tiistai 29. toukokuuta 2012

Kookoskanaa

Alkukesän makumaailmaan sopii hyvin kookoksella rapeaksi paneroitu broileri. Söimme tätä perheeni kanssa salaatissa, mutta se sopii hyvin myös lämpimälle aterialle lihaksi. Tai oikeastaan sopii jopa paremminkin. Paneroidun broilerin rapeus nimittäin latistuu melko nopeasti salaatin päällä. Salaatin kanssa syötynä se kannattaakin paistaa, koota salaattin päälle ja syödä samantien.

Olen iloinen siitä, että nykyisin marketeista saa maustamatonta broileria lähes aina. Tällä hetkellä on haasteellista löytää kokonaisia, ei ohennettuja broilerin rintafileitä. Olen harmissani noista ohuiksi kengänpohjiksi litistetyistä fileistä. Niistä tulee paistettaessa lähes väkisin kuivia, eikä maku ole ollenkaan kokonaisen veroinen. Mieluummin paistaisin täysikokoisia kuin sellaisia teollisesti litistettyjä ja vähän repaleisia rintafileitä.

Tein kookosbroileria kokonaisista, pulleista broilerin rintafileistä, jotka leikkasin kolmeen osaan. Leikkasin palat kypsinä suupalan kokoisiksi salaattiin. Ohje on adaptoitu Ginas Skinny Tastes -nettisivuilta.

Meillä vietetään vielä tänään vesirokosta toipumispäivää ja sunnistamme nyt raparperipuskille. Toiveissa on päästä leipomishommiin myöhemmin iltapäivällä. Aurinkoista alkukesän viikkoa kaikille!






Kookospaneroitua broileria
6:lle

6 broilerin rintafileetä
6 rkl kookoshiutaleita
0,5 dl korppujauhoja
2 rkl murskattuja maissilastuja (esim. Corn Flakes)
Hyvää merisuolaa
Rypsiöljyä

3 kananmunan valkuaista


Sekoita kookoshiutaleet, korppujauhot ja murskatut maissilastut keskenään kulhossa. Riko kanamunat ja kaada valkuaiset erilliseen kulhoon. Ripottele suolaa broilerin rintafileille. Kasta fileet ensin munanvalkuaisessa ja pyörittele sitten kookos-korppujauhoseoksessa. Paista rapeaksi rypsiöljyssä pannulla tai grillissä.





2 kommenttia:

  1. Meillakin ollaan oltu vesirokossa ja nyt vihdoin toinenkin potilas toipumassa! :) Siihen auttoi omatekonen ihana raparperimehu, johon miulla on tosi helppo resepti! Vuokko

    VastaaPoista
  2. Kiitos Vuokko viestistäsi... kirjoittaisitko vielä mehun ohjeen? Tekisin mielelläni sitä meidänkin pikku potilaalle! Toipumisia ja terveisiä perheellesi!

    VastaaPoista