sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Pikainen katsaus kevätmessuilta

Piipahdin edellisellä viikolla sisustusmessuilla Tukholmassa. Ihana pieni pyrähdys hempeiden pastellisävyjen ja kirkkaiden kevätvärien keskellä. Mustavalkoista kotia väritetään nyt jo rohkeammilla siveltimen vedoilla. Vihreää näkyi paljon eri sävyissä ja erityisesti aitojen viherkasvien muodossa. Kaivakaahan vaan kaikki vanhat kukkapöydät, -tasot ja -amppelit varastoista esille. Ne ovat pian todella muodikkaita.


Pitkään valloillaan ollut, lähes julkitilamainen minimalistisuus tekee sovinnolla tilaa erilaisille asetelmille ja muodoille. Sisustuksessa saa näkyä nyt myös rönsyjä ja runsautta. Vihrerkasveilla, tekstiileillä ja pienesineiden asetelmilla tehdään kodista vähän kodikkaampi ja lämpimämpi.

Luonnoläheiset sävyt, luonnonmateriaalit ja etniset vaikutteet ovat edelleen vahvasti sisutusmuodissa läsnä. Erilaiset batiikkikuvioinnit ja muut käsinpainetut kuosit ovat yhä suosittuja. Näihin yhdistellään erilaisia metalli- ja puumateriaaleja. Kupari ja messinki tuntuivat olevan paljon esillä ja puulajeista silmiini osui useaan otteeseen ns. keskivaaleat puulajit, kuten tammi.Mitäs sanot pikaisesta messukatselmuksesta? Löytyikö mitään tuttua tai kiinnostavaa uutta? Oletko sitä mieltä, että mustavalkea on edelleen uusi musta vai onko kodissasi jo nyt muitakin värejä? Minä jatkan kevätmallistojen läpikahlaamista ja toivotan iloista sunnuntai-iltaa kaikille toisella puolella ruutua oleville ystäville!2 kommenttia:

  1. Amppelit ja kukkapöydät olleet jo pari vuotta esillä. Mutta mänty tekee tuloaan, jos on Köpikseen uskomista. Hitaasti, mutta varmasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Retromoderni, onhan noita viherkasveja juu näkynyt, muttei mielestäni tässä laajuudessa. Pelkkä viikunapuu korissa ei riitä, vaan nyt pitää olla myös niitä perinteisiä juoruja, kultaköynöksiä ja muita seiniä ja ikkunoita pitkin kipuavia kasveja. Mäntyä on näkynyt esim. Bloomingvillellä jo parin malliston ajan, mutta se poikkeaa kovasti meikäläisestä petsatusta tai lakatusta perinteisestä mäntypinnasta. Liekö vähän eri lajike kyseessä. Majoituimme kesällä mäntylä nimisessä vuokramökissä, joka oli katosta lattiaan nimikkopuulla sisustettu... huomasin pohtivani kovasti sitä, että oikeilla tekstiili ja kalustevalinnoilla olisin varmasti tykännyt siitä tosi paljon. Niin se mieli muuttuu, onneksi! :)

    VastaaPoista