maanantai 10. maaliskuuta 2014

Grillatut artisokka-juustoleivät

Sain testattavaksi Il Gusto Puro -juustoa, joka on hollantilainen kypsytetty juusto. Juustossa on hollantilaisittain pehmeä ja kermainen maku, mutta myös parmesaanimaista terävyyttä. Juusto sopii hienosti sellaisenaan juustotarjottimelle, salaatteihin ja täydellisesti makupariksi artisokalle.

Juusto on vasta tuloillaan Suomen markkinoille ja ilmestyy myyntiin hyvin varusteltuihin ruokakauppoihin pääsiäiseksi. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus, joka taipuu varmasti myös moneen muuhun reseptiin.


Valmistin grillattuja artisokka-juustoleipiä sunnuntaibrunssille ja tekivät kyllä hyvin kauppansa. Juusto tasapainotti artisokan ja valkosipulin terävyyttä rasvaisuudellaan ja runsaudellaan. Näitä leipiä voisi valmistaa hyvin myös illanistujaisiin ja nautiskella kyytipojaksi lasillisen kuivaa ja hapokasta valkoviiniä.


Grillatut artisokka-juustoleivät

290/190g (noin kahdeksan kappaletta)
artisokansydämiä auringonkukkaöljyssä 
(esim. Pirkka)
1 valkosipulinkynsi
1/2 rasiaa tuoretta pinaattia
tilkka oliiviöljyä
1/2dl kermaviiliä
Hyvää merisuolaa
Mustapippuria myllystä
150g Il Gusto Mild -juustoa 
Pieni nippu villirucolanlehtiä
8 kpl suurta vehnäpaahtoleivän siivua
100g Philadelphia tuorejuustoa (maustamatonta)


Kuori ja paloittele valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Valuta artisokansydämet hyvin lävikössä. Halkaise ne pituussuunnassa ja leikkaa vielä vaakasuunnassa puoliksi. Pese ja kuivaa pinaatinlehdet ja revi ne pienemmiksi.

Lisää pieni tilkka oliiviöljyä paistinpannulle ja kuullota valkosipulikuutioita varovasti. Lisää pinaatit ja anna niiden kuullottua myös hetki. Siirrä ainekset erilliseen kulhoon. Lisää artisokansydämet sekä kermaviili. Lisää hieman hyvää merisuolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita ainekset keskenään ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

Raasta juusto ja huuhtele ja kuivaa rukolanlehdet valmiiksi. Laita leivät työpöydälle, voitele ne tuorejuustolla ja annostele artisokkatäytettä tasaisesti neljälle leivälle. Lisää päälle rucolanlehtiä ja runsaasti juustoraastetta. Paina kansi leivän päälle ja grillaa leivät voileipägrillissä rapeiksi ja kullanvärisiksi. Leikkaa hieman jäähtyneet leivät kolmioiksi. Enjoy!



5 kommenttia:

  1. Ooh, nam! Näyttää ja kuulostaa superherkulta:P

    VastaaPoista
  2. nam sanon minäkin! ihanan näköiset leivät!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Viivi ja Heidi! Ihanaa aurinkopäivää teille molemmille! :)

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Nämä olivat kyllä aika nam... ei ihan vähäkalorisimmasta päästä, mutta ehdottomasti kaikkien kaloreiden arvoisia! :)

      Poista