Tässä ensimmäinen maistiainen blogin antimista. Kutsun tätä dak bulgogista tehtyä annosta korealaiseksi pikaruuaksi, koska se on todellakin nopea ja helppo arkiruoka. Se toimii myös illanistujaisissa kivana seurusteluruokana. Marinadin raaka-aineiden määrää ei kannata säikähtää. Nämä ovat kaikki hyviä marinadien perusaineksia ja niitä kannattaa pitää keittiön perusvarastossa muutenkin.
Aurinkoista lauantaita!
Korealaista fast foodia
4:lle
Dak bulgogi
400 g broilerin rintafileitä
Marinadi:
3 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl raaka-ruokosokeria tai fariinisokeria
1 rkl hunajaa
1 rkl riisiviinietikkaa tai mirinia
1 valkosipulinkynsi pieneksi leikattuna
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl seesamiöljyä
mustapippuria
seesaminsiemeniä
Leikkaa broilerin rintafileet kolmeen osaan vinottain, kolmion muotoisiksi paloiksi. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään. Marinoi broilerinpalojan puolisen tuntia. Valuta ylimääräinen marinadin lihoista pois (hunaja ja sokeri palavat helposti pintaan kiinni) ja paista broilerinpalat paistinpannulla. Pienennä paiston loppuvaiheessa lämpöä ja valele broilerinpaloja marinadilla.
Itusalaatti
1 pieni rasiallinen (150 g) mung pavun ituja
1 kevätsipuli
1/2 valkosipulinkynttä pieneksi leikattuna
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl seesaminsiemeniä
hyvää merisuolaa ja mustapippuria
Huuhtele pavut kylmässä vedessä ja jätä valumaan. Leikkaa huuhdeltu kevätsipuli pieniksi pätkiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Irrota suuria salaatinlehtiä, esim. jää- tai lehtisalaatista. Huuhtele lehdet ja kuivaa talouspaperin päällä. Laita salaatinlehtien sisään broilerinfileepala, itusalaattia ja esim. kurkkutankoja. Kääri lehti nyytiksi ja syö sormin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti