sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Cilla's TAMMIALE

Cilla's webshopin Tammiale ottaa varaslähdön ja käynnistyy NYT! Tammialesta löydät joulu- ja sisustustuottuotteita, huiveja sekä muita valikoimista poistuvia ihanuuksia. Useita tuotteita on vain yksi tai muutama kappale jäljellä, joten kannattaa olla nopea.

Klikkaa webshopin etusivun ALE-kuvaketta tai kurkkaa Tammiale -kategoriaan. Samat alennukset ovat voimassa myös Keravan putiikilla torstaista 2.1. alkaen. Nyt nopsasti ostoksille!


Lego-mestarin aikuisassistentin selviytysmisohjeet



1. Älä kumoa palikkapusseja lattialle kuusenneulasten ja piparimurujen sekaan.
2. Kumoa palikat pöydälle, ergonomisesti fiksulle työkorkeudelle.
3. Muista huolehtia työpisteen riittävästä valaistuksesta.
4. Lajittele palikat väreittäin omiin kasoihinsa.
5. Muista verrytellä sormia välillä, ettei ne mene räsäksi (6v. Lego-mestarin termi).
6. Älä yritä syödä suklaakonvehtia salaa mestarin vieressä, jäät kiinni hajusta.
7. Muista pussata välillä mestaria.
8. Koeta  olla olematta värisokea ohjeita lukiessasi (mestarin suusta kuultu ohje).
9. Anna Lego-mestarin välillä leikkiä keskeneräisellä rakennelmalla.
10. Jos assarina on äiti, muista antaa Lego-mestarin isänkin rakentaa (leikkiä) välillä.




Tuotekehitysvinkkejä ja terveisiä tanskalaisille Lego-insinööreille:

Voisi olla hyvä harkita yllä olevan luettelon lisäämistä ohjeisiin. 40+ ikäisille aikuisassistenteille kannattaa tehdä suuremmat kuvitukset. Palikoiden kuvituksien värierot saisivat olla selvempiä. Esim. eskarilaisen haaleaksi nimeämää beigeä värisävyä on hankala erottaa vaalean harmaasta ja tummanharmaata mustista palikoista. Hyvää työtä olette kuitenkin tehneet ja tarjositte meille taas monta jännittävää ja tosi hauskaa rakennus- ja leikkihetkeä. Kiitos!

Hyviä välipäiviä ja iloisia leikkihetkiä kaikille!


perjantai 27. joulukuuta 2013

Aattoillan muisteloita


Sateisen välipäivän kunniaksi pari kuvaa aattoillasta. Taitaa olla viimeisiä joulupukki-aattoja meidän perheessä. Kuopus nimittäin nykäisi ensimmäiseksi joulupukkia parrasta ja tivasi tämän aitoutta. Usko horjuu jo, mutta halu uskoa voittaa epäilyt. Koetan ammentaa pienten lasten jouluiloa muistojen syövereihin tallennettavaksi.

Pukki ei ole suinkaan nukahtamassa, vaan kaivaa lisää paketteja suuresta säkistään. 


Vietimme jouluaattoa vanhempien luona maalla. Heidän kaunis vanha talonsa on kuin tehty jouluaattojen kauniiksi kulissiksi. Luminen pihamaa toki puuttui, mutta kaikki oli muuten kuin joulusadusta. Äidin joulukoristeissa näkyy kaunista antiikkia, amerikan-vuosilta mukana kulkeutuneita vintage-aarteita, sekä huumorilla varustettua kitchiä.

Joulukukkien istustusmaljakoilla on jokaisella oma tarinansa.
Toiset niistä ovat todella vanhoja ja toiset "vasta" 1960 -luvulta. :)
Vintage-löytöjä Amerikasta. Rekiajelulla oleva Coca Cola -joulupukki pääsi paraatipaikalle eteiseen
vastaanottamaan jouluvieraita! 

Tallinnan toreilta mukaan tarttunut "venäläinen herkkukurkkukoriste" kuvaa äitini loistavaa huumorintajua.

Äitini on todella lahjakas sisustaja muutenkin ja hän yhdistelee taidokkaasti antiikkia, taidetta ja maailmalta tuotuja matkamuistoja lämpimäksi ja mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Talo on kaunis 1800-luvun loppupuolen puutalovanhus, jota on entisöity perinteisiä materiaaleja kunnioittaen.

Vanhempani eivät ole suostuneet talonsa esittelyyn sisustulehdissä, mutta minä voisin yrittää suostutella, josko saisin kuvata muutaman yleiskuvan talon tunnelmasta tänne blogiin.

Lupaan ainakin kuvata salaa kauniita yksityiskohtia, kuten tuo alla olevan kuvan veistostyttö, joka on ollut kodissamme varhaisnuoruudestani saakka. Minua on aina kiehtonut sen eleetön rauhallisuus ja olen useaan otteeseen pohtinut sen ajatuksia. Veistos on sopinut kauniisti moderniimpiinkin taloihin, mutta minusta tuntuu että se on nyt kotiutunut tähän kauniiseen vanhaan taloon.


Toivottavasti joulunne on sujunut hyvin ja olette saaneet herkutella tarpeeksi. Meillä nautiskeltiin tänään vielä jouluherkkujen viimeisiä eriä, rakennettiin porukassa legorakennelmia ja uppouduttiin pukin tuomiin kirjalahjoihin. Niin ja minä kävin tietysti jo hakemassa vauhtia töistä ja lähettämässä pyhien aikana tulleet webshop-tilaukset eteenpäin. Huomenna sitten tosi toimiin putiikille heti aamusta. Rentoa väliviikonloppua!




tiistai 24. joulukuuta 2013

Hyvää joulua!

Rauhallista joulua kaikille teille ihanille. Postaus tulee esikoisen puhelimesta ja jouluinen kuva on myös hänen kuvaamansa. Kuva on Pernajan Kirkon joulukuvaelmasta. Äiti iloitsee apupojan avustuksesta. 

Nautinnollista aattoiltaa!


maanantai 23. joulukuuta 2013

Kiitosterkut Irikseltä!

Sain juuri kauniin joulukirjeen yhdeltä suurimmalta yhteistyökumpaniltani Iris Hantverkiltä. Haluan jakaa heidän kauniin viestinsä teidän kanssanne.







Iris Hantverkin tulevaisuus ei näyttänyt vuosi sitten kovin valoisalta. Ruotsin valtio poisti tuen, jota oli myönnetty kehitysvammaisia työntekijöitä työllistäville yrityksille. Tuen määrä Iris Hantverkin toiminnassa oli merkittävä. Yrityksen omistajat ajattelivat toiminnan päättyvän.

Samalla olisi päättynyt yli satavuotisen käsityöperinteen ylläpitäminen ja usean näkövammaisen käsityöläisen työllistyminen. Työtä jatkettiin kuitenkin tulevaisuuteen uskoen ja kulunut vuosi on osoittanut, että tuotesarja on saanut valtavasti uusia käyttäjiä ja sen tulevaisuus on nyt turvattu.



Yrityksen johto kiitteli meitä jälleenmyyjiä kauniin sanoin. Suurin kiitos kuuluu kuitenkin teille, ihanille asiakkaillemme, jotka olette ostaneet Iris Hantverk -tuotteita kotiinne ja puhuneet tuotteista ystävillenne. Kiitos!

Cilla's Iris Hantverk -valikoimien suosituimpia tuotteita ovat olleet harja- ja rikkalapiosetit. Joulupaketteihin on myös kääritty paljon erilaisia kylpy-ja keittiöharjoja sekä neulottuja pannunalusia. Kuvassa näkyviä parvekeharjoja on vielä yksi jäljellä ja taidankin ostaa sen itselleni joululahjaksi. Juuri tällaiset eettistä esteetiikkaa edustavat käyttöesineet tekevät minun arjestani vähän iloisempaa. Cilla's ideologian mukaisesti!




torstai 19. joulukuuta 2013

Mateus uutuuksia

Joskus hyvää kannattaa odottaa vähän pidempäänkin. Syksyllä tilatut Mateus -astiasarjan täydennystuotteet ovat vihdoinkin saapuneet. Cilla's valikoiman suosituin väri grey täydentyi kokopitsisellä, suurella (34cm Ø) lautasella ja pitsiespressomukeilla. Pitsiespressomukeja on nyt saatavilla myös plum -värisinä. Suurta perhosvatia (42Ø) on myös jälleen saatavilla harmaana.





Syksyllä lanseerattu uutuusväri orange on todellinen piristysruiske arkiaamuihin. Orange  jumbomukit ja 25cm Ø kokoiset lautaset sopivat todella kivasti aamiaiselle. Lautanen sopii kokonsa puolesta myös yksinkertaisimmille lounas- ja päivällisaterioille. Kaikki Mateus-astiat ovat konepestäviä.



Suosituinta myyntituotetta, jumbomukia saa nyt myös dark blue -värisenä. Sininen on todella intensiivinen ja tumma sininen. Jos kuuluut ihmisiin, jotka saavat sinisestä väristä voimaa ja virtaa, kuuluu tämä muki sinun arkeesi. Väri sopii myös hienosti minun kaltaiselleni, farkunsinisen vannoutuneelle ystävälle. Tämä väri ei jätä ketään kylmäksi.




Pukinkonttiin näitä ihanuuksia voi käydä ostamassa Cilla's Keravan putiikilta. Olemme avoinna vielä ennen joulua seuraavasti:

To-pe 11 - 18
La 10 - 15 

23.12. klo 10 - 18
24.12. klo 9 - 12

Bedmil&Cilla's
Aleksis Kiventie 15
Kerava

Kiireetöntä ja leppoisaa torstaita ja tulkaahan poikkeamaan putiikilla!

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Piparminttukaakao

Iloista kolmatta adventtia! Meillä se sujuu iloisesti lumileikeissä, kiekkokoulussa ja tietenkin jouluvalmisteluissa. Tähän päivään ja näihin tunnelmiin sopii mainiosti piparminttukaakao. Kaakao on vaivatonta valmistaa ja pesee herkullisuudellaan valmiit kaakaojauhot mennen tullen.

Käytin ohjeessa tumman suklaan lisäksi valkoista suklaata pehmentämään kaakaon makua lapsille mieluisaksi. Aikuisempaan makuun voisi käyttää pelkästään tummaa suklaata ja lorauttaa sekaan pienen tujauksen rommia.


Piparminttukaakao
4:lle

0,5 l täysmaitoa
1 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata
50 g valkoista suklaata
1tl piparminttuaromia

1dl kuohuokermaa
2tl vaniljasokeria


Pistä iloista joulumusiikkia soimaan. Lämmitä maito ja kuohukerma kattilassa lähes kiehumispisteeseen. Älä anna seoksen kuitenkaan kiehua. Ota kattila pois liedeltä. Paloittele suklaat lämpimään nesteeseen. Ota kaunein puukauhasi ja hämmennä hiljakseen kunnes suklaat ovat sulaneet kaakaoon. Lisää piparminttuaromi, sekoita ja tarkasta maut.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa vaniljasokeria. Annostele kauniiden kaakaomukien pohjalle palat suklaata ja kaada kuumaa kaakoajuomaa sen päälle. Annostele kermavaahtoa pinnalle ja herkuttele hyvässä seurassa.


tiistai 10. joulukuuta 2013

Helppo joulupiparitaikina

Ystävättäreni vinkkasi minulle kivasta ja helposta piparitaikinaohjeesta. Oli varmaankin huomannut kauppiaan joulukiireet ja päätti auttaa miestä mäessä. Kiitos! Pistin taikinan samantien aamulla tekeytymään ja illalla paistoimme poikien kanssa koe-erän pipareita.



Taikina oli helppo tehdä ja sopi raaka-aineittensa osalta kaappini sisältöön mainiosti. Siirapin sijasta siihen käytettiin fariinisokeria ja kuohukermaa oli juuri sopiva tilkka jäljellä viikonlopun kokkauksista. Jauhojen määrää lisäsin vähän alkuperäisen ohjeen määrään nähden. Ohje on alunperin Anna-Liisa Mattilan kirjoittamasta Piparikirjasta.

Helppo 
joulupiparitaikina

1 kananmuna
2,5dl fariinisokeria
25g voita sulatettuna
3rkl kuohukermaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl neilikkaa
1/2 tl kanelia
1/2 rl kardemummaa
n. 3dl vehnäjauhoja +
leivinpöydälle taikinan kaulitsemiseen

Vatkaa kananmuna ja fariinisokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu voi, kerma ja mausteet. Sekoita ainekset sekaisin ja lisää vehnäjauho pienissä erissä ja sekoita huolellisesti. Pistä taikina useammaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin tekeytymään.

Teimme itsellemme myös piparinimigeneraattorilla asiaan sopivat nimet. Käykäähän kurkkaamassa omanne täältä. Meidän porukalle löytyi ainakin tosi osuvat nimet, vai mitä olette mieltä Armas Syväsinikuoresta, Rosolli Pömppömasusta ja Herkku Pömppömasusta? Iloisia piparileipomisia kaikille!






Joululahjaksi pienille kullannupuille

Kokosimme Cilla's valikoimista suloisimmat ja halutuimmat lahjavinkit perheen pienemmille kullannupuille. Mukana on myös loistovinkki nelijalkaisille karvakuonoille. Tervetuloa ostoksille!

www.cillas.fi


maanantai 9. joulukuuta 2013

Cilla's Mifuko

Cilla's valikoimiin tuli tänään uusia Mifuko-ihanuuksia. Mifukosta voit lukea lisää Ihana Mifuko -postauksesta. Musta-valkoiset Kiondo-korit saivat seurakseen täysin mustia sekä musta- ja punavalkoisia pikkukoreja.



Kiondo-korit valmistetaan kukkuloiden rinteiden kylissä Machakoksen alueella Keniassa. Alueella toimii kolme self help -naisryhmää, jotka tekevät Mifukon kanssa yhteistyötä. Sisalista ja muovinarusta punotut korit sidotaan perinteisen käsityöosaamisen keinoin ja niitä tehdään puhdetöinä maanviljelyn ohessa. Korien punominen onnistuu vaikka kävellessä!

Mifukon ja self help -naisryhmien välinen yhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin ja Mifukon suunnittelemia korjea syntyy jatkuvasti lisää. Kevääksi on tulossa taas uusia kivoja värejä, joista sain tänään jo pientä esimakua.



Meillä on kotona käytetty keskikokoisia musta-valkoisia lelujen säilytykseen ja voi olla, että tuo kokonaan musta pääsee näiden rinnalle. Tai sitten se löytää paikkansa kylpyhuoneen pyyhekorina. Näitä ei vaan voi olla kotona liikaa!


Kuva Uupi Tirronen


Uusia korujakin saapui, kuten mustia Lulu-rannekoruja ja Mikufu-paperihelmikoruja. Paperihelmiä on ollut valikoimissa aiemminkin, mutta keraamiset Lulu-korut ovat ihan uusia. Kuvassa olevia keltaisia on tulossa meille hieman myöhemmin.

Kuva Uupi Tirronen


Niin ja tietenkin joulusesongin ykkössuosikkia Bundi-avainnauhaa saimme myös lisää. Vielä on hyvää aikaa tilata kauniita Bundi-avainnauhoja pukinkonttiin. Tästä pääset katsomaan koko Cilla's Mifuko -valikoimaa: klik.


sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Helppo lahjaidea

Cilla's lahjakortti on näppärä, nopea ja helppo ratkaisu kiireiselle. Halutessasi postitamme lahjakortin suoraan lahjan saajalle kotimaan osoitteisiin. Kirjoitamme lahjakortin mukaan toivomasi tervehdyksen, paketoimme sen kauniiseen kirjekuoreen, moiskautamme pusun puolestasi kuoren päälle ja pistämme sen matkaan. Aika vaivatonta, vai mitä?



Käy klikkaamassa Cilla's webshopissa sopivan suuruinen lahjakortti ostoskoriisi ja maksa tilaus kassalla. Muista täyttää lahjan saajan yhteystiedot niille varattuun kohtaan ja haluamasi tervehdys muita huomioita -kohtaan.  Ostoksille pääset tästä: Cilla's lahjakortti. Lahjakortti ehtii jouluksi perille, kun teet tilauksesi viimeistään 17.12.

Kortteja on myynnissä myös Bedmil&Cilla's putiikilla Keravalla. Tervetuloa ostoksille! Keravan putiikki on joulunalla avoinna seuraavasti:

Ti-pe 11 - 18
La 10 - 15 

23.12. klo 10 - 18
24.12. klo 9 - 12

lauantai 7. joulukuuta 2013

Joululahjaksi nautiskelijalle

Cilla's valikoimista löytyy runsaasti ihania kylpytuotteita. Ylellisillä kylpypyyhkeillä, kauniilla harjoilla ja upean tuoksuisilla saippuoilla saa arkisen suihkurutiinin muutettua helposti hemmottelevaksi spa-elämykseksi. Kokosimme muutamia suosikkeja lahjaideoiksi. Tuotevalikoima löytyy kokonaisuudessaa täältä: Cilla's Kylpyyn.




keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Jouluinen siemenleipä

Yksi suosituimpia postauksiani on ollut Käänteentekevä siemenleipä -postaus. On ollut ihanaa kuulla tarinoita siitä, missä kaikkialla reseptiä on jaettu ja millaisen vastanoton se on saanut ystävieni ja heidän vieraidensa keskuudessa.

Joulukuun kunniaksi tein leivästä vähän jouluisemman version. Lisäsin ohjeeseen kuivattuja karpaloita, muutin hasselpähkinät pekaanipähkinöiksi ja korvasin osan kaurahiutaleista tattarirouheella.


Tattari ei taida olla kovin jouluinen raaka-aine, mutta pidän kovasti sen mausta ja suutuntumasta. Tattari sisältää myös hyvän määrän proteiinia ja sen hiilihydraatit ovat, jos eivät nyt ihan parhaasta päästä, mutta keskivertoja glykeemisen indeksinsä ansiosta.

Tattarin pähkinäinen maku, karpalon makeus ja pekaanipähkinän aromikas maku antavat leivälle sesonkiin sopivan vivahteen. Pomeranssin kuorta olisin lisännyt myös varovasti, mutten onnistunut saamaan sitä käsiini tähän hätään.


Jouluinen siemenleipä

1 limppu

1 silikoninen, pitkulainen leipävuoka

2dl auringonkukansiemeniä
1,5dl pellavansiemeniä
1dl pekaanipähkinät
1dl kuivattuja karpaloita
3,5dl suuria kaurahiutaleita
1dl tattarisuurimoita
2rkl chian-siemeniä
3rkl psylliumjauhetta
1-2tl hyvää merisuolaa

4,5dl vettä
1rkl vaahterasiirappia
3rkl sulatettua neitsytkookosöljyä tai oliiviöljyä

Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita keskenään. Vatkaa vesi, vaahterasiirappi ja öljy keskenään sekaisin. Kaada neste kuivien ainesten joukkoon ja sekoita ainekset huolellisesti sekaisin. Tasoita taikinan pinta lusikan takaosalla. Anna leipätaikinan tekeytyä huoneenlämmössä vähintään tunnin tai yön yli. Leivän pitää pysyä muodossaan vuoan reunoja levitettäessä.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista uunin keskiosassa 20 minuuttia. Irrota leipä vuoasta ja laita uuniritilän päälle ylösalaisin. Kypsennä leipää vielä ritilän päällä noin 40-50 minuutin ajan. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen kypsymisen loppuvaiheessa (noin 30 minuutin jälkeen), jotta leipä saa kauniin värin ja rapean pinnan. Leivästä kuuluu kopautettaessa ontto ääni, kun se on valmista.

Anna jäähtyä rauhassa (joo, tämä on vaikeaa!), kunnes leipä on kunnolla jäähtynyt. Leipä säilyy paperipussiin tai leivinpaperiin käärittynä noin viiden päivän ajan. Voit myös pakastaa leipää. Leikkaa se valmiiksi siivuiksi pakkaseen ja käytä leivänpaahtimen kautta ennen nauttimista.

Ihanaista loppuviikkoa ja joulunodotusta kaikille!

Merensininen glögihetki

Cilla's Mateus-valikoima sai tulevien juhlapyhien kunniaksi uuden upean värin. Värin nimi on Ocean ja se on nimensä mukaisesti merensininen. Tai toisaalta väri on melko vihreä. On vaikeaa päättää, kumpi on voimakkaamin esillä tuossa sävyssä, sininen vai vihreä. Petroolinsininen kuvaa sävyä myös hyvin, mutta väri on perinteistä petroolinsinistä moniulotteisempi. Upea väri, joka ihan varmasti puhututtaa katsojiaan.

Värin kuvaaminen osoittautui todella vaikeaksi. Astiat näyttävät paljon sinisemmiltä kuvissani. Huomisesta eteenpäin näitä ihanuuksia löytyy myös Bedmil&Cilla's putiikilta Keravalta. Tervetuloa paikan päälle tutustumaan.


Mateus -astioiden sävyt vaihtelevat aina tekijänsä mukaan. Miesten kädenjälki on voimakkaampi ja väri usein intensiivisempi miesten maalaamissa astioissa. Naisten hennompi pensselin jälki puolestaan jättää herkemmän tunnelman astiaan. Tämä näkyy varsinkin tummemmissa sävyissä. Jokainen astia on yksilö, mikä juuri on osa Mateuksen viehätystä.


Nicolas Vahén glögi ja kruunukantinen lasipurkki ovat myös Cilla's webshopista. 

Valikoimistamme löytyy Ocean-värisenä perhoskahvikuppisetti sekä suuri perhosvati. Muita astioita toimitamme tilauksesta. Minä katoin glögitarjoilun Ocean-värisillä astioilla. Aprikoosihillolla maustetut joulutortut sopivat todella kauniisti uuden värin seuraksi.

Mitäs sanotte väristä? Osuuko se teidän esteettisen silmänne kanssa yksiin, vai onko se outo ja ihmeellinen? Iloa ja valoa loppuviikkoon!

Cilla's joulukalenteri

Joulukuun yksi ehdoton etu on se, että lasten herättäminen tapahtuu melko vaivatta. Joulukalanterit ovat mielessä heti herätessä ja sängystä ylös pomppaaminen tapahtuu ennätysnopeasti.

Cilla'silla on myös oma joulukalenteri Facebookissa. Uusi luukku avautuu perinteisesti jouluaattoon asti. Luukuista paljastuu jouluisia ruoka- ja lahjaideoita, hyviä etuja ja webshopin sekä putiikin tarjouksia. Kannattaa käydä kurkkaamassa päivittäin. Kalenteriin pääset täältä: klik. 


Millaisia kalentereita sinulla on käytössäsi? Oletko tehnyt lapsille oman kalenterin?  Jännittävää joulukuun ensimmäistä viikkoa kaikille!