keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Muksujen talvipiknik

Olinpa otettu, kun pääsin kuopukseni hoitoryhmän kanssa pulkkamäkeen aamupäivällä. Pakkasta oli reilusti toistakymmentä astetta, mutta aurinko lämmitti ja piti mielet iloisina. Vein mennessäni hieman piknikevästä ja lämmintä kaakaota. Söimme mäenlaskun lomassa pieniä kalkkuna-juustotäytteisiä kolmioleipiä ja suklaabrownieta.

Valmistin leivät Fazerin täysjyväpaahtoleipään, joka terveellisyytensä lisäksi toimii hyvin kolmioleivissä. Kaakaon tein Clipperin luomukaakaojauheesta, jonka kiehautin luomu kevytmaitoon. Brownie ohje on Leila Lindholmin Vielä yksi pala kirjasta.






Kuopukseni on Riitan hoitoryhmässä kolmen muun viliskantin kanssa. Riitta tunnetaan kylällämme pitkänlinjan perhepäivähoitajana ja olen todella iloinen, että olen saanut lapseni hänen ryhmäänsä. Olen tavannut useampia kyläläisiä, joiden lapset ovat myös olleet Riitalla hoidossa. Yksikin heistä kerran totesi, että Riittaa on kiittäminen siitä, että hänen pojastansa tuli niin tasapainoinen ja järkevä aikuinen. Kiitos Riitta, että jaksat hoitaa näitä kullanuppujamme päivästä toiseen. Arvostamme suuresti työtäsi!

Kiitos myös kivasta pulkkamäkiretkestä ja toivottavasti sait lapset vielä syömään lounasta herkkujen jälkeen!


Suklaabrowniet
1 pellillinen

350 g huoneenlämpöistä voita
6 dl sokeria
3 dl kaakaojauhetta
1 dl vaaleaa siirappia
0,5 tl suolaa
6 luomukananmunaa
3 dl vehnäjauhoja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja sekoita joukkoon kaakaojauhe, siirappi ja suola. Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten ja kääntele lopuksi vehnäjauhot taikinaan.

Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin ja paista uuni keskiosassa noin 30 - 35 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä hieman tahmeaksi sisältä.

Fudgekuorrute

3 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 dl vaaleaa siirappia
400 g tummaa suklaata

Kiehauta kuohukerma, maito ja siirappi. Ota kattila kuumalta levyltä ja anna nesteen jäähtyä muutaman asteen verran. Hienonna suklaa ja sekoita lämpimään kermamaitoon kunnes suklaa on sulanut.

Kaada kuorrutus browniepohjan päälle ja koristele halutessasi. Minä en osannut päättää, että millä koristelisin. Teinkin pellilliseen lohkoja erilaisista täytteistä, kuten pienistä vaahtokarkeista, nonparelleista, kaurakeksin murusista ja karamellikastikeraidoista.



2 kommenttia:

  1. Hello from Portugal! I am an English neighbour of your Mum and Dad. They suggested I check out your website. You have set it up very well. The recipes look delicious and you have a beautiful family! Unfortunately, google translate does not manage to translate all the words from Finnish to English, so it is a little hard for me to follow the recipes. Good work - I like it.
    Jan Langford

    VastaaPoista
  2. Dear Jan! Thank you for your kind words and interest towards my blog. I'm sorry to hear that the google translator doesn't work that well. If you find any of the recipes interesting, please send me an email (cilla@cillas.fi)and I'll be happy to translate them in english. Best wishes! Cilla

    VastaaPoista