keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pasta carbonara keväisellä tuunauksella

Eilisen sadepäivän harmaudessa tuli tarve tehdä herkullista pastaa kaloreista välittämättä. Tein pasta carbonaran parsalla ja broilerilla höystettynä. Perinteisessä pasta carbonarassa käytetään pekonia. Tästä minun kevät-tuunatusta versiostani tuli todella herkullista, mutta paljon perinteistä ruokaisampaa.


Millainen on sinun suosikki pasta-ohjeesi? Pidätkö kermaisista, tomaatti- vai oliiviöljypohjaisista pastoista? Entä onko suosikkipastassasi paljon kastiketta, vai vähän? 

Tänään onneksi paistaa taas jo aurinkokin. Olisikohan tänään sitten kevyemmän salaatin vuoro? Iloista keskiviikkoa!




Parsa- ja broileripastaa
4:lle

5 dl täysjyvä-pennepastaa
300 g broilerin rintafileetä
1 nippu vihreitä parsoja
2 valkosipulinkynttä
1 dl kuohukermaa
3 keltuaista
150 g pecorinojuustoa
tuoretta salviaa
hyvää merisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Keitä pasta runsaassa vedessä, jossa on hyvä loraus oliiviöljyä ja merisuolaa. Katso keittoaika pakkauksesta, mutta varo keittämästä ylikypsäksi.

Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet pieneksi. Pese parsat ja leikkaa varren paksuin ja puumaisin osa pois. Kuori varret perunankuorimisveitsellä. Leikkaa parsat noin 1,5 cm pituisiksi pätkiksi.

Paloittele broilerin rintafileet isohkoiksi kuutioiksi. Paista ne pannulla kypsiksi, mausta merisuolalla ja pippurilla.

Kuullota oliiviöljyssä valkosipulia ja parsan paloja, kunnes parsat hieman pehmenevät.

Raasta juusto ja hienonna salvian lehdet. Sekoita keltuaiset ja kuohukerma kulhossa. Lisää ripaus merisuolaa ja mustapippuria.

Valuta keitetty pasta ja kaada se erilliseen kulhoon. Lisää keltuais-kermaseos ja juustoraaste ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi broilerit, parsa-valkosipuliseos ja salvia.

Nauti samantien ja muista hassutella perheesi tai ystäviesi kanssa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti