sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Chillausta ja grillausta Punkaharjulla

Lomareissumme jatkui Itä-Suomen suuntaan, Punkaharjun Valtionhotelliin. Hotelli on saanut kesäajan vahvistuksekseen kaksi supernaista, serkkuni Tuijan ja Outin. Saimme heiltä kutsun tulla tsekkaamaan mestat ja eihän siitä voinut kieltäytyä. Paikka oli ehdottomasti ajomatkan arvoinen ja lupasimme palata ensi kesänä useammaksi yöksi.

 

Hotelli on Suomen ensimmäinen matkailuhotelli ja se on rakennettu vuonna 1845 keisari Nikolai I johdolla. Rakennus tehtiin alunperin keisarin metsästysmajaksi, mutta se laajenettiin myöhemmin hotelliksi. Hotellissa on nykyisin 24 huonetta, joista osa on erillisessä Keisarinnan Huvilassa. Rannassa sijaitsee tämän lisäksi 15 pientä vierasmökkiä ja rantasauna.
Punkaharjun upeat kansallismaisemat häikäisivät jo menomatkalla. Nautimme myös Purujärven kirkaasta ja puhtaasta vedestä ilta- ja aamu-uinneilla. Ranta-sauna ja uimaranta ovat hotellin ehdottomia valtteja ainakin lapsiperheiden näkökulmasta. Upeita muistoja jäi myös grilli-illasta, ilta-auringon kultaamalla terassilla.


Hotellin mielenkiintoisuutta lisää myös korkeatasoinen ruoka. Ravintolassa ja hotellin aamiaisella käytetään mahdollisimman paljon lähellä tuotettuja tuoreita raaka-aineita. Hotellissa on pieni Eat & Joy Maatilatori -myymälä, jonka tuotteita on keittiöllä käytössä.

Söimme illalla loistavat grillihampurilaiset, joissa oli paikan päällä tehtyä leipää ja kyytönlihaa. Late night snackina toimi itseoikeutetusti tiristetyt muikut. Viinilistalta löytyi myös paljon tosi kivoja vaihtoehtoja.
Iloitsin myös aulabaarin seinälle tehdystä ristipistotyö-kollaasista. Angry Bird's possutaulu (pahoittelut huonosta kuvasta) oli lapsien suosikki!


Henkilökunnan tiloista löytyi myös elämänviisauksia, vai lieneekö Outin Uuden-Seelannin koti-ikävää liennyttämässä tämä statement? Kiitos että jaksoit Outi taas matkustaa tänne koti-Suomeen. Ehdimmekin jo kaivata sinua! Voi myös olla, että tämä Punkaharjun elämysmatka olisi voinut jäädä meiltä kokematta ilman sinua ja Tuijaa. 
Lisää kuvia ja tietoa Punkaharjun "Valtsusta" löydät tästä linkistä: www.punkaharjunvaltionhotelli.fi 

Ihana reissu takana ja uusia naururyppyjä taas kiitettävästi silmäkulmissa. Nyt on aika nauttia kesäherkuista omassa kotikeittiössä. Mansikkasesonki on kuumimmillaan ja niitä kannattaa ahmia nyt kaksin käsin. Meillä syötiin äsken marjoja vaniljajäätelön kera - en keksi ihan nopeasti parempaa heinäkuisen sunnuntaipäivällisen päätöstä. Hyvää viikonalkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti