Konvehdit ovat todella herkullisia ja suosittelen ohjetta lämpimästi kaikille raakasuklaan ystäville. Aluperäinen ohje on My New Roots -blogista. Täyttäminen ja pieniin konvehtimuotteihin valmistaminen vaatii vähän vaivannäköä, mutta maku korvaa sen mennen tullen. Suklaamassan ja taateli-toffeetäytteen valmistaminen on myös todella helppoa.
Suklaamassasta tulee ohjeen mukaan valmistettuna melko helposti sulavaa ja valmiita konvehteja kannattaa säilyttää joko kylmässä jääkaaapissa tai pakastimessa.
Raakasuklaiset täytekohvehdit
Raaka-suklaamassa:
2rkl kaakaovoita
60ml kookosöljyä
2,5rkl kotimaista luomuhunajaa (tai vaahterasiirappia)
4,5rkl raakakaakaojauhetta
pieni ripaus merisuolaa
Toffeetäyte:
5-6kpl pehmeitä kivettömiä taateleita
2rkl vaahterasiirappia
Sulata kulhossa vesihauteessa (kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päällä) kaakaovoi ja kookosöljy. Lisää myös hunaja ja sekoita massa tasaiseksi. Ota kulho pois lämmöltä ja lisää kaakaojauhe ja suola siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi. Täytä silikoniset kohvehtimuotit puolilleen ja aseta pakastimeen jähmettymään vähintään 10 minuutiksi.
Laitan matalaan kulhoon taatelit (liota niitä hetki vedessä, jos ovat päässeet kuivahtamaan) ja vaahterasiirappi. Sekoita sauvasekoittimella täydellä teholla tasaiseksi ja vaaleksi tahnaksi. Lusikoi tahnaa jähmettyneiden konvehtien pintaan ja täytä lopuksi konvehtimuotit suklaamassalla. Muista sekoittaa massaa ennen viimeistä toimenpidettä ja laita se tarvittaessa hetkeksi vesihauteeseen takaisin, jotta raaka-aineet sekoittuvat tasaisesti. Laita kohvendit uudelleen pakastimeen jäähtymään.
Aurinkoista alkavaa vappuviikkoa kaikille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti