Dansk Kobenstyle kattilat on suunnitellut Jens H. Quistgaard vuonna 1956. Suosittu kattilasarja oli pienen tovin pois tuotannosta, joka käynnistettiin uudelleen 2000-luvun alussa. Kattiloiden muotokielessä on kivasti retrohenkeä, mutta vähäeleisyytensä ja ajattomuutensa ansiosta ne sopivat mainiosti moderneihinkin keittiöhin.
Kattiloiden juju on niiden pinoutuvuudessa. Ne menevät kivasti päällekäin kattilakaapissa. Siellä niitä ei kuitenkaan kannata kauniin ulkomuotonsa ansioista pitää. Omassa keittiössäni on musta neljän litran vetoinen kattila kovassa käytössä ja väliajat rohkesti työpöydällä keittiötä somistamassa. Kattilat ja kasarit voi myös nostaa liedeltä tai uunista suoraan pöytään edustavuutensa ansiosta. Kansi toimii myös näppärästi pannunalusena.
Postasin aikaisemmin syksyisen luumu-porsaspadan ohjeen täällä. Valmistin myös kasvis-kana-tortillakeittoa samaisessa Dansk-kattilassa. Mitä sinä valmistasit näissä emaloiduissa retrokattiloissa? Kerro minulle suosikkireseptisi postauksen kommenteissa tai Facebookissa ja osallistut valkoisen kahden litran kokoisen Dansk Kobenstyle emalikattilan arvontaan.
Voit käydä kommentoimassa molemmissa paikoissa ja olet mukana kahdella arvalla. Arvonta suoritetaan torstaina 20.11. Onnettarena toimii Dansk maahantuojan edustaja Suvi Hakala. Suvi on tuolloin paikalla klo 16.00 - 18.00 esittelemässä Dansk Kobenstyle -kattiloita. Kannattaa pysyä muutenkin kuulolla, Suvin tuntien päivä saattaa pitää sisällään yllätyskampanjoita. Herkullista sunnuntaita kaikille!
Karjalanpaistia =). Mukaan arvontaan!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Hernekeittoa ja karjalanpaistia
VastaaPoistatvoitto@gmail.com
Tekisin linssi-kasviskeittoa�� tiina.hotinen@hotmail.com
VastaaPoistaKattilaan kaalikeitto porisemaan, tai nimi minun keitolle taitaa olla maitokaalikeitto. Ennen keitettiin emalikattilassa, ei palanut maito pohjaan niin herkästi. Mie kyllä nykyisin keitän kaalen pienessä vedessä ja sitten lisään maidon ja suuruksen sekä mausteet.
VastaaPoistasp: kaimaen1(at)luukku.com
PoistaKarjalanpaistia tai uunipuuroa, nam!
VastaaPoistalittlebigthingslittleb(a)gmail.com
Karjalanpaistia! :-) kaisa.valve@gmail.com
VastaaPoistaLampaanpaistia. Tarjoa kuoriperunoiden kanssa. Lisukkeeksi esim. Parsakaalia .
VastaaPoistacaritan@luukku.com
Thaimaalaista kana-kookoskeittoa. Jouluaattona riisipuuroa, joka tarjoillaan heti joulurauhan julistamisen jälkeen.
VastaaPoistaNakkikeittoainekset löytyis jääkaapista
VastaaPoistamoona.kissa@luukku.com
Äiti teki aina hernekeittoa tuon tapaisessa emalikattilassa ja hyvää oli, että sitäpä saattaisin ekaksi kokeilla. On muuten hieno tuo kansi-idea! Olen mukana! hippu(at)outlook.com
VastaaPoistaAivan uusi tuttavuus tämä merkki, minä tekisin tomaattikeittoa :)
VastaaPoistaitalialaista lihapataa.
VastaaPoistahernekeittoa.
VastaaPoistaKarjalanpaistin tekoon nuo ois omiaan ! :) Omnom :P
VastaaPoistalada_fani@hotmail.com
Ajattelin vastata, että bratwursti-hapankaalipataa, mutta luin tuosta yläpuolelta niin maukkaita ehdotuksia, että täällä sitä nyt istutaan vesi kielellä...
VastaaPoistaahlfors(at)suomi24(piste)fi
Padassa valmistettavista ruuista meidän perheen suosikki on bbq pulled pork. Nam!
VastaaPoistaEhdottomasti tekisin herkullista ruokaa porosta tai hirvestä ;) taina.paulin@gmail.com
VastaaPoistaRiisipuuroa, karjalanpaistia, lihapataa jne. ihanan monikäyttöiset.
VastaaPoistaAinakin karjalanpaistia valmistaisin ja jouluna riisipuuroa. Toki noin kaunis kattila inspiroisi kokeilemaan uusiakin reseptejä.
VastaaPoistaErilaisia lihapatoja hauduttelen tuntikausia uunissa ja sieltä nostan ne kaasulle, jos tarvii suurustaa. Sen iänikuisen ja tylsän ruskean kokkipadan tilalle oliskin kiva saada vaihtelua :)
VastaaPoistaHei! Kaalipataa ja lihapataa valmistaisin ainakin!
VastaaPoistaVoi, huippu arvonta! <3 Ehdottomasti pitäisi laittaa riisipuuro tuohon porisemaan ja oikein pitkän kaavan mukaan. Keittäisin varmaankin myös satsin pitkäjyväisiä riisejä ja sekottaisin niihin tujakasti maustettua jauhelihaa - tämänhetkinen lempparimössö meidän taloudessa. :)
VastaaPoistaMoskovan pataa. Ihania syysruokia :) viikonloppuna syötiin siinä putiikin naapurissa kukkoa viinissä ja oli täydellistä
VastaaPoistaOi, pääsis vihdoin ehkä Beef bourguignon testiin! Tai Green Kitchen Storiesin kasvisversio siitä!
VastaaPoistaValmistaisin haudutettuja liharuokia, myös uunipuuro varmasti maistuisi hyvälle tuossa kattilassa valmistettuna
VastaaPoistaBurgundinpataa haluaisin kokeilla :)
VastaaPoistapienempi@gmail.com
One pan pastaa ja vaikka mitä muuta!
VastaaPoistathaimaalaista kanaruokaa varmaan! :)
VastaaPoistavoilooa@gmail.com
Karjalanpaistia tai erilaisia keittoja :) T. Saya sayav@hotmail.fi
VastaaPoistaJotain ihanaa pataruokaa <3
VastaaPoistatiamakinen@gmail.com
Burgundinpata on yksi syksyn lemppareista! Terv. Heidy (heidy.tiits at gmail.com)
VastaaPoistaLihapataa
VastaaPoistaMerimiespihviä
VastaaPoistaHirvipaistia!
VastaaPoistaRiisipuuroa :)
VastaaPoistamarvu954(at)hotmail.com
Karjalanpaistia tai kookosbroileripataa :)
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com
Kesäkurpitsa-kikhernevuokaa! tapiiri_1(AT)hotmail.com
VastaaPoistaValmistaisin tuossa ihanassa kasarissa pitkään haudutettua bolognese -kastiketta, joka saa lisämakua punaviinistä ja pekonista. Tai sitten tekisin siinä omena-/marjakaurahyveen uunissa.
VastaaPoistaNeppisleppis1 (at) gmail.com
Jouluksi ihanaa uuni riisipuuroa ♥
VastaaPoistaRiistapaistit olisi hienoa!
VastaaPoistaKattilaan sopisi provencelainen kanapata tai kikhernekeitto :)
VastaaPoistasuvi.kronholm@kolumbus.fi
Tuo kasari on ikiaikainen haaveeni. Näen jo silmissäni uuden vuoden creme ninonin tarjoiltavaksi siinä.
VastaaPoistasuolaajahunajaa@gmail.com
Näin jo joulua odotellessa kattilaan laittaisin porisemaan riisipuuron;
VastaaPoista2 1/2 dl vettä
1 1/2 dl puuroriisiä
10 dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
Kuumenna vesi kiehuvaksi.
Lisää riisit ja anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
Lisää kattilaan maito. Kuumenna kiehuvaksi kokoa ajan sekoittaen. Anna riisipuuron hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin tunti tai kauemmin, puurolle on annettava aikaa ja rakkautta <3
Mausta riisipuuro suolalla ja lisää manteli onnea tuomaan.
-MariaLoviisa
Karjalanpaistia esimerkiksi.
VastaaPoistapussikarhu(at)luukku.com
Jotakin ihanaa keittoa. Annette.hotari@gmail.com
VastaaPoistaUunipuuroa❤️
VastaaPoistaanna.kovesjarvi@gmail.com
Ihania!! Nasi goreng löytyisi meidän padasta. satub75(at)gmail(piste)com
VastaaPoistaIhania! Meillä tällaisessa padassa tehtäisiin hirvipataa
VastaaPoistaAivan ihania. Joulunpunaiseen pataan riisipuuroa laittaisin juuri nyt.
VastaaPoistaIhania ovat kattilat. Varmasti merimiespataa sekä uuniriisipuuroa näin joulun alla! :)
VastaaPoistapunainen pata sopisi joulupöytään ja riisipuuro siellä valmistuisi. vilges(at)hotmail(piste)com
VastaaPoistaHei miten upeita! Meillä näissä valmistuisi ihanat, pehmeät keitot. Koko perheen suosikki on kuitenkin klassinen lohikeitto à la äiti:
VastaaPoistaperunoita
vettä
kalafondia luraus
joskus porkkanaa, joskus ei
luomumerilohta (ruodoton kannattaa napata ajansäästöksi)
lopuksi kermaa, jota ei keitetä ja iso nokare voita.
Kaiken kruunaa saaristolaisleipä tai tumma ruisleipä, josta voi laittaa
paloja lautaselle keiton joukkoon.
Tulipa nälkä! Pidän peukkuja - ihan mulle! ;)
Hei, ihan kaikki keitot ja padat. Tyylikkäät kattilat!
VastaaPoistaterkkusin: kristiina.ruohonen@hotmail.com
Jotakin lihapataa voisin laittaa.
VastaaPoistawonderwhy@netti.fi
Vieläkö ehtii osallistua! Minä valmistaisin pataleipää. e1101012@edu.vamk.fi
VastaaPoistaVaikka mitä valmistaisin. Mustapekkakanaa, Stroganoffia, sienipataa, Chili Con Carnea, oijoi mikä pata. Punainen on mielikkini. <3
VastaaPoistaMukana arvonnassa. :)
Tiia
tiia68@gmail.com