Resepti on muunnos Kodin Kuvalehdessä taannoin olleesta kana-kasvispataohjeesta. Ruoka oli herkullista, mutta myrsky mokoma taitaa siitä huolimatta tehdä vaan tuloaan. Olkaahan varovaisia siellä liikenteessä tänään!
Paprikan paloitteluhommia! |
Myrskynkarkoituspata
(4:lle)
4 kpl broilerin rintafileitä
2 pientä punasipulia
1/2 vihreä chili
2 paprikaa
4 porkkanaa
6 perunaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl curryjauhetta
pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 tlk kookosmaitoa
1-2 tl harissa-tahnaa
2 rkl tummaa muscovadosokeria (fariinisokerikin käy)
1/2 sitruunan mehu
1 kasvisliemikuutio ja pari desiä vettä
Oliiviöljyä
Hyvää merisuolaa
Mustapippuria
Kuullota punasipulit ja chili pannulla oliiviöljyssä ja lisää pataan. Paloittele broilerinfileet kolmeen osaan ja paista niitä pannulla oliiviöljytilkassa, niin että saat kauniin värin niiden pintaan. Mausta broilerinfileepalat merisuolalla ja mustapippurilla ja lisää ne pataan.
Sekoita kookosmaito, harissa-tahna ja muscovadosokeri kulhossa. Lämmitä pari ruokalusikallista oliiviöljyä pannulla keskilämmöllä. Lisää curryauhe ja vehnäjauho ja anna niiden hetki lämmetä. Kaada kookosmaitoseos pannulle, murustele kasvisliemikuutio mukaan ja sekoita ainekset ja anna nesteen kiehahtaa. Lisää neste pataan ja lisää vettä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Kypsennä pataa miedolla lämmöllä (175 astetta), noin puolen tunnin ajan. Lisää kirsikkatomaatit ja sitruunamehu, sekoita ja jatka kypsennystä kunnes ainekset ovat kypsiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti