keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Suvimarjan ihanissa tunnelmissa

Vietimme juhannusta anoppini kesämökillä Padasjoella, Auttoisten kylässä. Sää oli kerrassaan hieno ja tuntui, että saimme viettää poikkeuksellisen aurinkoisen mökkijuhannuksen. Minä iloitsin myös Auttoisten kylään avatusta sisustus- ja lifestyle-puoti Suvimarjasta.
Puoti sijaitsee Keinuhongan tilalla, kauniisti restauroidussa kivinavetassa. Sen emäntänä ja hengettärenä toimii omistaja Suvi, joka on palannut kotikonnuilleen pääkaupunkiseudulta. Liiketila muodostuu useammasta pikkuhuoneesta, joissa jokaisessa on jännitävä oma tunnelmansa. Seinät on pääsääntöisesti kalkittu valkoisiksi ja somisteina on käytetty mm. luonnonkiviä ja vanhoja, maatilalla käytössä olleita työkaluja. Suloiset navetan pikkuikkunat toimivat myös kauniina taustoina tuotteille.

Puodin valikoimissa on runsaasti piensisustustuotteita, naisten ja tyttöjen mekkoja, koruja, huiveja sekä lähellä tuotettuja elintarvikkeita. Lähimpänä näistä, oman tilan rotukarjan lihaa. Lihaa saa ostaa ennakkotilauksesta. Puodissa toimii myös kahvila, jossa on tarjolla mm. lähimyllyn jauhoista tehtyjä vohveita.Sisustustuotteista löytyy paljon mökeille ja kaupunkikoteihin sopivia aarteita. Maalaisromanttinen tyyli kuuluu itsestään selvyytenä tähän miljööseen, mutta myös suoralinjaisia ja moderneja esineitä on valikoimassa. Suvi on valinnut puodin tuotevalikoiman kuitenkin niin, että kaikki esineet ovat harmoniassa keskenään ja niistä voi helposti rakentaa tyylikkäitä kokonaisuuksia.


Läksin piipahtamaan puodissa kesken juhannuksen, tsekkaamaassa millainen uusi kauppa on. Ihan tyhjin käsin en sieltä kuitenkaan mökille palannut. Olen nyt hellemekkoa ja puista lyhtyä rikkaampi. Kesämökille vein tuliaisiksi raikkaat kesäiset keittiöpyyhkeet.Ihana puoti ja energisen iloinen Suvi ovat mukava piristys Auttoisten maalaismaisemassa. Minuakin on nyt helpompi suostutella mökkeireissuille mukaan. Jos kesälomareissu ei vie Padasjoelle, kannattaa käydä kurkkaamassa Suvimarjan nettisivut ja sinne lähiaikoina avautuva nettikauppa.
www.suvimarja.fi


8 kommenttia:

 1. Miksi kaikki sisutuspuodit ovat nykyään niin samanlaisia? Maalaisromantiikkaa, uusvanhoja, valkoisia puujuttuja, kynttilöitä, metallisia lyhtyjä ja pientä tilpehööriä? Ostetaanko tavarat samoilta maahantuojilta vai mistä tämä "olen nähnyt nämä tavarat jo niin monta kertaa" -tunne oikein tulee? Tässä puodissa on sentään vaatteet erikoisuutena, ja ainakin tuo hellemekko näyttää oikein kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin kiitos kommentistasi Anonyymi. Olen kanssasi hyvin samaa mieltä. Törmäsin tähän asiaan jo neljä vuotta sitten, kun rakensimme omaa taloamme. Modernin ja keskihintaisen sisustustavaran löytäminen oli todella vaikeaa. Osuit varmaankin naulan kantaan tuon maahantuontiin liittyvän asian suhteen.

   Keskutelimme samasta asiasta Suvimarjan kanssa. Hänelle onkin tulossa paljon uutta vielä tämän kesän aikana ja valikoimissa tulee olemaan myös modernimpaa juttua. Hellemekko olikin tosi kiva... nyt saisi vaan tulla niitä helteitä! :)

   Poista
 2. Hei Cillas!

  Mihin tuon puodin hintataso asettuu? Esim. tuon kauniin hellemekon hinta? Liikun joskus tuolla suunnalla, niin voisi poiketa vaatteiden takia, jos eivät ole turhan tyyriitä.

  Meidän makua tavallaan myös ohjataan tämänkin putiikin valikoimien suuntaan, ei tarvitse kuin katsoa naitä lukemattomia sisutusohjelmia, mitä tv:stä tulee useita. Koteihin ja mökeille kannetaan jos minkälaista tyynyä, kynttilälyhtyä ja pajukoria ym.. kaikki hirmuisen samanoloisia. Tai sitten ne ovat jotenkin aivan hirmuisen kalliita design-tuotteita, joihin tavallisella ihmisellä ei ole varaa.

  Itse sisustan mieluusti hieman vanhemmilla tavaroilla, joita löytyy vintiltä ja kirppareilta, netistäkin. Tulee kestävän kehityksenkin periaatetta hieman noudatettua, ja vanhoissa tavaroissa on usein tosi kauniita yksilöitä, toisaalta löytyy ihan hirmuisen rumiakin...

  Helteitä ja lomaa odotellen! :)

  VastaaPoista
 3. Hei ja kiitos kommentistasi! Onpa mukavaa huomata, että tämän aiheen ympärille syntyy keskustelua.

  Puoti on vasta muutaman viikon ikäinen ja hintatasoa on vaikea vielä hahmottaa, kun tuotteita on vielä tulematta. Minusta siellä oli kuitenkin paljon tuotteita, jotka tuntuivat melko kohtuuhintaisilta. Kahden kappaleen keittiöpyyhesetti esim. maksoi 9€, puinen lyhty 16€ ja hellemekko noin 58€. Mukana oli myös kalliimpiakin merkkejä.

  Puodissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa vaikka kahvikupillisella sen hauskan tunnelman takia. Sieltä saa myös noita lähitilojen tuotteita, kuten kananmunia, kasviksia ja jauhotuotteita.

  Tuo sisustusohjelmien vaikutus puodin pitäjien valikoimapäätöksiin ja meihin kuluttajiin on ihan totta. Vai onkohan kyse jonkinlaisesta oravanpyörä-ilmiöstä. Jos maahantuojilla on korostetusti näitä tuotteita esillä, niitä on myös lähes kaikkien puotien valikoimissa ja sitä kautta myös esillä mediassa...

  Kannatan kovasti aitojen vanhojen tuotteiden entisöintiä ja käyttöä. Tuotteiden esteettisen arvon lisäksi ne pitävät perinteitä yllä ja tukevat hyvin kestävän kehityksen periaatteita. Olen itse todellinen peukalo keskellä kämmentä -tyyppi ja joudun vaan ihailemaan sivusta toisten entisöintitaitoja. Käymme kyllä lasten kanssa kirpputorilla penkomassa aarteita., niitä ihania ja juu, joskus melkoisen rumiakin. :) Hyvää loman odotusta!

  VastaaPoista
 4. Nimenomaan kannattaa mennä vaikka vain kauniin miljöön takia. Hinnat eivät ole kiskurihintoja. Olen nähnyt samantyyppisiä tuotteita myytävän kalliimmallakin. Luulen, että Suvimarja pitää hinnat kohdillaan, että asiakas olisi tyytyväinen ja palaisi vielä toisenkin kerran kauppaan. Tavaroiden asettelu on toteutettu kauniisti. Uskon Suvimarjan kykyyn tulevaisuudessa etsiä niitä erilaisia tavaroita myyntiin, mutta jostain on kuitenkin aloitettava ja myytävä sitä mitä ihmiset haluavat ostaa. Ihana puoti ja topakka kauppias :)Itse pidän myös vanhoista esineistä ja olen niitä haalinut jo 30 vuotta, mutta silti sorrun puotien ihanuuksiinkin. Hyvää kesää kaikille!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Anonyymille kommentista! Suvimarjan luona kannattaa ehdottomasti piipahtaa ohi ajaessa, tai jopa tehdä reittisuunnitelmat niin, että kaunis puoti osuu matkan varrelle. :)

  VastaaPoista
 6. Täytyy piipahtaa tuolla Suvimarjan puodissa seuraavan kerran kun myös me suuntaamme anopin mökille Padasjoen Vesijaolle. Muistaakseni samalta suunnalta löytyy myös toinen sisustuspuoti, muistaakseni Toivo & Vallu, jossa en tosin ole myöskään itse käynyt. Mutta ihanaa, että maaseutu heräilee henkiin. Toivottavasti suuntaus jatkuu...
  Ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika viestistäsi ja kehuista. :) Tuo Padasjoki on kyllä ihmeen vireä paikka. Tältä kesältä jäi pieni kyläkahvila kokeilematta ja tuo Toivo ja Vallu täytyy myös käydä tsekkaamassa tulevana suvena. Toivotaan juu, että yrittäjät jaksavat pitää innostustaan yllä ja kyläläiset ja vierailijat käydä asioimassa.

   Poista