tiistai 14. helmikuuta 2012

Sydänsimpukoita ja muita ystävänpäiväherkkuja

Ystävänpäivänä jos milloinkaan kuuluu syödä sydänsimpukkaspagettia. Annos on hieman tuunattu versio spaghetti alle vongole nimisestä italialaisesta klassikosta. Olin varannut annokseen kirsikkatomaatteja, mutta ne ovat vieläkin käyttämättöminä rasiassaan, kun pääsivät mokomat unohtumaan. Olenkohan minä ainoa hajamielinen, vai unohtuukohan muiltakin joskus raaka-aineita keitoksista?

Jälkiruoaksi söimme cupcakeja, joissa makuaineena oli Pukka Love -teen camomilla, ruusu ja laventeli. Käytin cupcakeihin samaa ohjetta kuin aikaisemassa postauksessani olleissa sitruunaisissa cupcakeissa http://www.cilla-s.blogspot.com/2012/02/kaamoksen-karkottajaiset.html

Jätin ohjeesta sitruunankuoriraasteen pois ja laitoin tilalle vahvaksi uutettua Pukka Love -teetä. Tätä varten uutin 2 teepussia noin 1,5 dl kiehuvaa vettä. Lisäsin tästä puolet taikinaan ja puolet kuorrutteeseen. Maku jäi melko vienoksi, mutta kakun seurana nautittu kupillinen Love -teetä toi aromit hyvin esiin.

Isot ystävänpäivähalaukset kaikille lukijoilleni!




Sydänsimpukkaspagettia
4:lle

1 kg sydänsimpukoita
Oliiviöljyä
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
1/2 punaista chilipalkoa
2 dl kirsikkatomaatteja
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl luomuruoakakermaa
2 tl kalaliemijauhetta
Basilikaa
Timjamia

Spagettia

Huuhtele simpukat hyvin ja harjaa ne juoksevan veden alla puhtaaksi hiekasta ja muusta ylimääräisestä. Heitä roskiin simpukat, jotka eivät sulkeudu kun kopautat niiden kuorta veitsellä. Simpukoiden kuuluu aueta kypsennyksessä ja kiinni jääneet yksilöt täytyy myös poistaa annoksesta.

Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele sipulit pieniksi kuutioksi ja kuullota niitä oliiviöljytilkassa, suuressa kasarissa (wokkipannu sopii myös hyvin) hetki. Lisää paloiteltu chili ja puolitetut kirsikkatomaatit. Anna tomaattien kypsyä hetki ja lisää simpukat. Sekoita liemijauhe kermaan ja lisää se ja valkoviini kasariin. Sekoita ja anna aineksien kiehahtaa muutaman minuutin ajan. Lisää runsaasti silputtua basilikaa ja timjamia. Mausta merisuolalla ja mustapippurilla.

Voit sekoittaa spagetin ja kastikkeen sekaisin,  tai laittaa kastikkeen laiskan kokin tavoin spagetin päälle. Syö samantien hyvän patongin, raikkaan salaatin ja rakkaimpien ystävien kanssa.



Äiti söi näin reippaasti!


Poikakin maistoi, vaikkakin ketsupin avustusella :)

Cupcake on koristeltu kuivatuilla karpaloilla.

Suosikkiteeni!

7 kommenttia:

  1. Mukavaa ystävänpäivää! :) Kivoja kuvia ja kauniita nuo simpukat!

    VastaaPoista
  2. where do you get little clams in Finland? i love this dish!

    VastaaPoista
  3. Hi Jeremy, I bought them from Stockmannin Herkku in Jumbo Vantaa. I love it too, delicious and nice looking!

    VastaaPoista
  4. thanks for the tip. must go there sometime.

    VastaaPoista
  5. I just remembered. In my twenties I spent some time in Jamaica. there was one day when we went to this beach and dug up vongole form the wet sand. They called them 'cockles' there. Everyone was really excited about making this special cockle soup because according to local tradition it was meant to be a stron aphrodisiac and sexual enhancer, and 'after you eat dat soup maan you going to find yourself a real nice jamaican woman jeremy and not stop making love!. Well I didn't find a woman, obviously, but thought it quite a fitting tale, nonetheless, for valentines day.

    VastaaPoista
  6. Thank you Jeremy for your story! It really made my clam dish fit valentines even more :)

    VastaaPoista