torstai 22. marraskuuta 2012

Linssikeittoa rakkaudella

Marraskuuta kutsutaan usein turhaksi kuukaudeksi. Sen harmaus, loskaisuus ja elottomuus tuntuu saavan ihmiset masennuksen valtaan. Minä olen sattunut syntymään marraskuussa ja taidan siksi sietää sitä vähän paremmin. Kynttilät palamaan, mausteisia ruokia pöytään ja extra-annos halauksia lähimmäisille!

Pinterestistä saa myös paljon iloa ja energiaa. Taidan olla jokseenkin koukussa tuohon(kin) sosiaalisen median väylään. Saan sieltä usein myös inspiraatiota työhöni, kun joskus sattuu omat eväät olemaan vähissä. Tämänkin juustokeksien idean nappasin sieltä. Idean alkuperäinen omistaja on A Beautifull Mess -blogin pitäjä. 



Keksit oli melkoisen helppo tehdä. Aakkosmuotit olen ostanut aikoinaan Stockmannilta. Paistamisessa kannattaa olla tarkkana. Ohuemman kirjaimet paistuvat paksuja nopeammin ja tulevat helposti liian tummiksi. Suosittelen paistamaan eri paksuisen kirjaimet omissa erissään. 

Toivottavasti saat tästä postauksesta iloa ja piristystä marraskuiseen arkeesi. Kuulisinkin mieluusti, että mitä sinä kirjoittaisit soppaasi juuri nyt? Kommentoimalla tunnelmiasi tähän postaukseen tai Cilla's facebook-sivulle osallistut arvontaa, jossa voit voittaa Maison Bellen jouluntuoksuisen yleispuhdistusaineen itsellesi. Pesuaineessa tuoksuvat appelsiini ja kaneli. Sen avulla joulusiivous sujuu suorastaan ihanissa merkeissä! Arvonta suoritetaan 30.11. perjantaina.


Juustokeksit

125g voita
2dl vehnäjauhoja
1dl täysjyvävehnäjauhoja
1tl suolaa
1dl parmesanraastetta 
0,5dl maitoa tai kermaa

kananmuna
auringonkukansiemeniä
juustoraastetta

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Nypi hieman pehmennyt voi, kuivat aineet ja juustoraaste keskenään sekaisin. Lisää kylmä maito (tai kerma) ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään toviksi. 

Jauhota pöytä ja kaulitse taikinasta ohuenko levy. Ota muoteilla keksejä tai leikkaa taikinapyörällä vähän postimerkkejä suurempia neliöitä. Voitele suuremmat keksit kananmunalla ja ripotella pinnalle auringonkukan siemeniä ja juustoraastetta. Paista keksejä uunissa niiden koosta riippuen 6-15 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä, etteivät pääse palamaan.


Hauskin vaihe leipomisessa taisi olla tekstien suunnittelu!

Linssikeitto

1 keltasipuli
4-5 porkkanaa
0,5dl vettä
2tl Reformi kasvisliemijauhetta
2dl punaisia linssejä
2,5dl kookosmaitoa
(1tl garam masalaa)
ripaus hyvää merisuolaa
rouhittua mustapippuria

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Laita ne veteen kiehumaan ja lisää liemiaines ja mausteet. Anna kiehua noin 10 minuutin ajan. Lisää huudellut linssit ja keitä vielä noin 15 minuutin ajan. Soseuta keitto ja lisää kookosmaito. Sekoita ja anna keiton kiehahtaa uudelleen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa merisuolaa ja mustapippuria. Nauti juustokeksien kanssa ja käy halimassa lähimäisiäsi.


10 kommenttia:

  1. Linssit on niin hyviä :-) Mulla on sellainen linssikeiton ohje mihin tulee kaveriksi tomaattia, sekin sopii tosi hyvin.
    Mä kirjoittaisin soppaan ehkä VOIMIA. Sitä tarvitaan nyt tässä pimeässä ankeudessa aika lailla...
    t. Ulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ulla kommentistasi! Juu, linssit on todella hyviä, mutta myös superterveellisiä. Todellista voimaruokaa siis! Voimia sinulle toivottelen minäkin. :)

      Poista
  2. Minä taitaisin kirjoittaa soppaani Rakkaimmat :) Joskus unohtaa kertoa perheelle, kuinka tärkeitä he oikeasti ovat, ihan joka päivä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Heidi, tuo on tärkeä havainto. Mitenkä siinä käykin niin, että kovassa kiireessä kaikkein tärkeimmät asiat meinaa jäädä tekemättä. Kiitos kun kävit kommentoimassa! :)

      Poista
  3. Minä kirjoittaisin: kiitos.
    Justiinsa löysin blogiisi myskikurpitsan jäljillä. Jatkan tutkailua, näyttää hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! :) Kävin myös kurkkaamassa omaasi, onneksi olkoon uudelle blogille. Ihana raikas tuulahdus, jään varmasti seuraamaan!

      Poista
  4. Kirjoittaisin soppaan: "NAM!".
    t. Arja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arja kommentista! Pitäisköhän kirjoittaa kolmesti NAM, että saisi enemmin noita herkullisia keksejä?

      Poista
  5. Linssikeitto kuulostaa herkulliselta täytyy kokeilla. Kirjoittaisin huomisesta alkaen päivän numeron sekä piparimuotilla tonttuja, kuusia... siis tavallaan keittojoulukalenteri. Lapset söisi innoissaan kun tietää saavansa enemmän lahjoja kun syö lautasen tyhjäksi. Täytyy kokeilla ens jouluna.

    VastaaPoista
  6. Kiitos Kala ihanasta ideasta ja kommentistasi! Olisi varma hitti meidänkin mukuloitten keskuudessa. :)

    VastaaPoista