Tonnikalasalaatti syntyy nopsasti ja helposti valmiista majoneesista ja maustekurkkukuutioista. Kasviksia voit muunnella jääkaappisi sisällön mukaan. Jos pidät paljon sipulista, voit korvata kevätsipulin tavallisella keltasipulilla.
Nämä pitaleivät ovat olleet monen arki-iltamme pelastus. Olemme syöneet näitä useasti myös kesäisillä piknikeillä ja lapset suorastaan rakastavat näitä. Syödäänkö teillä pitaleipiä, ja jos niin minkä kanssa?
Ihanaa ja aurinkoista tiistaita!
Kuopus uudessa hippiaiheisssa kevätpaidassaan. |
4:lle
1- 2 tlk tonnikalaa
2 vihreää omenaa
1/2 sitruunaa
1 sellerinvarsi
Pinaattia (tai salaattia)
2 kevätsipulinvartta (purjo käy myös hyvin)
1 dl maustekurkkukuutioita
Mustapippuria
1,5 - 2 dl majoneesia
Kuori ja paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Purista sitruunanmehu omenien päälle. Lisää tonnikala, pieneksi paloiteltu selleri ja sipulit. Revi pinaatinlehdet joukkoon. Lisää maustekurkkukuutiot ja rouhi mustapippuria. Lisää majoneesi ja sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Jätä salaatti tekeytymään hetkeksi.
Tein pojille erillisen salaatin ilman maustekurkkua. |
Lämmitä pitaleivät uunissa, halkaise ne ja täytä tonnikalasalaatilla.
Looks nice. In Lo ndon I was addicted to wholewheat pitta bread, but can't find them here. Much healthier, Much tastier.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaHi Jeremy! I found this one from Luomulaatikko:
VastaaPoistahttp://kauppa.luomulaatikko.com/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/03072009-148666/Products/1920
It's got only 16% wholewheat, but it is better than nothing! Have a good one!