tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulupäivän tunnelmia


Oih, tätä ihanaa jouluista joutenoloa. Muksut pelaavat uusia pelejään, mies on uppoutunut kirjalahjoihinsa ja minä suklaarasian kanssa bloggailemassa. Joulupukki ja tonttu kävivät eilen ja muistivat kaikkia ihanilla lahjoilla. Perheen pienimmäinen hieman ihmetteli, kun pukin paketeissa oli äidin kaupan hintalappuja nimikortteina. Muuten meni vielä ihan täydestä.



Pukki muisti minuakin upeilla lahjoilla. Ihanimpia olivat nämä lasten askartelemat enkeli ja kauniita ajatuksia sisältävät, kauniit lumihiutaleet. 


Aatto sujui muutenkin mukavan rennosti ja ruoka maistui kaikille, vaikkei perinteistä jouluruokaa ollutkaan tarjolla. Jätin laatikot joulumenusta tänä vuonna kokonaan pois. Alkupalapöydässä oli kalaherkkujen lisäksi kylmänä tarjoiltua luomukinkkua, sienisalaattia ja puikulaperunoita. Pääruokana poron ulkofileetä karpalokastikkeen ja piparimausteella höystettyjen uunijuuresten kera. Söimme myös runsaasti juustoja ja lopuksi suklaista pavlovakakkua. Tämä radikaali muutos joulumenussa jännitti minua hiukan, mutta uskoakseni olemme puheväleissä vielä kaikkien kanssa.

Eilisiä herkkuja onkin tänään sulateltu lumileikeissä ja lumitöissä. Luonto tuntuu notkuvat lumesta ja joulu kruunattiin vielä yhdellä, puhtaalla lumikerroksella. Täydellinen valkoinen joulu siis. Nautinnollisia pyhiä kaikille!



Leikkimökki saa uinua talviuntaan rauhassa lumimassan ympäröimänä.








13 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisia kuvia Cilla.
    Mäkin ajattelin ensi vuonna jättää joulupöydästä pois laatikot.
    Ihanaa loppu joulua - toivottavasti tämä viesti tulisi vihdoin läpi ja en olisi enään robotti.

    Terkuin. Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ja onpa helpotus, että olet palannut robotti-olemuksesta taas ihka eläväksi! :) Minusta joulupöytää voi uudistaa ihan rohkeasti. Varmasti perinteisetkin herkut maistuvat taas, kun on muutaman joulun tehnyt jotain muuta. Hyvää joulupyhien jatkoja Sanna ja perhe!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos Anne ja ihanaa joulua sinulle ja perheellesi!!!

      Poista
  3. Leppoista ja rentoa Joulun jatkoa teillekin!

    VastaaPoista
  4. Cilla, ihania kuvia olet ottanut.Hyvä idea uudistaa joulumenu.Pidetään mielessä ensivuonna.Terveisiä kummitytöltä! Ritva

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva, pukki toi lisävarusteita ja heti piti päästä testaamaan. ;) Terkkuja teille kaikille ja erityisesti kummitytölle!

      Poista
  5. Kiitos kivasta blogista; minulla on sinulle tunnustus blogissani! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan tunnelmallisia nämä joulun ajan viestit, mukavaa että olet ehtinyt rentoutua pyhien aikana!

    VastaaPoista
  7. Mahtavaa, pitkästä aikaa iPadilla kommentointikin taas onnistuu! :)

    VastaaPoista
  8. Welcome back Niinuska ja kiitos kommetista! Harmi, että takkusi tuo kommentoiminen iPadilla, mut hienoa jos taas toimii! Iloista vuoden vaihdetta!

    VastaaPoista