maanantai 16. heinäkuuta 2012

Chunky Salsa

Silmiini osui Elle Mat & Vin -lehdessä chunky salsa nimisen omena-tomaattilisäkkeen ohje. Söimme sitä grillattujen makkaroiden ja maissien kanssa. Yksinkertaiselta kuulostavan salsan makuyhdistelmä pääsi yllättämään. Hapan omena yhdistettynä tomaatteihin ja runsaaseen basilikaan toimii hyvin.



Jouduin turvautumaan kaupan kirsikkatomaattehin, kun oma sato vielä odottaa kypsymistä. Tästä salsasta innostuneena päätin kasvattaa ensi kesänä vielä rohkeammin eri värisiä lajeja. Basilikat tulivat jo omasta ruukusta, vaikka kylmä kesä on hidastanut niidenkin kasvua.


Muutin ohjetta niin, että lisäsin kastikkeeseen hunajaa makua pyöristämään. Minusta tuo melkoisen etikkainen soosi ja happamat omenakuutiot olivat sitä vailla. Sen voi toki jättää reseptistä pois.

Chunky Salsa
4:lle

2 vihreää hapanta omenaa
1 ruukullinen basilikaa
500g erivärisiä kirsikkatomaatteja
1/2 punasipulia
1/2 sitruunan mehu
2rkl valkoviinietikkaa
4rkl hyvää oliiviöljyä
1rkl hunajaa
ripaus hyvää merisuolaa ja mustapippuria

Kuori ja paloittele omenat kuutioksi. Hienonna basilikanlehdet. Halkaise tomaatit kahteen osaan. Kuori ja hienonna punasipuli pieniksi kuutioksi. Sekoita ainekset kulhossa keskenään.

Sekoita sitruunanmehu, valkoviinietikka, oliiviöljy, hunaja, merisuola ja mustapippuri keskenään.

Sekoita kastike salsan joukkoon ja sekoita huollellisesti. Anna salsan tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Herkullista heinäkuuta, ei välitetä noista sateista, eihän!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti