tiistai 17. huhtikuuta 2012

Kanawrap ja energiasmoothie

Sain vieraakseni entisen kollegani ja ihanan ystäväni Anna-Liisan. Söimme kanawrappejä, joiden broilerinfileet olin marinoinut suosikkimarinadissani. Marinadi on melko voimakkaan makuinen ja siinä marinoidut broilerinfileet sopivat hyvin avokadotahnan ja salaatin kanssa wrappiin.

Marinadin juju on savustetussa paprikajauheessa, jota saa nykyisin perusmarketeistakin. Mukana on myös Ume Plum -maustekastiketta. Se on japanilainen umeboshiluumusta, merisuolasta ja punaisesta shisosta valmistettu, etikan tyyppinen kastike. Käytän tätä paljon myös salaatinkastikeena. Maku on melko suolainen ja hapan. Ume Plum Seasoningia myy ainakin Ruohonjuuri. Jos et ehdi tähän hätään Ruohonjuureen ostoksille, voit korvata sen punaviinietikalla.




Kanawrap

Broilerimarinadi

300 g broilerinfileetä pieniksi paloiteltuina tai sisäfileitä
0,5 dl Ume Plum Seasoningia tai punaviinietikkaa
1 rkl savustettua paprikajauhetta (sweet)
1 rkl harissatahnaa
1/2 limen mehu
1/4 punainen chili
Nippu tuoretta korianteria
Hyvää merisuolaa ja mustapippuria

Pese ja puhdista chili siemenistä. Paloittele chili ja korianteri pieneksi. Sekoita kaikki ainekset suolaa ja pippuria lukuunottamatta keskenään. Kaada marinadi broilerinfileiden päälle ja jätä marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi. Lisää suolaa ja pippuria paistovaiheen yhteydessä.

Avokadotahna

2 kypsää avokadoa
1-2 limen mehu
1-2 rkl oliiviöljyä
Nippu tuoretta korianteria
Hyvää merisuolaa ja mustapippuria

Soseuta avokadojen hedelmäliha sauvasekoittimella ja lisää limen mehu. Lisää oliiviöljyä, kunnes saat sopivan löysän tahnan. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää hienoksi leikattua korianteria makusi mukaan.

Levitä esim. täysjyvä-fajitaslettujen päälle maustamatonta tuorejuustoa, erilaisia salaatteja, yrttejä, kasviksia, paistettuja broilerinpaloja ja avokadotahnaa. Kääri letut wrapeiksi ja tarjoile kauniissa voileipäpaperissa.




Savustettua paprikaa ja Ume Plum -maustekastiketta


Wrapin jälkiruoaksi sopii hyvin energiasmoothie. Idean tähän varastin Jungle Juice Barista. Näitä viidakkomehubaareja löytyy Jumbosta, Itiksestä, Kämp Galleriasta ja Helsinki-Vantaan lentoasemalta. Olen ottanut tämän mehubaariketjun ilolla vastaan. Mehut ja smoothiet tehdään aidoista raaka-aineista ja niitä voi myös tehostaa erilaisilla superfoodeilla. Nämä juomat ovat pelastaneet monta perheeni kiireistä kurahousujen ostoskeikkaa. Tämän hetken suosikkini on Pink Camu -smoothie, jota yritin kotikeittiössä jäljitellä.

Reseptissä on mukana Camu camu -jauhetta, jota löytyy luontaistuotekaupoista. Camu camu on yksi maailman C-vitamiinipitoisimmista marjoista. Sitruksissa on kuitenkin jo todella hyvät määrät C-vitamiinia, joten Camu camu -jauheen voi huoletta jättää poiskin. Agavesiirapin voi myös korvata esim. hunajalla. Mangoja löytyy marketeista tuoreena, mutta en ole vielä koskaan onnistunut löytämään Suomesta tarpeeksi kypsiä mangoja. Niiden kotikypsennys on mielestäni myös melko hankalaa. Käytänkin yleensä pakastettua mangoa. Ohjeeseen sopii hyvin myös aikaisemmissa smoothieohjeissani vilahdellut Rainbow smoothiehedelmät -pakastesekoitus.

Nauti wrappeja ja smoothieta iloisessa seurassa.  Hyvää tiistaipäivää kaikille lukijoilleni!



Energiasmoothie

1 verigreippi
100 g ananasta
100g mangoa
1/2 appelsiinin mehua
5 g kuorittua tuoretta inkivääriä
1 tl agavesiirappia
1 tl camu camu -jauhetta

Ota mangokuutiot sulamaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuori greippi ja ananas. Paloittele ananas pienemmiksi kuutioiksi. Leikkaa myös inkivääri pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta ainekset smoothieksi. Voit ohentaa smoothieta tarvittaessa lisäämällä jääkuutioita tai lisää appelsiinimehua.



4 kommenttia:

  1. Jeremy, I did, and answered you back a minute ago, thanks Mate:)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanalta nama kanawrapit! Vuokko

    VastaaPoista
  3. Kiitos Vuokko kommentistasi. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista