sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Tervetuloa uusi minä!

Loppiainen lopettaa joulun ja tuo valon tullessaan. Pyhien jälkeiseen elämään sopii mainiosti elimistön puhdistaminen. Päätin ottaa varaslähdön ja aloitella urakkaa jo tänään, pyhäpäivästä huolimatta.

Joulunpyhinä tuli taas syötyä sokeria ja glögiteltyä normaalia enemmän. Vieraanani on myös ollut inhottava nuhatauti jo muutaman viikon ajan. Nyt on aika ottaa niskalenkkiote kuona-aineista ja flunssaviruksista.

Aloitin päivän kunnollisella kävelylenkillä iloisessa vaunulenkkiseurassa naapurini ja hänen puolivuotiaansa kanssa. Kotona peilistä pilkisti pakkasen rusottamat punaiset posket. Näistä innostuneena keitin itselleni detox- / flunssankarkoitusteetä. Sekoitin tehokkaan ja huumaavan tuoksuisen kuorinnan ja pujahdin detox-kylpyyn.





Tämä kuorinta on ollut suosikkini jo pitkään. Teen aina kerrallaan vain yhteen kuorintaan tarvittavan määrän. Kuorinta pysyy tuoreena, eikä eteeriset öljyt pääse haihtumaan kuorinta-aineesta. Tuossa Dr Hauschkan sitruunakylpyöljyssä on todella ihana tuoksu. Kuorinta jättää ihon upean samettiseksi ja mieli virkistyy sitruunan eteeristen öljyjen ansiosta. Suosittelen lämpimästi!

Kuorin myös kasvoja Meine Base -mineraalisuolan ja puhdistusmaidon seoksella. Se on todellinen ihmeaine. Voit lukea lisää Meine Basesta ja sen jälleenmyyjistä täältä: Meine Base ja Dr Hauschkasta täältä: Dr Hauschka. Pukka-teetä, kauniita Bloomingvillen teemukeja ja Iris Hantverkin kylpyharjoja löytyy Cilla's feel good webshopista: CILLA'S.



Detox- / byebye-virukset-tee

1l vettä
Korkeatasoita vihreää teetä (esim. Pukka green mint)
1cm pala inkivääriä
0,5tl kurkumaa
1rkl kotimaista luomuhunajaa

Keitä vesi kiehuvaksi ja anna sen seisoa noin viiden minuutin ajan. Vihreä tee maistuu kitkerältä kiehuvaan veteen uutettuna. Kaada kuuma vesi kannuun, lisää vihreä tee, raastettu inkivääri ja kurkuma. Laita kansi päälle tai lautanen kanneksi ja jätä hautumaan noin 10 minuutiksi. Lisää hunaja ja sekoita. Siivilöi uutos teemukiin. Huomio, että kurkuma värjää voimakkaasti. 

Detox-kylpy

Kuumaa vettä (niin kuumaa, kuin kykenet)
3cm pala inkivääriä
1,5-2dl Meine Base -mineraalisuolaa

Kuorinta: 

1dl Meine Base -mineraalisuolaa
2-3rkl Dr Hauschka -sitruunakylpyöljyä

Laita vesi valumaan ammeeseen. Lisää kylpysuola ja ohuiksi siivuiksi siivutetut inkivääri. Laita hyvää musiikkia soimaan ja sytytä kynttilät palamaan.

Kuivaharjaa iho pehmeällä kylpyharjalla tai froteepyyhkeellä. Liikkeiden pitäisi suuntautua aina sydämen suntaan.

Sekoita kylpysuola ja sitruunakylpyöljy tasaiseksi valuvaksi tahnaksi. Pujahda kylpyyn ja rentoudu rauhassa, vähintään 15 minuutin ajan. Nautiskele detox- / byebye-virukset-teetä.

Otan tämän jälkeen kuorinta-ainetta käsiisi ja hiero sillä koko vartalosi. Minä käytän paljon aikaa jalkaterien, -pohjien ja nilkkojen kuorimiseen. Tuntuu siltä, että kuonat lähtee nilkkojen alueelta kuorittaessa tosi tehokkaasti liikkeelle.

Huuhtele hyvin (ja metsästä ne inkiväärin palaset ennen kuin joutuvat viemäriin). Kuivaa iho hellästi painellen ja pujahda vuoteeseen lämpimän peiton alle. Sulje silmät ja lepää vielä toinen varttitunti. Nouse varovasti ylös. Juo iso lasi vettä ja levitä suosikki vartalovoidetta tai -öljyä iholle. Muista juoda kylvyn jälkeen paljon vettä.

Nauti hyvästä kirjasta tai läheisistäsi ja syö kevyt ja maukas kasvispainotteinen ateria. Tervetuloa uusi minä!


4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa kivalta ohjeelta. Pitääpä kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Lumi ja energistä viikkoa sinulle! :)

    VastaaPoista
  3. Kivoja vinkkejä ja ohjeita :)
    Minulla on blogissani sinulle haaste.

    VastaaPoista
  4. Lämmin kiitos Kirsi kun pistäydyit blogissani. Kiitos myös haasteesta, yritän ehtiä (rohkaistua :)) vastaamaan. :)

    VastaaPoista