keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Suklaa cupcakes eli ystävänpäiväkuppikakkuset

Löysin Joy of baking -nimiseltä nettisivulta mielenkiintoisen chocolate cupcakes reseptin. Päätin kokeilla sitä ystävänpäivää silmällä pitäen. Ystävät ovat ansainneet pienen suklaisen tervehdyksen ja en usko perheenikään pahastuvan herkuista.



Ulkomaalaisissa resepteissä käytetään usein vaniljauutetta. Olen aikaisemmin tyytynyt korvaamaan sen vaniljasokerilla. Kokeilin hiljattain Steenbergin luomuvaniljauutetta ja olin hämmästynyt sen intensiivisestä mausta. Luomuvaniljaa on uutettu etanoliin ja vaniljan maku tulee tämän avulla ihanan viettelevästi esille. Vaniljauutteen pakkaus on myös mukavan pirtsakka, kuten saman sarjan vaniljasokerissakin. Steenbergin luomuvaniljauutetta ja -sokeria on myös Cilla'sin valikoimissa: Cilla's: syömään!




Ystävänpäiväkuppikakkuset

100g lumuvoita
2dl sokeria
2 luomukananmunaa
2,5dl luomuvehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl Van Houten kaakaojauhetta
2dl kiehuvaa vettä
2tl vaniljauutetta

Kuorrutus:
120g hyvää tummaa suklaata
100g luomuvoita
100g Philadelphia tuorejuustoa
3dl tomusokeria
1,5tl vaniljauutetta

Ota voi huoneenlämpöön ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita muffini / cupcake -muotit valmiiksi. Voit myös upottaa paperimuotit metallisiin muffinivuokiin, jotta leivonnaiset pysyvät paremmin ryhdissään.

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää ja vatkaa kananmunat yksi kerrallaan taikinaan. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään sekaisin. Kiehauta vesi, ota liedeltä ja sekoita kaakaojauhe siihen. Siivilöi kuivat ainekset taikinaan ja sekoita. Lisää kaakao ja vaniljauute ja sekoita varovasti taikina sekaisin. Annostele taikina vuokiin ja pistä samantien uuniin. Kypsennä noin 15 minuutin ajan, kakkusten koosta riippuen.

Ota kuorrutukseen tuleva voi etukäteen huoneenlämpöön. Sekoita kaikki ainekset sähkövatkaimella sekaisin keskenään. Lusikoi kuorrutus kuorrutuspussiin ja pursota jäähtyneiden kuppikakkusten päälle.

4 kommenttia:

  1. mmmm....nämä oli namia!
    t:
    "koekaniini"

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suvi-koekaniini! Tuuhan taas pian käymään niin keitellään jotain hyvää. Miellä on muuten se Miami-Karibia-menu vielä toteuttamatta! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköisiä :) Milloinkohan olisi aikaa tehdä tälläisiä.

    Mukavaa loppu viikkoa

    t.Sanna

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kiitos Sanna!!! Eiköhän sitä aikaa löydy jossain vaiheessa. Muksut mukaan jauhoja pöllyttämään. ;)

    VastaaPoista