torstai 28. helmikuuta 2013

Painitaanko äiti?

Kuopukseni on melkoisen rasavilli pojanvintiö ja kuulen otsikon kysymyksen päivittäin. Paljonhan meillä painitaankin, mutta liian usein tulee kieltäydyttyä kiireeseen vedoten. Vaikka eihän sen tärkeämpää tekemistä oikeasti ole olemassakaan.

Painivajetta pienentääkseni olen päättänyt pyhittää perheemme talvilomaviikon lasten kanssa peuhaamiselle. Vietämme lomaa ystäväperheen kanssa Rukalla Kuusamossa.






Painin ja lumipeuhujen lisäksi olemme harrastaneet talviliikuntalajeja ahkerasti. Mikään ei voita urheilusta ja raittiista ilmasta uupunutta olotilaa iltaisin. Tutussa porukassa ollaan mukavissa oloasuissa ja mieluiten maskarat sopivasti poskella.





Ruoka maistuu poikkeuksellisen hyvin kaikille. En ole halunnut tinkiä hyvistä raaka-aineista, vaikka vuokramökissä lomailemmekin. Toisaalta pidän tärkeänä sitä, että ruoka on lomailuun sopivan rentoa ja mutkatonta.

Toin kotoa mukanani luomuraaka-aineita, kuten oliiviöljyä, merisuolaa, hunajaa, sitruunoita, kahvia, raakasuklaata, viiniä ja siemenleipää. Mukaan tuli myös raclettegrilli ja chemex-kahvipannu. Snobistista hifistelyäkö? Minusta hyvistä ja terveellisistä raaka-aineista tinkinminen lomalla olisi sulaa hulluutta. Nyt jos koskaan on aikaa nauttia erinomaisesta kupista kahvia!




Racletesta ylijääneistä perunoista, juustosta ja muista herkuista syntyy helposti espanjalaistyyppistä perunamunakasta
Tänään illalla seurueen nuorisoikäset menevät kuuntelemaan Haloo Helsinkiä. Vanhemmat vielä kisaavat siitä, kuka pääsee huoltajaksi mukaan. Se Elli on vaan niin ihana!

Loistavaa loppuviikkoa kaikille Haloo Helsingin tahdissa: Vapaus käteen jää!

perjantai 22. helmikuuta 2013

Musta tiskiharja ja -rätti


Nyt voit sanoa hyvästit kaiken kirjaville ja epäekologisille tiskiharjoille ja -räteille. Cilla's webshopiin on saapumassa lähipäivinä upeita mustia tiskiharjoja ja -rättejä. 
Tuotteet valmistetaan kotimaassa. Tiskiharjan varsiosa valmistetaan ylijäämämateriaalista, joka rouhitaan uusiokäyttöön. Harjaosa on luonnonmateriaalia. Harjan voi pestä tiskikoneessa, jotta rasvakertymät saadaan poistettua ja harjalle lisää elinikää. Käytetyn harjan voi postittaa takaisin valmistajalle, joka ottaa varsiosan uudelleen käyttöön. Kuvat ovat valmistajan tuotekuvia.
musta5101 tiskiharja, hinta 9,50€

Tiskirätti valmistetaan  bambuviskoosista (82%) ja  polyesterista (18%). Se on myös täysin kotimainen tuote (myös kangas). Tiskirätti on 30x30 kokoinen ja se voidaan pestä 60 asteessa. 
musta5101 tiskirätti, hinta 7,50€
Tyylikästä, ekologista ja kaiken lisäksi kotimaista tuotantoa. Mikä parasta nämä sopivat täydellisesti Cilla's webshopin valikoimiin. Vai mitäs sanotte L:a Bruketin tiskiaineesta ja musta5101 harjasta yhdessä? 
Aurinkoista perjantaita kaikille!

torstai 21. helmikuuta 2013

Käänteentekevä siemenleipä

Löysin todella mielenkiintoisen leipäohjeen My New Roots -blogista. Blogia kirjoittaa Sarah Britton niminen holistisen ravitsemuksen asiantuntija, ruokatoimittaja ja kokki. Upea, kaunis ja todella lahjakas nuori nainen. Hänen bloginsa toimii minulle inspiraation lähteenä aina silloin kun kaipaan kick-startia terveellisemmän elämän suuntaan. Sarahin blogia pääset kurkistamaan tästä: My New Roots


Leivän terveellisyyden salaisuus on jauhottomuudessa ja hiivattomuudessa. Se on myös täynnä siemeniä, pähkinöitä ja kauraa, täydellisiä ravintorikkaan energian lähteitä. Leipä on erittäin helppo valmistaa. Siihen ei tarvita monia kulhoja, kippoja ja yleiskoneita. Mitta-astia ja silikoninen leipävuoka riittää, kun taikinan voi sekoittaa suoraan leipävuoassa. Vuoka tosin tulee melko täyteen ja välttääkseni sotkua sekoitusvaiheessa, tein sen ensin omassa kulhossaan.

Leivän salaisuus on psylliumissa. Se on intialaisen Plantago ovata -kasvin siemenistä jauhettua, hyvin kuitupitoista ainesta. Se toimii gluteenin tavoin leivonnaisissa ja antaa niille sitkoa ja kuohkeutta. Psylliumia käytetään yleisesti myös kuitulisänä sellaisenaan nautittuna. Psylliumia löytyy lähes kaikista ruokakaupoista leivontatarvikkeiden yhteydestä. Leipä on täysin gluteeniton, vegaani ja laktoositon.





Sarahin käänteentekevä 
siemenleipä
1 limppu

1 silikoninen, pitkulainen leipävuoka

2,5dl auringonkukansiemeniä
1,5dl pellavansiemeniä
1dl hasselpähkinöitä tai manteleita
4,5dl suuria kaurahiutaleita
2rkl chian-siemeniä
3rkl psylliumjauhetta
1-2tl hyvää merisuolaa

4,5dl vettä
1rkl vaahterasiirappia
3rkl sulatettua neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä

Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita keskenään. Vatkaa vesi, vaahterasiirappi ja öljy keskenään sekaisin. Kaada neste kuivien ainesten joukkoon ja sekoita ainekset huollisesti sekaisin. Tasoita taikinan pinta lusikan takaosalla. Anna leipätaikinan tekeytyä huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai yön yli. Leivän pitää pysyä muodossaan vuoan reunoja levitettäessä.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja laita uuniritilän päälle ylösalaisin. Kypsennä leipää vielä ritilän päällä noin 40-50 minuutin ajan. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen kypsymisen loppuvaiheessa (noin 30 minuutin jälkeen), jotta leipä saa kauniin värin ja rapean pinnan. Leivästä kuuluu kopautettaessa ontto ääni, kun se on valmista.

Anna jäähtyä rauhassa (joo, tämä on vaikeaa!), kunnes leipä on täysin jäähtynyt. Leipä säilyy paperipussiin tai leivinpaperiin käärittynä noin viiden päivän ajan. Voit myös pakastaa leipää. Leikkaa se valmiiksi siivuiksi pakkaseen ja käytä leivänpaahtimen kautta ennen nauttimista.

perjantai 15. helmikuuta 2013

Postikulut 0€ kampanja jatkuu

Cilla's Webshopin ystävänpäivämyyntikamapanjan saaman suosion myötä päätimme jatkaa sitä vielä viikonlopun yli. Vielä on siis hyvää aikaa käydä klikkailemassa ihanuuksia kotiisi ilman postikuluja. Postitamme kaikki yli 50€ arvoiset tilaukset ilman postikuluja kirje, postipaketti ja SmartPost -lähetyksinä.

Tästä pääset ostoksille: CILLA'S FEEL GOOD WEBSHOP

Helmikuun suosituimmat olkaa hyvä:

Nappinaulakot ilostuttavat jo monia koteja. Nappeja löytyy mustan, harmaan ja valkoisen lisäksi kirkkaissa väreissä, kuten neonoranssina.  Kaikkia sävyjä myydään melko tasaisesti, värikkäät tosin johtavat tilastoa juuri tällä hetkellä.
Vanilla Flyn julisteissa on runsaasti erilaisia teemoja, kuten perhosia, erilaisia tekstejä, piippuja ja paljon muuta kivaa. Kuvan Skull with butterflies on ollut helmikuun myydyin.



The Organic Companyn luomupuuvillaiset wellnes towel sekä tumman- että vaaleanharmaana. Tästä ihanan kevyestä ja todella hyvin kuivaavasta pyyhkeestä on tulossa kestosuosikki!



Iris Hantverkin harja- ja rikkalapiosetti löytyy myöskin jo todella monista kodeista eri puolilla Suomea. Upeiden ruotsalaismuotoilijoiden ja näkövammaisten käsityöläisten yhteistyön taidonnäyte.


ReWrap iPad-suojus hurmaa merinovillaisella ja superekologisella olemuksellaan. Näitä myydään eniten harmaana, mutta myös vihreä on ollut todella suosittu.



Maison Bellen puhdistusaineet ovat hurmanneet suomalaiset. Näistä uusin Spring-yleispuhdistusaine on tämän viikon myydyin. 


Upeat L:a Bruketit ovat vielä vähän pienemmän asiakasryhmän suosiossa, mutta kasvattavat tunnettuuttaan kovaa vauhtia. Näitäkin on pakattu tällä viikolla useisiin koteihin.




lauantai 9. helmikuuta 2013

Vihdoinkin pääsin Sinne

Kolmas kerta toden sanoo. Yritin viime kesänä kahdesti lounaalle Porvoossa sijaitsevaan Bistro Sinneen. "No can do" oli vastaus molemmilla kerroilla. Kolmannella kerralla onnisti! Vieläkin oli mukavan vilkaista, mutta hyvillä suhteilla onnistui.


Huristelimme anoppini kanssa alkuviikosta Runebergin päivän kunniaksi Porvooseen. Tapasimme myös hänen kummityttönsä Sarin, joka työskentelee Porvoon Matkailun palveluksessa, Bistro Sinnen naapurissa Taidetehtaalla.

Hyväntuulinen Sari sopii mainiosti Porvoon markkinointitehtäviin!
Olen iloinen Bistro Sinnen menestystarinasta. Lähiruoka on paljon esillä monissa ravintoloissa, mutta Sinnessä se on enemmän kuin muutama irrallinen maininta ruokalistalla. Päivän menu rakennetaan lähitilojen ja kalastajien ajankohtaisen sadon ehdoilla. Tekijöiden mukaan Sinnen ruoka perustuu kotimaisen ja lähellä tuotetun ruoan lisäksi gastronomiseen kalenteriin. Ravintolalla on myös oma pelto Ruotsinpyhtäällä. Siellä viljellään salaattia, kasviksia, juureksia ja yrttejä ravintolan omaan käyttöön.

Söimme paistettua ahventa, simpukkavaahtoa ja palsternakkapyretä. Lounaan kanssa tarjoilitiin talon omaa spelttileipää. Annos oli herkullinen ja kalassa tarpeeksi suolaa. Jälkiruoaksi nautimme ruskistettua voijäätelöä ja tyrniä. Pidin todella paljon ruskistetusta voijäätelöstä. Annoksessa olleen suklaamoussen määrän olisi voinut puolittaa, tai jättää jopa kokonaan pois. Suklaan makeus hallitsi annoksen makumaailmaa ja vei liiaksi elintilaa jäätelöltä ja tyrnisoseelta.

Sisustus oli raikkaan moderni, konstailematon ja Taidetehtaan miljööseen kauniisti istuva. Palvelu oli reipashenkistä ja ammattitaitoista. Kokonaisuudesta jäi kiva fiilis ja on helppo ymmärtää Bistro Sinnen saamaa suosiota. Uskon, että ravintola lisää merkittävästi Porvoon mielenkiintoa pääkaupunkiseudun asukkaiden vierailupaikkana. Sesonkiaikoihin tulevasta lisäkapasiteetista puhumattakaan. Onnea matkaan Bistro Sinne! Bistro Sinne








Leipä oli todella herkullista. Sen ohje löytyi kätevästi wc-tilojen seinältä. 
Lähituontatoa parhaimmillaan. Sinnen oman yrttiseinän satoa käytetään annosten koristeluun. 


Porvoon reissu olisi jäänyt vajaavaiseksi ilman vierailua Vanhan Porvoon putiikkeissa. Moni putiikeista tosin tuntui pitävän ovet suljettuina alkuviikosta. Jonkin sorttista välisesonkia eletään Vanhassa Porvoossa muutenkin.  Joulu ja alennusmyynnit on eletty ja kevättä vielä odotellaan.



Design Delin ikkuna oli tosi hieno. Ihania emalisia sydänmukeja ja muuta kivaa ystävänpäivätavaraa. 


Tänne haluaisin joskus minilomalle!
Welmansin Tiina on yksi luottokauppiaistani Porvoossa. Iloinen Tiina oli tälläkin kertaa paikalla ja  esitteli energisenä kaupan tuotteita. Koti- ja Keittiöliike Welmans on ruokaharrastajan toiveaitta. Valikoimissa on todella runsaasti ruoanlaittoon tarvittavia pientarvikkeita sekä ruoanvalmistusastioita. Keittiötekstiilejä ja tarjoiluastioita on esillä toinen mokoma. Ruotsalaisen Bruka Designin selkeiden tuotteiden rinnalla sulassa sovussa kukkivat englantilaiset Burleign kukka-astiat. Ja vielä paljon muutakin kaunista ja ihanaa! Welmans



Näitä ihania postilaatikoita on myös meillä kotona.



Päivä pittoreskissa Porvoossa piristi tuiskuisesta säästä huolimatta. Kiitos Sari ja Porvoon Matkailun väki iloisesta vastaanotostanne. Käykäähän lukijat armaat muutkin Porvoossa piipahtamassa!

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Suklaa cupcakes eli ystävänpäiväkuppikakkuset

Löysin Joy of baking -nimiseltä nettisivulta mielenkiintoisen chocolate cupcakes reseptin. Päätin kokeilla sitä ystävänpäivää silmällä pitäen. Ystävät ovat ansainneet pienen suklaisen tervehdyksen ja en usko perheenikään pahastuvan herkuista.



Ulkomaalaisissa resepteissä käytetään usein vaniljauutetta. Olen aikaisemmin tyytynyt korvaamaan sen vaniljasokerilla. Kokeilin hiljattain Steenbergin luomuvaniljauutetta ja olin hämmästynyt sen intensiivisestä mausta. Luomuvaniljaa on uutettu etanoliin ja vaniljan maku tulee tämän avulla ihanan viettelevästi esille. Vaniljauutteen pakkaus on myös mukavan pirtsakka, kuten saman sarjan vaniljasokerissakin. Steenbergin luomuvaniljauutetta ja -sokeria on myös Cilla'sin valikoimissa: Cilla's: syömään!




Ystävänpäiväkuppikakkuset

100g lumuvoita
2dl sokeria
2 luomukananmunaa
2,5dl luomuvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl Van Houten kaakaojauhetta
2dl kiehuvaa vettä
2tl vaniljauutetta

Kuorrutus:
120g hyvää tummaa suklaata
100g luomuvoita
100g Philadelphia tuorejuustoa
3dl tomusokeria
1,5tl vaniljauutetta

Ota voi huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita muffini / cupcake -muotit valmiiksi. Voit myös upottaa paperimuotit metallisiin muffinivuokiin, jotta leivonnaiset pysyvät paremmin ryhdissään.

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää ja vatkaa kananmunat yksi kerrallaan taikinaan. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään sekaisin. Kiehauta vesi, ota liedeltä ja sekoita kaakaojauhe siihen. Siivilöi kuivat ainekset taikinaan ja sekoita. Lisää kaakao ja vaniljauute ja sekoita varovasti taikina sekaisin. Annostele taikina vuokiin ja pistä samantien uuniin. Kypsennä noin 15 minuutin ajan, kakkusten koosta riippuen.

Ota kuorrutukseen tuleva voi etukäteen huoneenlämpöön. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin keskenään. Lusikoi kuorrutus kuorrutuspussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkusten päälle.

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ystävänpäiväkampanja

Ystävänpäivä lähestyy kovaa vauhtia. Cilla's webshopin valikoimista löytyy paljon upeita lahjoja ystävälle, rakkaimmalle tai omaksi iloksi.

Ystävänpäivän kunniaksi kaikki yli 50€ arvoiset tilaukset postitetaan ilmaiseksi kirje-, paketti- ja SmartPost-lähetyksinä. Tarjous on voimassa 14.2.2013 asti.

Klikkaa tästä ostoksille: Cilla's Feel Good Webshop



HK Living mangopuiset leipälaudat, 3kpl:n setti 39€

HK Living sininen lasipullo 24,50€, Bloomingville mukit 6,50€ ja Pukka Refresh tee 6,70€.


The Organic Company suuri keittöpyyhe / essu 34€
Vanilla Fly True friend -juliste 13,50€
Oisoioi lakattu bambukorurasia 56€.

Oiosoioi lakattu bambukorurasia violetti 56€.



Becksöndergaard Copenhagen pinkki tähtihuivi 35€


Mifuko paperihelmet 30€.

Mifuko Bangili rannekoru 25€