maanantai 22. heinäkuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 5

Grilliruokasarjan viidennessä osassa hyödynnetään jälleen flank steakia, eli naudan kuvelihaa. Tämä vähärasvaisempi, mutta erittäin runsaan makuinen liha on noussut suorastaan hitiksi tänä kesänä. Kannattaa kokeilla rohkeasti. Tässä reseptissä flank steak tarjoillaan raikkaan kurkkurelishin kanssa, joka antaa mukavaa vaihtelua perinteisille grilliruokien lisäkkeille.

Juttusarja on osa Keinuhongan lihatilan, Ravinteli Huberin ja Cilla'sin yhteistyötä. Lue täältä lisää yhteistyöprojektistamme: parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 1. Annoskuvissa käytetyt Mateus-lautaset ja the Organic Companyn kangasservetit löytyvät täältä: Cilla's feel good webshop.





Naudan flank steak ja kurkkurelishi 

600 g flank steakia
Merisuolaa ja mustapippuria myllystä

Ota flank steak ajoissa huoneenlämpöön. Mausta liha merisuolalla ja mustapippurilla. Grillaa  hyvä väri lihan pintaan. Jatka lihan kypsentämistä uunissa, kunnes sisälämpötila on 59 astetta. Kääri liha folioon  ja anna vetäytyä vähintään varttitunnin ajan.


Kurkkurelishi

3 avomaan kurkkua
Ripaus merisuolaa

Pari oksaa minttua
1 limen kuori
Barbecue-etikkaa tai valkoviinietikkaa
Oliiviöljyä

Kuori kurkut, leikkaa ne reilun kokoisiksi kuutioiksi ja ripottele vähän suolaa niiden päälle. Grillaa kuoritut kurkkukuutiot nopeasti hiilloksen alkuvaiheessa tai kuumalla kaasugrilillä. Leikkaa basilikan lehdet hellävaraisesti pienemmiksi. Sekoita basilikat, raastettu limenkuori ja etikka keskenään. Anna kurkkukuutioiden jäähtyä ja lisää minttumausteseos kurkkukuutioiden päälle. Anna relishin tekeytyä pieni hetki ennen tarjoilua. 

Kokoa lautaselle naudan flank steakia ja kurkkurelishiä. Koristele annos kesäisillä kasviksilla, kuten retiisillä. Nauti kesästä iloiten! 

2 kommenttia:

  1. Mikä tuo flank steak on suomeksi? Välillä on ihmeissään näitten lihapalojen nimien kanssa :) Sirloinin ja tenderloinin sentään tiedän.

    VastaaPoista
  2. Moikka Campa! Minä olen melkoisen noviisi näissä erikoisemmissa ruohonosissa, kun se oli tuo keittiöguru Mika Roito, joka pisti lihat paloiksi tässä projektissa. Kuveesta ja kuvelihasta tunnutaan puhuttavan yleisimmin. Onko sulla hyviä nimiehdotuksia? Etkös se sinä ollut joka lanseerasi nyhtö -nimen? :) Kiitos vaan osuvasta nimestä, jonka minäkin olen jo ominut täysillä käyttööni!

    Tämä on ollut viimeaikoina kova hitti varsinkin fitness-piireissä juurikin tuon alhaisen rasvapitoisuuden takia. Oletkos kokeillut sitä?

    VastaaPoista