perjantai 12. lokakuuta 2012

ReWrap it

Törmäsin kuvan hollantilaisiin ihanuuksiin Pinterestissä seikkaillessani. Ennen kuin huomasinkaan olin aloittanut kirjeenvaihdon omistajien kanssa tuotteiden jälleenmyynnistä Suomessa. ReWrap -teamin muodostavat sisarukset Erica ja Juliaan Bol.


Tuoteperheeseen kuuluu ekologisesta huovutetusta villasta valmistettuja puhelimien-, iPadin ja kannettavien tietokoneiden suojuksia. Kiinnitin ensimmäiseksi huomiota tuotteiden muotoiluun ja väreihin. Vahva ekologinen tuotanto- ja toimintamalli sai kiinnostuksen heräämään vielä lisää.
ReWrapin tuotannossa käytetään cradle to cradle -nimistä periaatetta. Sen mukaan kaikki tuotannon eri vaiheet punnitaan vahvasti ekologisista ja eettisistä näkökulmista. Periaate kattaa myös yrityksen muuhun liiketoimintaan liittyvät tekemiset. Mitään ei ole jätetty ajattelematta.

Raaka-aineena käytetään luomulaatuista merinolampaiden villaa. Tuotannon alkuvaiheessa villasta poistetaan epäpuhtaudet uusiokäytetyllä vedellä ja kasvipohjaisella saippualla. Huovutus tehdään hankaamalla, täysin mekaanisesti ilman kemikaaleja. Huovat värjätään biohajoavilla, myrkyttömillä ja synteettisillä väriaineilla. Väriaineet ovat Ökö-Tex Class 1 -laatuluokiteltuja. Ompelussa käytetty lanka on GOTS-standardoitua ja Ökö-Tex-laatuluokiteltua luomupuuvillaa.
ReWrap -logo on stanssattu suojuksiin, jotta ylimääräisten materiaalien ja väriaineiden käytöltä vältyttäisiin. Pakkauksissa käytetään laserkirjoitusta painotekniikan sijaan, koska suurinosa painoväreistä rasittaa ympäristöä. Pakkauksilla on FSC-sertifikaatti.

Tuotteet ommellaan pienessä työpajassa Amsterdamissa. Paja työllistää kehitysvammaisia työttömiä. Yritys kompensoi rahtiliikenteestä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä ja tuotteiden hiilijalanjälki on tästä syystä 0%. Tämä periaate takaa sen, että tuotteesta syntyy ainostaan maata rikastuttavaa kompostia, ei yhtään haitallista jätettä.
Miten hienoa on saada pukea arkielämäsi tärkeimmät tekniset vempaimet (joo tunnustakaa vaan, ei niitä ilman tule toimeen) johokin näin tyylikkääseen ja samalla aidosti ekologiseen esineeseen?Mitä sinä pidät näistä? Onko ekologisuudella sinulle tämän kaltaisten tuotteiden osalta merkitystä? Mikä väri on suosikkisi?

Teemme nyt pitkiä päiviä webshopin avaamisen eteen ja alamme olla lähellä h-hetkeä! Vielä muutamien lomakkeiden viilaamisia, tuotekuvien metsästyksiä ja avajaistarjouksien koodauksia. Kyllä se kohta aukeaa!

Iloista ja ekologista viikonloppua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Hei Cilla! Ostan heti tuollaisen lilan puhelinpussukan, ihania... t. Anne

    VastaaPoista
  2. Niin, toivottavasti saatte verkkokaupan nopeasti auki. Hyvää syksynjatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Anne. :) Ihanaa syksynjatkoa sinullekin!

    VastaaPoista