tiistai 6. toukokuuta 2014

Tuorepuuro tattarimyslistä

Ihana tuorepuuro syntyy Renée Voltaire tattarimyslillä.  Kanelilla ja "kultaisilla marjoilla" (sultaanarusinoita ja inkamarjoja) maustettu tattarimysli antaa kivasti makua puurolle. Täältä löydät aikaisemmin postaamani tuorepuuro-ohjeen, mikä syntyy kaurahiutaleista, luonnonjugurtista ja marjoista. Tein puuron ystäväni Hanna Skytän vinkistä suoraan kivaan lasipurkkiin. Purkkii toimii samalla tarjoiluastiana ja säästyt yhden ylimääräisen astian tiskaukselta.


Tuorepuuro yhdelle

1dl paksua hyvää turkkilaista jugurttia 
(Lindahls 10% on hyvä)
1/2 greipin- tai appelsiininmehu
1tl chiansiemeniä
1tl baobab-jauhetta (pärjäät hyvin ilmankin)
1/2 dl Renée Voltaire tattarimysliä
1/2 luomuomena raasteena
3-5 mansikkaa tai kourallinen vadelmia
(kookossokeria, hunajaa tai vaahterasiirappia)

Annostele jugurtti lasipurkin pohjalle. Purista greipin- tai appelsiininmehu ja kaada jugurtin päälle. Annostele chiansiemenet , baobab-jauhe ja tattarimysli. Lisää myös omenaraaste ja pieniksi kuutioiksi leikatut mansikat tai vadelmat. Lisää halutessasi kookossokeria, vaahterasiirappia tai hunajaa makeutukseksi. Sekoita hyvin, pistä kansi kiinni ja puuro jääkaappiin tekeytymään ja odottamaan aamua. Koristele puuro marjoilla ja pähkinä- tai mantelirouheella.

Kuppi enrgisoivaa yrtti- tai vihreääteetä kyytipojaksi ja elimistö kiittää hyvästä aamutankkauksesta. Energistä päivää kaikille!











2 kommenttia: