maanantai 26. marraskuuta 2012

Hyvän mielen glögi

Nyt, kun Suomi juhlii pikkujoulujaan, voi julistaa myös glögikauden avatuksi. Aiemmin ajattelin, että on kätevää pitää glögimukeja kaapissa läpi koko vuoden. Olisi turhaa viedä niitä varastoon, kun joulu on pian käsillä kuitenkin. Glögimukeja ja tarjoiluastioita on kertynyt kaappiin monenlaisia: keraamisia joulukuvioituja,  hiekkapuhalluskoristeltuja lasisia ja Iittalan Tsaikka-klassikoita (kiitos Äiti!). Nyt olen onneksi ryhdistätynyt sen verran, että saan siivottua glögimukit pois arkiastiakaapeista tammikuun aikana.Tänä vuonna aloitin glögitarjoilun kuitenkin kuvan Bloomingville-pikkukulhoista. Niissä on sellainen kevyt oriental-fiilinki ja ne antavat glögitarjoilulle uudenlaisen ilmeen. Kulhoja on useita eri värisiä ja niistä voi hyvin tarjoilla myös glögitilpehöörit. Kulhoja löydät täältä: Cilla's Feel Good Webshop


Olen aloittanut glögikauden turhan usein edellisvuotisten, juomatta jääneiden glögien nauttimisella. Kiireessä glögejä tuli hamstrattua pesämunaksi kaappien perukoille. Tälle kaudelle päätin keittää hyvä mielen glögin aivan itse.

Glögiohje on alunperin Hotel Diplomatista Tukholmasta, jossa olin nuorena tyttönä hotellisiivoojana. Talossa leijui joulusesongin aikana huumaava glögintuoksu ja keittiö oli tunnettu erinomaisesta glögisekoituksestaan. Resepti oli tarkoin varjeltu salaisuus, mutta minä kävin aina ruokatuntien yhteydessä vakoilemassa kokkien puuhia keittiössä. Glögi oli uuttumassa suurissa alumiinikattiloissa ja luulen, että sain suurinpiirtein kaikki tarpeelliset raaka-aineet tietooni. Suhteet ovat minun omia sovelluksiani, mutta mielestäni olen niissäkin päässyt melko lähelle alkuperäistä. Maussa tuntuu kanelin ja neilikan lämmin mausteisuus, sekä appelsiinin raikkaus.


Joko sinä olet maistellut glögiä tänä vuonna? Mikä on sinun suosikki glögisi? Muistathan edellisen postauksen kilpailun. Kommentoimalla voit voittaa Maison Bellen jouluisen yleispuhdistusaineen joulusiivouksien iloksi! Glögintuoksuista viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

 1. Glögikausi on aloitettu jo lokakuussa. Ehdoton suosikkini Alkon valikoiman valmiista glögeistä on ruotsalainen Blossa. Blossalta on tullut tälle sesongille aasialaisittain maustettu versio (valkoinen kaunis pullo), tätä en ole vielä ehtinyt maistamaan...

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Minäkin olen Blossa-fani ja pidän todella paljon perinteisen Blossan mausta. Olen maistellut usien myös ne kausiversiot ja kokeilin myös tuota tämän vuotista. Siinä olisi tosi minun makuuni saanut olla runsaammin noita aasiailaisia (esim. inkivääriä) makuja.

  VastaaPoista
 3. Meidän äitin luona juotiin myös Blossaa, hyvää oli! Viikonloppuna maistui myös joulutortut ja piparit Aura-juuston kera.. Jouluinen herkuttelu on siis jo käynnissä
  Nelli

  VastaaPoista
 4. Hyvä Nelli! Kyllä tähän aikaan saa vähän herkutellakin, että sietää tuota pimeyttä vähän paremmin. Kiitos kun kävit taas kommentoimassa! :)

  VastaaPoista