Otettiinko teilläkin varaslähtö Valentine's Dayn tai ystävänpäivän juhlintaan?
Bearnaisekastike
200 g voita (1,5 dl kirkastettua voita)
Sulata voi kasarissa miedolla lämmöllä. Kuori sulaneen voin pinnalta valkoinen hyhmä pois. Valuta voi lopuksi siivilän ja harsokankaan läpi.
1 salottisipuli
1 rkl mustapippuria
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 ruukku tuoretta rakuunaa
Hienonna salottisipuli ja rakuuna ja rouhi mustapippurit morttelissa. Kiehauta etikka, sipuli ja mausteet kasarissa, kunnes etikkaa on noin puolet alkuperäisestä määrästä jäljellä. Siivilöi liemi.
3 ison kananmunan keltuiaista (tähän kannattaa satsata luomumunia!)
Kaada 1 ruokalusikallinen etikkaa teräskulhoon ja lisää keltuaiset. Kiehauta kattilassa pieni määrä vettä ja laita kulho kattilan päälle. Vatkaa keltuisia ja etikkaa vesihauteessa muutaman minuutin ajan. On tärkeää, etteivät munat ala kypsyä, vaan saat aikaiseksi kauniin ilmavan vaahdon. Ota kulho pois vesihauteesta.
Lisää kirkastettua voita munavaahtoon pienissä erissä koko ajan kovasti vatkaten. Jos kastikkeesta tulee liian paksua, voit ohentaa sitä vesitilkalla. Lisää runsaasti hienonnettua tuoretta rakuunaa ja vähän hyvää merisuolaa. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Tarjoile mieluusti samantien.
Ranskanperunat
Keskikokoisia yleisperunoita
Rypsiöljyä
Hyvää merisuolaa
Leikkaa perunat tasakokoisiksi tikuiksi. Laita perunatikut kylmään veteen likoamaan pariksi tunniksi. Kuivaa perunat hyvin talouspaperilla. Kuumenna öljyä isossa, paksupohjaisessa kattilassa tai valurautapadassa 180-asteiseksi. Lisää perunat pienissä erissä ja kypsennä niitä 2-3 minuuttia, tai kunnes ovat kullanruskeita ja pehmeitä. Nosta perunat reikäkauhalla lautaselle, jonka päällä on talouspaperia. Imeytä ylimääräinen öljy paperiin. Ripottele suolaa perunoille ja syö samantien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti