sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Valkoinen keittiö

Olen ollut jo toista viikkoa influenssan kourissa ja tämä näkyy hiljentyneessä postausvauhdissa. Olen pahoillani tästä ja odotan jo kovasti tervehtymistä ja uusia kokkailuja. Sitä odotellessa, laitan muutaman kuvan ja kivan halloumijuustosalaattiohjeen taannoiselta visiitiltäni ystäväni luona. Toivottavasti olette kaikki terveinä ja puuhailette jo innoissanne keväisiä juttuja!

Halloumijuustosalaattia!


Vierailin ystäväni Miran ja hänen 4,5 kk:n ikäisen,  suloisen Rasmus-vauvan luona. Rasmuksen isoveli Ruu oli päivähoidossa, mutta odotan jo seuraavaa tapaamista, missä isoveikka pääsee esittelemään perheen uutta tulokasta.

Pääsin myös ihastelemaan heidän juuri remotoitua keittiötään. Mira on sisustusalanammattilainen ja jakaa kanssani raukkauden valkoista väriä kohtaan. Hän auttoi minua aikoinaan löytämään juuri sen oikean valkoisen sävyn kotiimme. Siksipä en ollut lainkaan hämmästynyt, kun ystävättäreni uusi keittiö oli lähes täysin valkoinen. Keittiö ja olohuone oli muokattu avoimeksi tilaksi, joka suorastaan tulvi keväistä auringonvaloa. Voi, miten rauhallista ja kaunista!

Harsokukat ovat olleet pannassa minun mielessäni jo pitkään. Ovat olleet jotenkin liian pikkusieviä minun makuuni. Mira oli laittanut harsokukat ronskeihin betonisiin ruukkuihin ja asetellut ne valkoista seinää vasten. Ne saivat ihan uuden elämän ja näyttivät tosi kivoilta. Pitääkin kokeilla näitä ensi kesänä myös omassa kodissa.

Ystävättäreni saa harsokukatkin näyttämään ihanilta.


Yrtit näyttävät myös hyvältä betoniruukuissa.

Keittiön suosikkiraaka-aineet voi listata kauniisti kehystetylle liitutaululle.


Miran  Halloumijuustosalaatti

Täysjyväcouscousia
Punasipulia
Punaista paprikaa
Kirsikkatomatteja
Kurkkua
Salaatinlehtiä
Halloumijuustoa
Pinjansiemeniä tai papuja
Tuoretta basilikaa

Turvota couscous liottamalla kuumassa vedessä. Mausta couscous mausteilla oman maun mukaan ja lisää hiukan öljyä. Lisää couscousin päälle salaatinlehdet, tomaatit ja kurkku (myös avocado sopii hyvin). Paista pannulla paprikassuikaleet, punasipuli, pinjansiemenet ja halloumijuusto. Lisää salaatin päälle ja koristele tuoreella basilikalla.Lasten tarvikkeet tuovat ihanasti piristystä ja huumoria sisustukseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti