sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Glögipäärynät ja vähän muitakin herkkuja

Voih, tätä ihanaa pikkujoulujen ja glögikutsujen aikaa. Ystäviä tulee nyt tavattua ylenpalttisesti ja kaapissa pitää olla jotain nopeasti esille laitettavaa, jotta seurustelulle jää tarpeeksi aikaa.



Sain Vatsasekaisin Kilinkolin -blogista glögisiirappi-idean. Tuo kaunis blogihan voitti Glorian Blog Awards 2012 -kilpailun kaunein ruokablogi palkinnon hiljattain. Blogin upeisiin valokuviin ja innostaviin ruokaohjeisiin pääset kurkkaamaan tästä: Vatsasekaisin Kilinkolin

Glögisiirappiin laitoin puolet valmista, alkoholitonta glögiä ja puolet sokeria. Keitin seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuutin ajan. Tarjosin siirappia sellaisenaan valkohomejuustojen kanssa. Maustoin sillä myös marinoituja päärynöitä ja leivoin glögimuffinseja. Monikäyttöinen siirappi, jota voi antaa vaikka joulumuistamiseksi naapureille.




Glögipäärynät

2 keskikokoista luomupäärynää
2dl glögiä
1rkl glögisiirappia
2 tähtianiksen kukintoa
2 kanelitankoa

Pese päärynät ja leikkaa ne kuutioiksi. Upota kanelitangot ja tähtianikset päärynöiden joukkoon ja kaada lämmin glögisiirappineste päärynöiden joukkoon. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja laita jääkaappiin tekeytymään. Ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä esim. riisipuuron kanssa tarjottuna. Säilyvät pari päivää tämä jälkeenkin jääkaappisäilytyksessä. 

Glögimuffinsit

100g voita
100g Philadelphia tuorejuustoa
2dl ruskeaa ruokokidesokeria 
(tai 1dl tavallista ja 
1dl tummaa muscovadosokeria)
2 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl jauhettua kanelia
1tl jauhettua neilikkaa

Kuorrutus:
50g voita
100g Philadelphia tuorejuustoa
3dl tomusokeria
2-3tl glögisiirappia

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa huolellisesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää taikinaan. Vatkaa varovasti kunnes ainekset ovat sekaisin.

Annostele taikina vuokiin ja paista uunissa kypsiksi noin 13  - 25 minuuttia muffinsivuokien koosta ja uunista riippuen. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään sekaisin sähkövatkaimella. Laita kuorrutus pursotinpussiin ja koristele muffinsit.


2 kommenttia: