sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Dansk Kobenstyle teräsemalikattilat / ARVONTA

Nämä kaunottaret uivat vähän kuin varkain Cilla's valikoimiin. Ensin tuli muutama näyteikkunan kaunistukseksi ja sitten pari lisää asiakkaiden tilausten yhteydessä ja saimme hiljattain taas uuden lähetyksen. Valikoimiimme saapui myös joulunpunaisia kattiloita tulevan juhlakauden keitoksia silmällä pitäen. Dansk -kattilat ja muita ihanuuksia keittiöösi löydät webshopista täältä: SYÖMÄÄN.



Dansk Kobenstyle kattilat on suunnitellut Jens H. Quistgaard vuonna 1956. Suosittu kattilasarja oli pienen tovin pois tuotannosta, joka käynnistettiin uudelleen 2000-luvun alussa. Kattiloiden muotokielessä on kivasti retrohenkeä, mutta vähäeleisyytensä ja ajattomuutensa ansiosta ne sopivat mainiosti moderneihinkin keittiöhin.

Kattiloiden juju on niiden pinoutuvuudessa. Ne menevät kivasti päällekäin kattilakaapissa. Siellä niitä ei kuitenkaan kannata kauniin ulkomuotonsa ansioista pitää. Omassa keittiössäni on musta neljän litran vetoinen kattila kovassa käytössä ja väliajat rohkesti työpöydällä keittiötä somistamassa. Kattilat ja kasarit voi  myös nostaa liedeltä tai uunista suoraan pöytään edustavuutensa ansiosta. Kansi toimii myös näppärästi pannunalusena.





Postasin aikaisemmin syksyisen luumu-porsaspadan ohjeen täällä. Valmistin myös kasvis-kana-tortillakeittoa samaisessa Dansk-kattilassa. Mitä sinä valmistasit näissä emaloiduissa retrokattiloissa? Kerro minulle suosikkireseptisi postauksen kommenteissa tai Facebookissa ja osallistut valkoisen kahden litran kokoisen Dansk Kobenstyle emalikattilan arvontaan.

Voit käydä kommentoimassa molemmissa paikoissa ja olet mukana kahdella arvalla. Arvonta suoritetaan torstaina 20.11. Onnettarena toimii Dansk maahantuojan edustaja Suvi Hakala. Suvi on tuolloin paikalla klo 16.00 - 18.00 esittelemässä Dansk Kobenstyle -kattiloita. Kannattaa pysyä muutenkin kuulolla, Suvin tuntien päivä saattaa pitää sisällään yllätyskampanjoita. Herkullista sunnuntaita kaikille!




58 kommenttia:

  1. Karjalanpaistia =). Mukaan arvontaan!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hernekeittoa ja karjalanpaistia

    tvoitto@gmail.com

    VastaaPoista
  3. Tekisin linssi-kasviskeittoa�� tiina.hotinen@hotmail.com

    VastaaPoista
  4. Kattilaan kaalikeitto porisemaan, tai nimi minun keitolle taitaa olla maitokaalikeitto. Ennen keitettiin emalikattilassa, ei palanut maito pohjaan niin herkästi. Mie kyllä nykyisin keitän kaalen pienessä vedessä ja sitten lisään maidon ja suuruksen sekä mausteet.

    VastaaPoista
  5. Karjalanpaistia tai uunipuuroa, nam!
    littlebigthingslittleb(a)gmail.com

    VastaaPoista
  6. Karjalanpaistia! :-) kaisa.valve@gmail.com

    VastaaPoista
  7. Lampaanpaistia. Tarjoa kuoriperunoiden kanssa. Lisukkeeksi esim. Parsakaalia .
    caritan@luukku.com

    VastaaPoista
  8. Thaimaalaista kana-kookoskeittoa. Jouluaattona riisipuuroa, joka tarjoillaan heti joulurauhan julistamisen jälkeen.

    VastaaPoista
  9. Nakkikeittoainekset löytyis jääkaapista

    moona.kissa@luukku.com

    VastaaPoista
  10. Äiti teki aina hernekeittoa tuon tapaisessa emalikattilassa ja hyvää oli, että sitäpä saattaisin ekaksi kokeilla. On muuten hieno tuo kansi-idea! Olen mukana! hippu(at)outlook.com

    VastaaPoista
  11. Aivan uusi tuttavuus tämä merkki, minä tekisin tomaattikeittoa :)

    VastaaPoista
  12. Kookos-kanapataa on pitänyt kokeilla jo pitkään - uusi kattila olisi ainakin hyvä syy käydä tuumasta toimeen!
    Tuttu suursuosikki puolestaan olisi tomaatti-vuohenjuustokeitto :)

    VastaaPoista
  13. Karjalanpaistin tekoon nuo ois omiaan ! :) Omnom :P
    lada_fani@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Ajattelin vastata, että bratwursti-hapankaalipataa, mutta luin tuosta yläpuolelta niin maukkaita ehdotuksia, että täällä sitä nyt istutaan vesi kielellä...
    ahlfors(at)suomi24(piste)fi

    VastaaPoista
  15. Padassa valmistettavista ruuista meidän perheen suosikki on bbq pulled pork. Nam!

    VastaaPoista
  16. Ehdottomasti tekisin herkullista ruokaa porosta tai hirvestä ;) taina.paulin@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Riisipuuroa, karjalanpaistia, lihapataa jne. ihanan monikäyttöiset.

    VastaaPoista
  18. Ainakin karjalanpaistia valmistaisin ja jouluna riisipuuroa. Toki noin kaunis kattila inspiroisi kokeilemaan uusiakin reseptejä.

    VastaaPoista
  19. Erilaisia lihapatoja hauduttelen tuntikausia uunissa ja sieltä nostan ne kaasulle, jos tarvii suurustaa. Sen iänikuisen ja tylsän ruskean kokkipadan tilalle oliskin kiva saada vaihtelua :)

    VastaaPoista
  20. Hei! Kaalipataa ja lihapataa valmistaisin ainakin!

    VastaaPoista
  21. Voi, huippu arvonta! <3 Ehdottomasti pitäisi laittaa riisipuuro tuohon porisemaan ja oikein pitkän kaavan mukaan. Keittäisin varmaankin myös satsin pitkäjyväisiä riisejä ja sekottaisin niihin tujakasti maustettua jauhelihaa - tämänhetkinen lempparimössö meidän taloudessa. :)

    VastaaPoista
  22. Moskovan pataa. Ihania syysruokia :) viikonloppuna syötiin siinä putiikin naapurissa kukkoa viinissä ja oli täydellistä

    VastaaPoista
  23. Oi, pääsis vihdoin ehkä Beef bourguignon testiin! Tai Green Kitchen Storiesin kasvisversio siitä!

    VastaaPoista
  24. Valmistaisin haudutettuja liharuokia, myös uunipuuro varmasti maistuisi hyvälle tuossa kattilassa valmistettuna

    VastaaPoista
  25. Burgundinpataa haluaisin kokeilla :)

    pienempi@gmail.com

    VastaaPoista
  26. One pan pastaa ja vaikka mitä muuta!

    VastaaPoista
  27. thaimaalaista kanaruokaa varmaan! :)

    voilooa@gmail.com

    VastaaPoista
  28. Karjalanpaistia tai erilaisia keittoja :) T. Saya sayav@hotmail.fi

    VastaaPoista
  29. Jotain ihanaa pataruokaa <3

    tiamakinen@gmail.com

    VastaaPoista
  30. Burgundinpata on yksi syksyn lemppareista! Terv. Heidy (heidy.tiits at gmail.com)

    VastaaPoista
  31. Riisipuuroa :)
    marvu954(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  32. Karjalanpaistia tai kookosbroileripataa :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  33. Kesäkurpitsa-kikhernevuokaa! tapiiri_1(AT)hotmail.com

    VastaaPoista
  34. Valmistaisin tuossa ihanassa kasarissa pitkään haudutettua bolognese -kastiketta, joka saa lisämakua punaviinistä ja pekonista. Tai sitten tekisin siinä omena-/marjakaurahyveen uunissa.

    Neppisleppis1 (at) gmail.com

    VastaaPoista
  35. Jouluksi ihanaa uuni riisipuuroa ♥

    VastaaPoista
  36. Kattilaan sopisi provencelainen kanapata tai kikhernekeitto :)

    suvi.kronholm@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  37. Tuo kasari on ikiaikainen haaveeni. Näen jo silmissäni uuden vuoden creme ninonin tarjoiltavaksi siinä.
    suolaajahunajaa@gmail.com

    VastaaPoista
  38. Näin jo joulua odotellessa kattilaan laittaisin porisemaan riisipuuron;

    2 1/2 dl vettä
    1 1/2 dl puuroriisiä
    10 dl täysmaitoa
    1/2 tl suolaa

    Kuumenna vesi kiehuvaksi.
    Lisää riisit ja anna kiehua, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin.
    Lisää kattilaan maito. Kuumenna kiehuvaksi kokoa ajan sekoittaen. Anna riisipuuron hautua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin tunti tai kauemmin, puurolle on annettava aikaa ja rakkautta <3
    Mausta riisipuuro suolalla ja lisää manteli onnea tuomaan.

    -MariaLoviisa

    VastaaPoista
  39. Karjalanpaistia esimerkiksi.
    pussikarhu(at)luukku.com

    VastaaPoista
  40. Jotakin ihanaa keittoa. Annette.hotari@gmail.com

    VastaaPoista
  41. Uunipuuroa❤️
    anna.kovesjarvi@gmail.com

    VastaaPoista
  42. Ihania!! Nasi goreng löytyisi meidän padasta. satub75(at)gmail(piste)com

    VastaaPoista
  43. Ihania! Meillä tällaisessa padassa tehtäisiin hirvipataa

    VastaaPoista
  44. Aivan ihania. Joulunpunaiseen pataan riisipuuroa laittaisin juuri nyt.

    VastaaPoista
  45. Ihania ovat kattilat. Varmasti merimiespataa sekä uuniriisipuuroa näin joulun alla! :)

    VastaaPoista
  46. punainen pata sopisi joulupöytään ja riisipuuro siellä valmistuisi. vilges(at)hotmail(piste)com

    VastaaPoista
  47. Hei miten upeita! Meillä näissä valmistuisi ihanat, pehmeät keitot. Koko perheen suosikki on kuitenkin klassinen lohikeitto à la äiti:

    perunoita
    vettä
    kalafondia luraus
    joskus porkkanaa, joskus ei
    luomumerilohta (ruodoton kannattaa napata ajansäästöksi)
    lopuksi kermaa, jota ei keitetä ja iso nokare voita.
    Kaiken kruunaa saaristolaisleipä tai tumma ruisleipä, josta voi laittaa
    paloja lautaselle keiton joukkoon.

    Tulipa nälkä! Pidän peukkuja - ihan mulle! ;)

    VastaaPoista
  48. Hei, ihan kaikki keitot ja padat. Tyylikkäät kattilat!
    terkkusin: kristiina.ruohonen@hotmail.com

    VastaaPoista
  49. Jotakin lihapataa voisin laittaa.
    wonderwhy@netti.fi

    VastaaPoista
  50. Vieläkö ehtii osallistua! Minä valmistaisin pataleipää. e1101012@edu.vamk.fi

    VastaaPoista
  51. Vaikka mitä valmistaisin. Mustapekkakanaa, Stroganoffia, sienipataa, Chili Con Carnea, oijoi mikä pata. Punainen on mielikkini. <3

    Mukana arvonnassa. :)

    Tiia

    tiia68@gmail.com

    VastaaPoista