maanantai 6. toukokuuta 2013

Keväinen kasvisrisotto

Tein muutama viikko sitten kasvisrisottoa keväisistä kasviksista. Kasviksiksi löysin lähikaupasta fenkolia, vihreää parsaa ja sokeriherneitä. Viimeiseksi mainitut olivat Kenialaista alkuperää, mikä riipaisi vähän sydäntäni. Aika kaukaa lensivät nuo herneenpalot pöytäämme. Onneksi näitä ei tarvitse ostaa joka päivä.

Risoton kruunasi annosten päälle asetellut uppomunat. Ne sopivat annokseen kivasti ja toivat siihen runsautta. Annoksesta tuli kananmunan kanssa minulle jopa vähän liian tuhti. Miesväki kiitteli kuitenkin.

Mateuksen harmaa osterikulho sopi minusta todalla hyvin tälle annokselle. Täältä pääset kurkkaamaan koko valikoiman: klik!





Keväinen kasvisrisotto
4:lle

300g risottoriisiä
1rkl oliiviöljyä
Pieni nokare voita
1l kasvislientä
3 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1dl valkoviiniä
1 fenkoli
1 nippu vihreää parsaa
Kourallinen sokeriherneitä
100g parmesania
Basilikaa

4 kananmunaa
Tilkka etikkaa


Kuori ja hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet hienoksi. Kuullota niitä paksupohjaisessa kattilassa oliiviöljyn ja voin seoksessa. Lisää riisi ja hämmennä hetkisen ajan. Kuori ja paloittele kasvikset suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää ne riisiseokseen. Lisää valkoviini ja anna sen kiehahtaa. Lisää kasvislientä pienissä erissä, kokoajan sekoittaen. Keittele risottoa keskilämmöllä, välillä sekoitellen ja lientä lisäillen.

Keitä uppomunat risoton kypsyessä. Laita vettä laakeaan kattilaan tai korkealaitaiseen paistinpannuun kiehumaan. Lisää etikka ja piennä lämpötilaa keskilämpöön. Riko kananmuna ensin erilliseen astiaan ja kaada astiasta hiljakseen kiehuvaan veteen. Anna munien kypsyä noin 4 minuutin ajan. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle kuivahtamaan.

Lisää parmesaani kun kasvislientä on enää vähän jäljellä. Lisää myös loput liemet ja hämmennä risotto vielä sekaisin. Lisää viimeiseksi hienonnetut basilikanlehdet. Ota risotto pois lämmöltä laita kansi päälle ja anna sen vetäytyä hetken.

Annostele risotto kauniille astioille ja aseta uppomuna päälle. Syö hyvässä seurassa ja keväisen kepeää musiikkia kuunnellen!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti