keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vapun juhlintaa

Juhlimme vappua kotona ihanien ystävien seurassa! Aattoiltana herkuttelimme kalatäytteisillä tacoilla ja valmistelimme ystävättäreni ja hänen poikansa kanssa seuraavan aamun vappu-brunssia. Saimme ystäväperheestä lisävahvistusta brunssille, jolla söimme mm. indonesialaisia kevätkääryleitä, merileväsalaattia, ricotta-kesäkurpitsatäytteisiä pitsoja, kanavartaita ja tietenkin nakkeja ja perunasalaattia. Paistoimme myös munkkeja ja leivoimme sitruunaisen kevätkakun.Kala-tacojen kanssa söimme guacamolea, kaali-porkkanasalaattia,
limemajoneesia ja pico de galloa (tomaatti-sipuli-korianteri-relishiä)

Keittiöhommissa vierähti aattoiltana useampi tunti, mutta tunnelma oli hilpeän iloinen. En tiedä ihanampaa tapaa valmistautua juhlaan, kuin touhuilla keittiössä läheisen ystävättären kanssa. Sen seitsemää sorttia valmistui kuin itsestään, kuulumiset tuli vaihdettua ja maailmaa parannettua samalla. Ystävättäreni osoittautui myös aikamoiseksi floristiksi ja toivonkin, että saisimme tehdä vielä useampiakin juhlia yhdessä.


Vappupäivä oli ihanan aurinkoinen, mutta melko viileä ja söimme sisätiloissa. Muksujen isosta ikäahaitarista huolimatta yhteinen sävel löytyi ja touhua riitti. Aikuisetkin viihtyivät pitkään ja tarjoilut tuntuivat maistuvan hyvin. Kiitos teille kaikille iloisesta vappuseurasta ja toivottavasti pääsemme pian taas yhteisen pöydän äärelle!

Iloiset vapputunnelmat jatkuvat meillä vielä tänäänkin. Pakkaamme illalla puolisoni kanssa matkalaukut ja  lennämme huomenna Bilbaoon, Espanjaan viikonloppureissulle. Menemme sinne siippani synttäreiden kunniaksi, enduron mm-osakilpailua seuraamaan. Edessä on siis moottoriurheilupainotteinen viikonloppu,  mutta uskon kyllä, että matkaan mahtuu myös Baskimaan herkkuja. Aurinkoista loppuviikkoa kaikille!

2 kommenttia: