lauantai 9. helmikuuta 2013

Vihdoinkin pääsin Sinne

Kolmas kerta toden sanoo. Yritin viime kesänä kahdesti lounaalle Porvoossa sijaitsevaan Bistro Sinneen. "No can do" oli vastaus molemmilla kerroilla. Kolmannella kerralla onnisti! Vieläkin oli mukavan vilkaista, mutta hyvillä suhteilla onnistui.


Huristelimme anoppini kanssa alkuviikosta Runebergin päivän kunniaksi Porvooseen. Tapasimme myös hänen kummityttönsä Sarin, joka työskentelee Porvoon Matkailun palveluksessa, Bistro Sinnen naapurissa Taidetehtaalla.

Hyväntuulinen Sari sopii mainiosti Porvoon markkinointitehtäviin!
Olen iloinen Bistro Sinnen menestystarinasta. Lähiruoka on paljon esillä monissa ravintoloissa, mutta Sinnessä se on enemmän kuin muutama irrallinen maininta ruokalistalla. Päivän menu rakennetaan lähitilojen ja kalastajien ajankohtaisen sadon ehdoilla. Tekijöiden mukaan Sinnen ruoka perustuu kotimaisen ja lähellä tuotetun ruoan lisäksi gastronomiseen kalenteriin. Ravintolalla on myös oma pelto Ruotsinpyhtäällä. Siellä viljellään salaattia, kasviksia, juureksia ja yrttejä ravintolan omaan käyttöön.

Söimme paistettua ahventa, simpukkavaahtoa ja palsternakkapyretä. Lounaan kanssa tarjoilitiin talon omaa spelttileipää. Annos oli herkullinen ja kalassa tarpeeksi suolaa. Jälkiruoaksi nautimme ruskistettua voijäätelöä ja tyrniä. Pidin todella paljon ruskistetusta voijäätelöstä. Annoksessa olleen suklaamoussen määrän olisi voinut puolittaa, tai jättää jopa kokonaan pois. Suklaan makeus hallitsi annoksen makumaailmaa ja vei liiaksi elintilaa jäätelöltä ja tyrnisoseelta.

Sisustus oli raikkaan moderni, konstailematon ja Taidetehtaan miljööseen kauniisti istuva. Palvelu oli reipashenkistä ja ammattitaitoista. Kokonaisuudesta jäi kiva fiilis ja on helppo ymmärtää Bistro Sinnen saamaa suosiota. Uskon, että ravintola lisää merkittävästi Porvoon mielenkiintoa pääkaupunkiseudun asukkaiden vierailupaikkana. Sesonkiaikoihin tulevasta lisäkapasiteetista puhumattakaan. Onnea matkaan Bistro Sinne! Bistro Sinne
Leipä oli todella herkullista. Sen ohje löytyi kätevästi wc-tilojen seinältä. 
Lähituontatoa parhaimmillaan. Sinnen oman yrttiseinän satoa käytetään annosten koristeluun. 


Porvoon reissu olisi jäänyt vajaavaiseksi ilman vierailua Vanhan Porvoon putiikkeissa. Moni putiikeista tosin tuntui pitävän ovet suljettuina alkuviikosta. Jonkin sorttista välisesonkia eletään Vanhassa Porvoossa muutenkin.  Joulu ja alennusmyynnit on eletty ja kevättä vielä odotellaan.Design Delin ikkuna oli tosi hieno. Ihania emalisia sydänmukeja ja muuta kivaa ystävänpäivätavaraa. 


Tänne haluaisin joskus minilomalle!
Welmansin Tiina on yksi luottokauppiaistani Porvoossa. Iloinen Tiina oli tälläkin kertaa paikalla ja  esitteli energisenä kaupan tuotteita. Koti- ja Keittiöliike Welmans on ruokaharrastajan toiveaitta. Valikoimissa on todella runsaasti ruoanlaittoon tarvittavia pientarvikkeita sekä ruoanvalmistusastioita. Keittiötekstiilejä ja tarjoiluastioita on esillä toinen mokoma. Ruotsalaisen Bruka Designin selkeiden tuotteiden rinnalla sulassa sovussa kukkivat englantilaiset Burleign kukka-astiat. Ja vielä paljon muutakin kaunista ja ihanaa! WelmansNäitä ihania postilaatikoita on myös meillä kotona.Päivä pittoreskissa Porvoossa piristi tuiskuisesta säästä huolimatta. Kiitos Sari ja Porvoon Matkailun väki iloisesta vastaanotostanne. Käykäähän lukijat armaat muutkin Porvoossa piipahtamassa!

5 kommenttia:

 1. Kiitos Cilla ja Irmeli. Oli ihana saada teidät Porvooseen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos sinulle vieraanvaraisuudestasi. Taidan tulla pian taas käymään kun jäi pari juttua kummittelmaan sinne taidelainaamoon. :) Tsemppiä viikkoon!

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanalta tuo ravintola vaikuttaa, Sinne on päästävä jossain vaiheessa. Annokset näyttää tosi herkullisilta ja paikka aivan ihanalta - kiitos hyvästä vinkistä!

  VastaaPoista
 4. Sinne näyttää todella hyvältä! Mun on pitänyt suurena brunssifanina käydä testaamassa Sinnen brunssi jo monen monituista kertaa.. Lupaan ja vannon käydä brunssilla ensi kevään/kesän aikana.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteistanne Niinuska ja Huli! Sinne kannattaa ehdottomasti mennä ja kiitos Hulille brunssi vinkistä! Loistavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista