torstai 5. tammikuuta 2012

Greek Goddes Dip

Tiedän toistavani itseäni, kun kerron että sain eilen vierailulle ihanan Tarun. Minulla on ollut hyvää tuuria elämässäni, kun kohdalleni on osunut useampia Taruja ja kaikki heistä vaan sattuvat olemaan ihania! Eilen juhlistimme Tuusulan Tarun syntymäpäiviä ja suunnittelimme tulevaa yhteistä Kööpenhaminan messureissua.

Olimme molemmat viettäneet urheilupainotteisen aamupäivän ja mietin, että kermakakku olisi vesittänyt hyvän "fitnes-fiiliksen". Päätin tarjota paljon kasviksia ja kreikkalaisen jumalattaren dippikastiketta. Tämä teema sopi erinomaisesti upean, pitkän kaunottaren juhlapäivään! Söimme toki myös hedelmiä ja mascarponevaahtoa ja nautimme lasilliset kuohuviiniä (kotityöskentelyn pieniä etuja!).

Greek Goddes Dip

1 valkosipulinkynsi
1-2 kevätsipulinvartta
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 ruukkua minttua
Kourallinen baby-pinaattia
Muutama tillinoksa (pärjäät ilmankin!)
1/2 sitruunan mehu
Oliiviöljyä
1,5 dl kreikkalaista jugurttia
100 g fetajuustoa, tai fetatyyppistä, kuten Skånemejerietin luomujuustokuutioita

Hyvää merisuolaa
Mustapippuria

Laita valkosipuli, pätkityt kevätisipulinvarret, yrtit ja pinaatit tehosekoittimeen. Käytä konetta ja lisää noin ruokalusikallinen oliiviöljyä. Anna koneen käydä hetki, kunnes ainekset sekoittuvat sileäksi ja tasaiseksi. Lisää fetajuusto, sitruunanmehu, hippusellinen merisuolaa ja mustapippuria. Aja koneella tasaiseksi. Sekoita yrtti-fetajuustoseos kulhossa jugurtin kanssa. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa ja sitruunanmehua.

Dippailimme keitettyjä haricot-papuja, paprikaa, sikurisalaatinlehtiä, kesäkurpitsaa ja pitaleipää. Kenialaiset haricot-pavut hieman hiersivät mieltäni epäekoloogisuutensa vuoksi. Ovat kuitenkin todella hyvänmakuisia, hyviä proteiininlähteitä ja kauniita.


1 kommentti:

  1. Kiitos Cilla taivaallisesta synttärilounaasta! Teille on aina niin ihana tulla kun kodinhengetär loihtii joka kerta niin kauniita ja toistaan herkullisempia tarjottavia, ja vielä käden käänteessä.

    Onnea hienon blogin johdosta!
    Viikon päästä ollaankin jo melkein Köpiksessä nuuskimassa uusia tuulia :). Can´t Wait!

    T.Tuusulan Taru

    VastaaPoista