keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Mazariini-hedelmäpiiras

Nappasin tämän ohjeen Lotta Lundgrenin Om jag var din hemmafru -kirjasta. Upean kirjan ohjeita on vilahdellut blogissani aikaisemminkin. Piiraassa on mazariini-leivoksista tuttu mantelinen maku ja pehmeys. Piiras on kuitenkin leivoksia nopeampi ja näppärämpi valmistaa. Hedelmiä ja marjoja voi varioida tähän jääkaapin sisällön mukaan. Minun piiraaseeni päätyi nektariineja ja pensasmustikoita.


Mazariini-hedelmäpiiras

Pohja:
4dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
125g luomuvoita huoneenlämpöisenä
1 kananmuna

Mazariinitäyte:
300g mantelimassaa jääkaappikylmänä
150g luomuvoita huoneenlämpöisenä
2rkl sokeria
2 kananmunaa
1 keltuainen
Hedelmiä tai / ja marjoja, kuten:
päärynöitä, luumuja, kirsikoita,
nektariineja, aprikooseja, mustikoita, 
karviaisia tai viinimarjoja

Kuorrutus:
1 valkuainen
1,5dl tomusokeria

Laita jauhot kulhon pohjalle. Tee jauhojen keskelle monttu ja lisää siihen sokeri, voi ja kananmuna. Nypi ainekset sekaisin taikinaksi. Anna taikinan levätä kylmässä noin tunnin ajan.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuoan pohjalle. Raasta mantelimassa karkeaksi raasteeksi. Sekoita pehmeän voin ja sokerin kanssa sekaisin. Lisää kananmunat ja keltuainen (muista säästää valkuainen kuorrutukseen) yksi kerrallaan välillä sekoittaen. Sekoita täytettä kunnes se on tasaista ja taikinamaista massaa.

Pese ja paloittele hedelmät tai marjat. Kaada mazariinitäyte piirakkapohjalle ja painele hedelmäpalat tai marjat pinnalle. Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia, kunnes se on saanut kauniin värin pintaan.

Anna piiraan jäähtyä. Sekoita tomusokeri ja valkuainen tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta siitä kauniita raitoja piiraan pinnalle. Nauti hyvässä seurassa, vaikkapa päivällisen jälkiruoaksi.





2 kommenttia: