lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kevään tuloa vauhdittamassa

Eilen oli sellainen tunne, että nyt pitää saada kotiin vähän keväistä ilmettä. Pääsiäiseenkin on enää viikko aikaa ja on siis korkea aika laittaa rairuohot kasvamaan. Puutarha- ja kukkakaupat ovat nyt pullollaan kevätkukkia. Ostin pieniä orvokkeja, helmililjoja ja perunanarsisseja. Narsissit istutin ruukkuun ulkoterassille, mutta orvokit ja helmililjat jäivät sisätiloja sulostuttamaan.








Kukkakauppareissulla piipahdin myös Country Whitessa Tuomarinkylässä. Löysin sieltä tämän kivan tyynynpäällisen. Tällaisia mietelauseita on mielestäni hyvä olla sopivassa määrin ympäri taloa. Helmililjojen alusruukut ovat myös Country Whitesta.



Perinteisen rairuohon sijasta kuopukseni pääsikin istuttamaan kissanruohoa. Se on tarkkaa puuhaa tuo istuttaminen. 



Viikonlopun syömisiksi ostin Hakaniemen Kauppahallista kuhaa ja maissikanankoipia. Luomupuodista löytyi kasvisten lisäksi mielenkiintoiset luomuyrttimix (rosmariini, laventeli ja laakerinlehti) ja luomuversoseos (vesirassi, mizuna, minisalaatti, punajuuri, japaninsinappi ja rucola). Tuore laakerinlehti on minulle ihan uusi tuttavuus ja tuskin maltan odottaa parempaa tuttavuutta sen kanssa. Herkkupuodeista ostin myös kasvis-chipseja ja keväiseen teemaan sopivaa teetä. Eiköhän näillä eväillä saada kelpo viikonloppukeitokset aikaisesi.

Ihanaa kevätviikonloppua kaikille!





2 kommenttia:

  1. Ihanan keväisiä kukkia! Tänään tosin sää ei ole ollut niinkään keväinen... Itse juuri eilen mietin että pian saa laittaa keittiön ikkunalle salaattien ja yrttien taimet niin ehtivät jonkin verran itää ja kasvaa ennen niiden ulos istuttamista.

    Mistä muuten tarkkaan ottaen noita kasvis-chipsejä saa? Olemme joskus yrittäneet etsiä, huonolla menestyksellä.

    VastaaPoista
  2. Moi Niinuska! Kiva kuulla, että lumesta ja takatalvesta huolimatta olet jo keväisissä tunnelmissa.

    Nämä Tyrell's veg crispit ovat suvereenisti parhaimpia maistamiani. Ostin ne Hakaniemen Kauppahallin herkkukaupasta. Kuitissa ei valitettavasti ollut kaupan nimeä, mutta se on DeliDelin vieressä ja siellä myydään paljon kahvia ja teetä. Toivottavasti löydät puodin.

    Toinen ihan ok merkki on Terra, jota myy ainakin Ruohonjuuri.

    Hyvää pääsiäisen odotusta!

    VastaaPoista