perjantai 16. marraskuuta 2012

Talvinen vuohenjuustosalaatti

Tämä lämmin vuohenjuusto-bataattisalaatti on uusin suosikkini. Ohje on repäisty aikoinaan Elle Mat & Vin -lehdestä ja se on vinkannut minulle pitkään silmää ideakansiossani. Tein tätä ystävättärelleni lounaaksi viime viikolla ja mielestäni tämä ansaitsee tulla tallennetuksi blogiin. Suosittelen lämpimästi!

Alkuperäisessä ohjeessa myös salaatinlehdet kiehautetaan nopeasti, mutta minä jätin tämän vaiheen pois. Ohjeen mukaista salaatinkastiketta olen tehnyt sittemmin myös muiden salaattien kanssa. Se on nopea ja helppo valmistaa ja antaa kivaa vaihtelua perinteisille öljypohjaisille salaatinkastikkeille.



Talvinen vuohenjuustosalaatti
2:lle

1 isohko bataatti
1dl oliiviöljyä
0,5dl pinjansiemeniä
2 oksaa rosmariinia (kuivattukin käy hyvin)
1tl hunajaa
1/2 sitruuna
150g vuohenjuustoa
1/2 kerä lehtisalaattia
1/3 ruukkua rapeaa salaattia
Hyvää merisuolaa ja mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja leikkaa hieman sokeripalaa suuremmiksi kuutioksi. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele puolet oliiviöljystä (0,5dl) bataattikuutioiden päälle ja mausta kuutiot suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kuutiot hyvin ja laita uuniin kypsymään noin 20-25 minuutiksi.

Paahda pinjansiemenet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla ja laita sivuun jäähtymään. Riivi rosmariininlehdet oksistaan ja hienonna ne veitsellä. Lämmitä loput oliiviöljystä (0,5dl) pannulla tai kasarissa ja lisää rosmariinit. Anna öljyn ja rosmariinien lämmetä hetki. Ota pois lämmöltä, kun tunnet rosmariinin tuoksun ja ennen kuin öljy alkaa kiehua. Lisää hunaja ja purista pieni tilkka sitruunanmehua joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään sekaisin.

Ota bataattit pois uunista ja tarkasta, että ovat kypsiä (pehmeitä ja läpikuultavan värisiä). Laita uunin grillivastus päälle ja nosta lämpö 225 asteeseen. Leikkaa vuohenjuusto n. 1,5 - 2cm:n paksuisiksi siivuiksi. Lisää vuohenjuustosiivut uunipellille bataattien vierelle. Laita pelti uuniin ja vahdi, että juustokiekot ja bataatit saavat kauniin värin pintaan, mutta eivät pääse palamaan. Ota pois uunista.

Pese salaatinlehdet ja kuivaa ne huolellisesti. Revi salaatinlehdet ronskiksi paloiksi kulhon pohjalle ja pirskottele salaatinkastiketta päälle. Asettele bataattikuutiot salaatinlehtien päälle. Lisää  vuohenjuustosiivut ja viimeiseksi pinjansiemenet.

Tarjoile salaatti rapeakuorisen vehnäleivän ja oliiviöljytilkan kera. Nauti hyvässä seurassa!

Iloista viikonloppua!








2 kommenttia:

  1. Täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommnetistasi ja juu kannattaa kokeilla. Pienellä vaivalla paljon hyvää. :) Iloista viikkoa!

    VastaaPoista