Tein kakun lähes kokonaan Vatsasekaisin Kilinkolin -blogin ohjeen mukaan. Pienensin hieman sokerin määrää, korvasin öljyn voilla ja skippasin pähkinöiden paahtamisen ja osan mausteista. Korvasin myös osan vehnäjauhoista kaapin pohjalla pyörineen tattarirouhepurkin lopulla. Vähän hassu valinta, mutta kuuluu minun tämän syksyisiin tattari-kokeiluihini. Olen opetellut tattarin käyttöä mm. kaalikääryleissä ja puuroissa.
Kuopus luki ohjetta ja minä leivoin. Kuuntelin huvittuneena määriä: yksi tölkki leivinjauhetta, 1 tilkka kanelia ja 3 kypsää kananmunaa. No, hyvää siitä tuli kuitenkin ja perheet pienet miehet saivat herkutella kakkua iltapalaksi pyjamissaan. Mikäs sen parempaa!
Hävikki-banaanikakku
2 kananmunaa
0,5dl fariinisokeria
1dl ruokosokeria
100g luomuvoita
2dl maustamatonta jugurttia
3dl vehnäjauhoja
1dl tattarirouhetta tai kaurahiutaleita
1tl kanelia
Ripaus suolaa
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
3 kypsää banaania
1dl pähkinöitä (esim. saksan-, hassel- ja cashewpähkinöitä)
Voita ja korppujauhoja vuoan jauhoittamiseen
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka valmiiksi. Rouhi pähkinät veitsellä pienemmiksi. Mittaa kuiva-aineet ja sekoita ne keskenään.
Vatkaa kananmunat ja sokerit vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita pehmennyt voi sekä jugurtti pienissä erissä ja kevyesti sekoittaen. Lisää kuiva-aineet ja sekoita ne huolellisesti taikinaan. Lisää muussatut banaanit ja pähkinät joukkoon.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosalla noin 60 minuuttia.
Nam, näyttääpä hyvältä :) Tätä pitää kyllä kokeilla, on sopivan terveellinenkin!
VastaaPoistaKiitos Katja! Sokerin määrää voi vaikka vielä vähän tuostakin pienentää, kun banaani antaa kuitenkin makeutta. Kokeilin kerran vastaanlaista kakkua 1dl:a sokeria, mutta se maistuikin sitten jo melko leipämäiseltä. Iloista viikonloppua!
VastaaPoista