sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Avokado-lime-raakatorttu

Ihana ystävättäreni toi putiikin avajaishumuihin herkullista lime-raakakakkua. Kiitos, kakku oli taivaallista!


Olin myös hiljattain toisen ystäväni luona raakakakulla ja raakakakkureseptejä tuntuu olevan muutenkin nyt paljon ilmassa. Pistimpä lusikan soppaan minäkin ja läksin testaamaan omanlaista versiota kaapista löytyvistä raaka-aineista.

Loputtuloksena oli mieluumin torttu kuin kakku. Psylliumin tai chiansiementen avulla siitä olisi varmaankin saanut kuohkeamman. Lituskaisesta olomuodostaan huolimatta se on kuitenkin herkullinen ja kauniin heleän vihreä väriltään ja sopii mainiosti myös pääsiäispöydän tarjoiluihin. Avokadot, pähkinät ja kookosöljy ovat pullollaan hyvää tekeviä ravintoaineita, joten torttua voisi kutsua myös hyvän omantunnon herkuksi.

Pistin tortun pakastimeen hyytymään ja tarjoilin itselleni koepalan kohmeisen kylmänä. Torttu kannattaa ottaa noin 15 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Lapset saavat maistaa sitä vasta päivällisen jälkkäriksi. Odotan jännittyneenä vastaanottoa.

Kakku on kuvattu Mateuksen harmaalla perhoslautasella, joita löytyy täältä: Cilla's Mateus.





Avokado-lime-raakatorttu

Pohja:
1,5dl parapähkinöitä
1,5dl kuorimattomia manteleita
1,5dl (noin 14-15kpl) kivettömiä, pehmeitä luomutaateleita
1rkl kookosjauhoja (pärjäät ilmankin)
1/2-1 luomulimen mehu

Täyte:
2  kypsää luomuavokadoa
1 kypsä keskikokoinen luomubanaani
4 luomulimeä
0,5dl neitsytkookosöljyä
1,5 -2rkl vaahterasiirappia (tai kokossokeria tai agave-siirappia)


Laita pohjan ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää limenmehua, kunnes saat massasta tahnamaista. Laita tuorekelmua pienen uunivuoan pohjalle ja taputtele pohja kelmun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Pese limet ja raasta niiden kuoret ja purista niistä mehu valmiiksi. Kuori ja soseuta avokadot ja banaani ja kaada limenmehu ja -kuoriraaste joukkoon. Lisää öljy ja makeuta mieleiseksesi. Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä pohjan päälle. Peittele kakku kelmulla ja pistä pakastimeen tekeytymään. Enjoy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti