keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Pistaasikuorrutettua lohta

Toinen pääsiäispyhien nopea ja helppo ateria syntyi pistaasikuorrutetusta lohesta. Rakastan pistaasien väriä, muotoja ja makuja. Näitä kaunottaria soisi olevan aina kulhossa koristeena, jotta upeiden vihreän ja liilan keskinäistä ilottelua saisi ihastella tarpeekseen. Vähän huonoja ovat koristetarkoitukseen kuitenkin, kun häviävät kulhosta nopeasti parempiin suihin.



Lohen kaverina tarjosin paahdettuja perunoita, parsakaalia ja leikkopapuja. Kaikki valmistuivat lähes itsekseen uunissa. Kätevää ja herkullista.


Pistaasikuorrutettua lohta
ja uunissa paahdettuja kasviksia


700g lohifileetä 
50g kuorittuja pistaaseja
30g voita
ripaus hyvää merisuolaa
Mustapippuria myllystä
1/5 luomusitruunan kuori raasteena

1kg pieniä perunoita
1 parsakaali
1 nippu leikkopapuja
1 valkosipulin kynsi

Hyvää oliiviöljyä
Hyvää merisuolaa ja mustapippuria

Ota kaikki ainekset huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori perunat ja leikkaa isommat paloiksi, että saat tasakokoisia paloja. Huuhtele parsakaali ja leikkaa nuput suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Huuhdo leikkopavut ja siisti niiden päät. Kuori valkosipulinkynsi ja leikkaa veitsellä ohuiksi lastuiksi. Valkosipulin tarkoitus on lähinnä antaa aromia uunissa paahtuville kasviksille. Voit lisätä määrää, jos haluat kasviksiisi enemmin valkosipulin makua. 

Öljyä suurikokoinen uunipakki oliiviöljyllä ja laita perunat pohjalle. Mausta perunat merisuolalla ja mustapippurilla ja pyörätytä sekaisin. Laita uuniin kypsymään noin 10 minuutiksi. 

Leikkaa pistaasit veitsellä pieniksi kuutioiksi. Sulata voi paistinpannulla, mutta älä anna sen ruskistua. Lisää pistaasit ja anna niiden lämmetä voisulassa pannulla. Ota pannu pois lämmöltä. Lisää ripaus merisuolaa, mustapippuria ja sitruunankuoriraaste. Sekoita ainekset sekaisin.

Ota uunipakki pois ja lisää parsakaalit ja leikopavut ja valkosipuli joukkoon. Lisää vähän suolaa ja pippuria ja pyöräytä kaikki kasvikset sekaisin. Laita kasvikset takaisin uuniin. Alenna uunin lämpöä 175 asteeseen. 

Kuorruta lohifilee pistaasikuorrutteella ja laita se voideltuun uuniastiaan kypsymään noin 15-25 minuutin ajaksi. Lohen kypsymisaika vaihtelee uuniastiasta, uunin- ja lohen lämpötilasta riippuen. Ole hellävarainen sen kanssa, ettet kypsennä lohta ylikypsäksi ja kuivaksi. 




Ja jottei olisi mennyt pääsiäinen ihan herkuitta, söimme jälkiruoaksi Mignon-munia. Nekin tosin nopeasti tussilla koristeltuina. Herkullista viikkoa kaikille, olkoonkin pääsiäisen jälkeinen sellainen.


2 kommenttia:

  1. vitsit että tämä näyttää hyvältä - ihan pakko kokeilla! kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Neela! Helppoa ja hyvää, suosittelen. Iloista loppuviikkoa! :)

      Poista