torstai 31. heinäkuuta 2014

Heinäkuun viimeinen

Oi hitsi, miten aika taas kiirehtii. Heinäkuun viimeistä viedään ja huomenna alkaa elokuu. Se on ihan hyvä se, vaikka monelle se tarkoittaakin arkeen palaamista. Arki on oikeasti ihan ihanaa, kunhan muistaa nautiskella arjen rutiineistakin. Meillä alkaa myös kuopuksen koulutie ja voisin sanoa, että eletään hyvin jännittäviä aikoja.

Cilla'siin on tulossa elokuussa paljon uusia ihanuuksia ja monenmoisia tapahtumia myös. Näistä tiedottamme myöhemmin lisää. Tänään ovat vielä kesäaletarjoukset voimassa putiikilla ja webshopissa. Kannattaa käydä tekemässä hyviä aleostoksia! Ihana kesävahvistuksemme Alexandra on tänään myös viimeistä päivää putiikilla, käykäähän moikkamassa.



Puotipuksu hyppää autoon ja suuntaa matkansa Tampereelle. Kaikenlaista jännää on tiedossa päivän varalle. Ovat kuulemma jotain uutta ravintolaa rankentamassa... pitää käydä kurkkimassa ikkunoista, josko saisin jotakin selville. Minä toivotan osaltani elokuun sydämellisesti tervetulleeksi ja toivotan kaikille teille ihanaa heinäkuun viimeistä!




torstai 24. heinäkuuta 2014

Nopea tuorepuuro

Lomameiningeissä mennään vielä ja myös ruokapuoli on pysynyt melko simppeleissä kutimissa. Tuorepuuro maistuu hellepäivien aamiaiseksi erityisen hyvältä ja marjasesonki tarjoaa hyviä aineksia siihen. Olen postanut muutaman tuorepuuroreseptin aikaisemminkin, joiden ohjeet löydät täältä: ruokavalion kevätsiivous ja tuorepuuro tattarimyslistä.

Tämä puuro on paremminkin jugurttipuuro kuin perinteinen viljavoittoinen tuorepuuro. Kaupasta löytyvät kreikkailaiset ruokajugurtit passaavat tähän hyvin ja niitä saa kivasti isoissa tonkissa. Hedelminä olen käyttänyt tuoreita nektariineja tai kotimaisia marjoja, mitä milloinkin kaapissa on.



Lomalaisen nopea jugurttipuuro
kahdelle

2dl maustamatonta 10% kreikkalaista jugurttia
1 appelsiinin tuorepuristettu mehu 
1rkl chiansiemeniä
1dl suuria luomukaurahiutaleita
1-2 nektariinia paloiteltuna tai kourallinen mansikoita, mustikoita tai vadelmia

Sekoita ainekset kulhossa sekaisin ja jätä puuro yön yli jääkaappiin tekeytymään. Voit makeuttaa jugurttipuuron halutessasi esim. hyvällä hunajalla tai kookossokerilla. Nauti mieluiten kauniissa aamuauringossa pihamaalla kauniista kulhoista ja lisää tuoreita marjoja puuron päälle.





Kuvassa näkyvät Bloomingvillen Carla-kipot ovat ihanan symppiksiä olemukseltaan ja sopivat hienosti aamiaispuurojen ja myslien tarjoiluun. Carla-sarjaa oli meillä webshopin alkutaipaleella myynnissä ja nyt sitä on taas valikoimissa pienen tauon jälkeen. Vähän niinkuin sellainen retro-juttu meille!

keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Suutarinlapsen verhot -kilpailu on ratkennut

Voi tätä nolouden tunnetta, kun lupaamani voittajan julkaisu on viivästynyt näin pahasti. Nyt muistan taas, miksi en suosi postauksia kotimme sisustukseen liittyvistä projekteista. Nämä kotiprojektit tuppaavat meillä aina venymään. Onneksi sentään nimesin kilpailun suutarinlapsi-teemalla, nyt varmasti ymmärrätte syyn siihen. Anteeksi!

Huoneen sisustus on vielä keskeneräinen. Viivin ideoiden pohjalta valikoituivat matto-  ja päiväpeitto Himlan valikoimista. Päiväpeitto on pellavanvärinen pellavapeite ja matto betoninharmaa puuvillamatto. Sovitimme ikkunaan myös Himlan upeita valkoisia pellavasivuverhoja, mutta jäimme kuitenkin vielä empimään josko ikkunaan sopisivat vähän räväkämmät verhot.




Päivin idea Marimekon isoista kivistä oli asukkaan itsensä mieleen, minä mietin vielä symmetrisen pallokuvion sopivuutta tappettikuvion pariksi. Tuleekohan pieneen tilaan likaa tasaisesti toistuvaa kuviointia? Todennäköisesti toimii kivasti, mutta asiaa täytyy vielä vähän sulatella. Nimimerkin Peace esittelemä Star Wars -herätyskello sai aikaan riemunkiljahduksia ja on ehdottomasti ostoslistalla.

Kiitos vielä kaikille teille ihanille, jotka otitte osaa tulevan koululaisen verhovalintoihin. Parempi jättää lupaamatta, mutta yritän ainakin postata muutaman kuvan huoneesta, kunhan saamme sen lopulliseen muotoonsa. Nyt on kuitenkin vielä perheen lomailun aika ja arkiset sisäaskareet puristetaan valmiiksi sitten elokuun puolella.

Kävimme useaan otteeseen pikkumiehen kanssa ehdotuksia läpi ja aika monesta nousi ideoita toteutukseen saakka. Parhaimman valinta osoittutui niin haasteelliseksi, että päätimme arpoa molemmat lahjakortit. Lahjakorttien arvonnassa onnetar suosi seuraavia:

Peace 50€ arvoinen lahjakortti
Etanaelli 25€ arvoinen lahjakortti

Lämpimät onnittelut voittajille. Molemmille on tiedotettu asiasta sähköpostitse. Ihania hellepäiviä kaikille!











tiistai 22. heinäkuuta 2014

The Organic Company uutuuksia

The Organic Comapanylta saapui ihanan raikkaita uutuksia. Tea towel perhe sai uuden jäsenen tummansinisestä keittiöpyyhkeestä. Väri on rehellinen tummansininen ja sopii mainiosti sarjan muiden sävyjen joukkoon. Täältä pääset kurkkaamaan tuotteita webshopissa, klik

Sarjaan on tullut myös upeita jacquardkankaisia vilttejä. Kudonnan kuvioinnissa on kauniisti sommiteltuina geometrista salmiakkikuviota ja reunoissa on tehosteväriset raidat. Viltit ovat mukavan suurikoikoisia (240x140cm) ja kangas on napakan painavaa olemukseltaan. Materiaali on totuttuun tapaan 100% sertifioitua luomupuuvillaa. Viltit voi pestä 60 asteen vesipesussa ja rumpukuivata. 




Väreinä on tummansinen, savenvärinen ja harmaa. Viltit sopivat mainiosti sänkypeitoiksi, torkkupeitoiksi sohvalle tai vaikka piknikalustoiksi. Kaunis, ekologinen ja laadukas viltti toimii myös hyvänä lahjaideana. Viltit on suunnitellut tanskalainen muotoilija Marie Louise Rosholm. 





Suosittuja hiuspyyhkeitä, wellness toweleita ja big waffle -pyyhkeitä on nyt myös meillä lisää. Jacquard-vilttejä on toistaiseksi vain putiikilla muutamia mallikappaleita, mutta saamme näitä elokuussa lisää. 

Muistattehan myös rice weave -sarjan kasvopyyhetarjouksen. Nämä raikkaat ja laadukkaat froteepyyhkeet saat omaksesi nyt 19€ / kpl (23€). Tarjous on Cilla'sin lisäksi voimassa Suvimarjan putiikilla Padasjoella ja Kretuliinissa Porvoossa. Tervetuloa!


Rice Weave -froteepyyhkeet, Iris Hantverk kylpyharja ja harjanaulakko. 







torstai 17. heinäkuuta 2014

Ruusuntuoksuista kauneudenhoitoa

En ole ollut aikaisemmin ruusuntuoksuisten parfyymien ja saippuoiden suurkuluttaja. Synteettinen ruusutuoksu on tuoksunut nenässäni vähän liian nostalgiselta ja kuulunut lähinnä muistoihin isoäidin kylpyhuoneesta.

Mieli muuttui ensikosketuksesta Jurliquen ruususarjan tuotteisiin. Jurliquen ruusutuotteissa käytetään vain biodynaamisesti viljeltyjen ruusulajikkeiden eteerisiä öljyjä ja luonnollisia tuoksuainesosia. Ruusuntuoksu on todella lämmin ja sensuelli, mutta silti raikkaan kukkainen. Varoitankin teitä, näihin jää koukkuun.





Ruusulinjaan kuuluu useita kasvojen- ja vartalonhoitotuotteita. Meidän valikoimistamme löytyy tasapainottava ja kosteuttava puhdistusvoide, kosteusvoide ja hoitoöljy kasvoille. Vartalonhoitoon puolestaan sopivat ruusuinen suihkugeeli ja kosteusvoide. Ja näiden lisäksi paljon muitakin ihanuuksia. Cilla's valikoimiin pääset tutustumaan tämän linkin alta.

Rosewater mist -hoitosuihkeesta on tullut vakio varuste käsilaukussani. Siitä on tullut nyt myös rajoitetun erän deluxe versio. Siinä on käytetty tavanomaisten aloe vera- ja ruusu-uutteiden lisäksi viiden erikoisruusun (gallian-, sammal-, kiinan-, koiran- ja japaninköynösruuusun) uutteita. Näiden ansiosta ihon kosteustasapaino vahvistuu, iho tuntuu pehmeämmältä ja näyttää ihanan heleältä.

Ruusuvettä suikitaan pitkin päivää kasvoihin ja hienojakoinen suihke sopii mainiosti myös meikin päälle raikastamaan oloa ja ilmettä. Tuoksu virkistää myös mieltä ihanasti. Minä käytän suihketta myös aamuisin kasvoveden tapaan sekä tuoreen meikin päälle. Puuteroitu iho saa samantien ihanaa hehkua ja ei näytä liian meikatulta.



Tuote on pakattu pinkkiin 200ml:n kokoiseen pulloon. Pahvipakkaustakaan ei meinaisi raaskia heittää pois. Kauniissa pakkauksessa on todella upea ruusun kuva ja ihania tekstejä. Encouragement, love, opportunity, energy, liberty, recognition, promise, possibility... and the list goes on. Tästä luettelosta on hyvä ammentaa voimasanoja myös syksyn pimenevinä päivinä kesälomaa muistellessa. Ihanan ruusuisia kesäpäiviä kaikille!

Kaikki postauksen kuvat ovat Jurliquen kuvia.

Kesäputiikin tunnelmia

Kävimme viikonloppuna muksujen kanssa Pernajassa Cilla's kesäputiikilla. Veimme putiikille lisää tuotteita. Valikoimista löytyy nyt myös House Doctor -metallilankakoreja, Nicolas Vahé -pastoja, L:a Bruket -saippuoita ja suosittuja marokkotossuja.





Brick-a-Brackin valikoimista löytyy upeita kristallikruunuja, vaaseja, astioita ja paljon muutakin. Alemassa kuvassa näkyvä huhuileva lapinukko oli minusta jotenkin suloinen. Mikähän siinä on, että aina kun käyn paikan päällä viemässä tavaraa, tuon jotain myös tullessani? Lapinukko jäi vielä odotellemaan seuraavaa kertaa, jos ei ole päätynyt sitä ennen johonkin toiseen kivaan kotiin. 




Kahvilassa on herkullisten kotona leivottujen kakkujen lisäksi silmäruokaa tarjolla. Tänä kesänä esillä on Lappeenrantalaisen Eeva Vesterisen taidenäyttely. Valtakunnan esteetikoksikin tituleeratun Eevan taiteessa näkyy viitteellisiä kuvia luonnosta ja rakennetusta arkkitehtuurista. Eevan työt tunnetaan myös herkistä väreistä, joita taitelija kerrostaa taitavasti. Tervetuloa!




Pernajan kesäpuoti sijaitsee osoitteessa: Pernajantie 275 ja palvelee ti-la klo 10-18 ja su klo 12.18. Tervetuloa kesäajelulle Pernajaan. Kannattaa muuten ottaa uikkarit mukaan. Lähietäisyydellä on useita hyviä uimarantoja.  Nähdään siellä!


sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Hiuspyyhkeet ja muut ihanuudet saapuvat


Saamme lähipäivinä lisää kaivattuja hiuspyyhkeitä The Organic Companylta. Samassa lähetyksessä saapuu myös Wellness toweleita ja Big Waffle -pyyhkeitä. Mukaan mahtuu myös maistiaiserä uutuuksista, kuten sinisestä keittiöpyyhkeestä ja jaquard-kudotuista vilteistä. Sertifoitua luomupuuvillaa tietysti kaikki. Pysykäähän kuulolla, ilmoitamme kun ovat saapuneet.


Simppelit eväät piknikille

Hyvän ja onnistuneen piknikin eväät ovat melko simppelit. Aurinkoinen kesäsää lienee kriittisin tekijä. Sen lisäksi kannattaa mukaan varustella hyvää seuraa (hyvä kirja toimii myös täydellisesti), kaunis viltti tai pyyhe ja sopivasti herkkuja.



Mansikoiden ja vadelmien sesonki on parhaillaan ja tuoreita marjoja on hyvin tarjolla marjojen myyntipisteissä ja kaupoissa. Lisäksi raikasta juotavaa ja pieniä herkkuja, kuten kesäisiä vaahtokarkkeja tai sinisiä sipsejä. Lautasiksi ja tarjoiluastioiksi sopivat mainiosti kompostuivat palmunlehtilautaset. Sitten vielä iloinen ja rento kesämieli päälle ja se on siinä!



Putiikitar toivottaa mukavia piknikkejä kaikille kameran takaa!

lauantai 12. heinäkuuta 2014

Cilla's kesäpuoti Pernajassa

Viime kesäiseen tapaan saimme pistää Pernajassa sijaitsevan Brick- à - Brack -kaupan yhteyteen Cilla's miniputiikin. Osoite periile on Pernajantie 275. 

Löydät kesäputiikilta ekologisia, kotimaisia Ole Hyvä -pesuaineita, Clipper luomulaatuisia hedelmähaudukkeita ja kahvia, Musta5101 -tuotteita, L:a Bruket -saippuoita ja paljon muuta. Kesäpuodilta voit tehdä myös edullisia Becksöndergaard huivilöytöjä. 






Brick-à-Bracista löytyy myös paljon second hand -aarteita. Kristillakruunuja, vanhoja astioita, kaappeja ja muita ihania löytöjä. Putiikki sijaitsee kesäkahvilan yhteydessä. Kahvilasta on tullut suosittu kyläläisten kohtaamispaikka ja perinteinen retkikohde monelle moottoripyöräilijälle. Tutuksi tulleiden mökkiläisten määrä kasvaa myös vuosi vuodelta. 

Viime kesänä lupailin tehdä parhaani suosittujen omenakakun ja raparperipiiraan ohjeiden julkaisemiseksi. No luck so far, sorry. Ohjeet pysyvät äitini salaisuutena. Ei siis auta muuta, kuin mennä paikan päälle herkuttelemaan. Tervetuloa!



maanantai 7. heinäkuuta 2014

Putiikin uusi viikko

Huomenna käynnistyy jälleen uusi viikko Viipurinkadun Cilla's putiikilla. Saimme putiikille kesäajan miehitysavuksi Alexandran, minkä ansiosta vakituinen puotipuksu saa lomailla perheensä kanssa. Alexandra aloitti työt viime viikolla ja pärjäsi hienosti kiireisiäkin päiviä putiikilla. Hän on myös tällä viikolla tiistaista torstaihin paikalla, käykäähän moikkaamassa.

Himla Särö Concret pellavamatto
Himla Särö Linnen pellavamatto


Odotamme uutuuksia saapuvaksi House Doctorilta ja Nicolas Vahélta. Nicolas Vahén herkkukuorman mukana saapuu täydennystä House Doctorin kestosuosikeihin, kuten metallilankakoreihin ja mattoihin. Mattoja kysytään putiikilla kovasti ja tilasimme myös Himlalta ihania pellavaisia käytävämattoja. Muistattehan ruotsalainen Himlan, jota Cilla's valikoimissa oli webshopin alkumeterillä enemminkin? Kannattaa siis pysyä kanavalla, uutisoimme lisää kun ovat saapuneet.

Kesäaletuotteita!

Kesäale jatkuu putiikilla sekä webshopissa. Aletuotteisiin on lisätty uusia tuotteita. Tästä pääset suorinta tietä aleostoksille: Cilla's kesäale! Alennukset aktivoituvat koodilla: KESÄALE. Iloista alkuviikon jatkoa kaikille!




sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Suurtarinlapselle verhot kilpailusta

Pahoittelen suuresti viivästystä verhosuunnittelukilpailun suhteen. Erinomaisia ja toinen toistaan kivempia ehdotuksia tuli useita, mutta hommassa kävi kuten näissä suutarin kotihommissa yleensäkin. Se jäi pahasti muiden kiireiden alle.

Viikko on sujahtanut kauniissa mökkimaisemissa Saimaan rannalla, webshopin ruuhkaa purkaessa (kiitos kaikille teille, jotka olette pitäneet meidän kiireisinä) ja tietenkin ensimmäisiä mustikoita poimiessa. Pian menee kesän ensimmäinen piirakka uuniin ja raati kokoontuu käymään ehdotuksianne läpi. Kiitos kärsivällisyydestänne ja palataan aiheeseen pikkasen myöhemmin. Loistavaa hellepäivää kaikille!



tiistai 1. heinäkuuta 2014

Cilla's kesäale

Cilla'silla tehdään jo kiivasta vauhtia joulutilauksia ja syysmallistojen ensimmäisiä ihanuuksia saapuu jo elokuun puolella putiikille. On siis aika siivota vähän tilaa hyllyille ja pistää kesäale pystyyn! Koodilla: KESÄALE saat kaikista luonnonmateriaalisista koreista, tyynyistä, tyynynpäällisistä, Cilla's kesäale.



Lasten pikkutuolit, Hubsch naulakot sekä putiikilla olevat kierrätystiikkiset penkit (140cm pitkät sekä pikkupenkit) ovat myös 20% alennuksessa. Suuremmat kalusteet eivät ole webshopissa, mutta toimitamme niitä myös erillisellä sopimuksella. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme, info@cillas.fi lisätietoja varten.  Lämpimästi tervetuloa aleostoksille!