maanantai 8. heinäkuuta 2013

Parempaa grilliruokaa kauniimpaan arkeen, osa 2

Tämä postaus on jatkoa Keinuhongantilan, Ravinteli Huberin ja Cilla'sin yhteistyöprojektille, jonka tuloksena syntyi yhdeksän kesäistä grilliruokaa. Kaikki yhdeksän reseptiä julkaistaan myös täällä Cilla's blogissa. 


Ylikypsä rotukarjan ribs ja perinnetomaattisalaatti 

2 kg naudan kylkipaloja, eli ribsejä
1,5 l Coca Colaa
3 dl soijakastiketta
2 rkl worchestershire-kastiketta
(Suolaa, väkiviinaetikkaa)

Laita luulliset kylkipalat uunivuokaan. Sekoita Coca Cola, soijakastike ja worchestershirekastike ja kaada seos kylkipalojen päälle.  Peitä vuoka tiiviisti foliolla. Hauduta lihoja 95 asteisessa uunissa yön yli. Anna jäähtyä liemessään. Nosta jäähtyneet ribsit kylmään ja keitä haudutuslientä kasaan kunnes sitä on jäljellä 2½ dl. Mausta tarvittaessa suolalla ja tilkalla etikkaa.

Hiero kylkipalojen pintaan öljyä ja vähän suolaa. Grillaa lihan pinta kuumalla grillillä haudutusliemellä valellen. Liemen valelun ansiosta kylkipaloihin tulee hyvämakuinen, karamellisoitunut pinta.

Perinnetomaattisalaatti

0,5kg erilaisia tomaatteja
1rkl valkoviinietikkaa
1rkl sokeria
Ripaus merisuolaa
Mustapippuria myllystä
Kourallinen minttua ja basilikaa

Leikkaa tomaatit siivuiksi ja lohkoiksi, käytä mielikuvitustasi eri tomaattilajien kohdalla. Leikkaa yrtit hellästi pieniksi. Sekoita ainekset keskenään ja jätä salaatti tekeytymään.

Voit käyttää versoja koristamaan annosta – mausta suolalla ja oliiviöljyllä.

Kokoa ribseistä ja salaatista kaunis annos ja nautiskele kesäisellä mielellä ystävien kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti