maanantai 18. kesäkuuta 2012

Skandinaavista designia rautatieasemalla

Piipahdin hiljattain Helsingin päärautatieasemalla Brands Scandinavian liikkeessä. Liike sijaitsee ihan pääovien tuntumassa, entisen lipputiskin paikalla. Nykyisin tulee liikuttua melko harvoin "steissillä", mutta muistan hyvin kaikki ne nuoruusvuosien lippujonotukset juuri tuolla paikalla. Tuntui jotenkin nostalgiselta ja vähän jännittävältäkin päästä lipputoimistoon sisälle asti.

Liiketila on kerrassaan upea ja nämä ihanat ja raikkaat skandinaaviset desingntuotteet tulevat siellä todella kauniisti esille. Liikeidea sopii erinomaisesti Eliel Saarisen luomaan henkeen. Tuotevalikoima muodostuu  tunnettujen kotimaisten suunnittelijoiden luomista arjen käyttötavaroista ja sisustusesineistä. Tämä ilahduttaa minua kovasti. Suomalaista designia arjen piritykseksi!







Tutustuin visiitilläni mielenkiintoiseen suomalaiseen muotoilijaan Anne Vaskoon, joka tunnetaan varmaan parhaiten lastenkirjojen kuvittajana. Anne on suunnitellut Brands Scandinavialle mm. Little Garden, Nothern Lights, Butterfly ja Under The Appletree -nimisiä printtejä. Sain mukaani suosikkini Butterfly-mukit ja tarjottimen sekä Under The Appletree -vihkoja. Luethan postauksen loppuun asti. Kommentoimalla tätä postausta täällä blogissa olet mukana arvonnassa, jossa voit voittaa näitä ihania vihkoja itsellesi! 



Inspiroiduin kovasti vierailustani kauniissa miljöössä upeiden tuotteiden keskellä. Toiveostoslistalle jäi vielä paljon asioita, ja tulen varmasti pian tekemään uuden visiitin liikkeessä. Valikoimista löytyy muuten varmasti raikkaat ja arvostetut tuliaislahjat mökkivierailuja ajatellen. Suosittelen kaikille lämpimästi!

Leivoin Annen Butterfly-teeman innoittamana marjamuffineita. Rakastuin tähän mustavalkoiseen kahvikupin grafiikkaan, mutta sen vastapainoksi halusin leipoa jotain värikästä. Muffinien resepti on Donna Hayn Seasons-kirjasta mukaeltu.


Mukavan kokoinen kahvikuppi - ei sellainen saavin kokoinen,
eikä toisaalta juhlakahvikupin kokoinenkaan.

Marjamuffinit
noin 12 kpl

125g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl maitoa
100g mustikoita

kuorrutus:

2dl kuohukermaa
100g pieniä marenkeja
100g vadelmia

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan kovasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan pienissä erissä siivilän läpi, koko ajan sekoittaen. Lisää maito ja sekoita taikina huolellisesti sekaisin.

Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paina jokaisen keskelle mustikoita (noin kolme / muffini). Paista muffinit uunin keskiosassa kypsiksi, noin 20 minuuttia.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja murustele marengit sekaan. Lisää lopuksi vadelmat ja sekoita varovasti, niin että menevät kevyseti rikki. Levitä kuorrutus jäähtyneiden muffinien päälle. Herkuttele kauniista astioista, kesästä nauttien!







Haluaisin kovasti kuulla kommenttejasi näistä skandinaavisista arjen design-esineistä! Mikä on sinun suosikkisi? Oletko Eero Aarnion Ponien lumoissa, vai kolahtaako Erik Bruunin Jaffa-printti enemmän? Vai hurahditko sinäkin Anne Vaskon perhosiin tai Sakke Yrjölän kalakuvioihin? Lisää Brands Scandinavian tuotteita voit käydä tsekkaamassa paikanpäällä rautatieasemalla tai Brands Scandinavian nettisivuilla: http://www.brandsscandinavia.com/


Sinulla on tilaisuus voittaa Anne Vaskon ihania vihkoja itsellesi! Kommentoi tähän postaukseen omaa suosikkiasi ja olet mukana arvonnassa. Arvonta suoritetaan 26.6. klo 13.00 ja voittajan nimi julkaistaa Cilla's blogissa. Onnea matkaan!

11 kommenttia:

  1. Ai noita Jaffa-laseja... Ihan tulee tuosta ulkonäöstä lapsuus mieleen. HS:n välissä tuli jonkin aikaa sitten tuo sama juliste. Omat lapset eivät valitettavasti ymmärtäneet äidin hehkutusta ;o) -Tiina

    VastaaPoista
  2. Jaffa taitaa kolahtaa täälläkin :) Ystävän seinällä on ollut jo toistakymmentä vuotta autenttinen vintage-juliste. Meillä asustaa eräs limsasieppo ja aikeissa on jaffoittaa hänelle verhot tästä jaffa-kankaasta :)

    VastaaPoista
  3. Siis apua, pakkohan tätä on kommentoida :-) Ihania tavaroita!! Toi kauppa pitää käydä penkomassa kesälomalla. Jaffa kyllä kolahtaa, mä niin haluan tuollaset lasit kotiin! Omppuvihkot on myös ihanan raikkaita. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  4. Jahvat tulloo! :) Meillä on siis sama maku Ullan kanssa, terkkuja vaan! :D

    VastaaPoista
  5. Eero Aarnion Puppy on musta aivan mainio. Lisäksi siinä on mielettömän hyvä istua (vaikka on suunniteltukkin lapsille).

    VastaaPoista
  6. Kyllä uppoaa meikäläiseenkin tämä Jaffa..) Toki Aarnion Puppy olisi upea lisä olohuoneeseen. Hienossa miljöössä hyvä matkamuistomyymälä, tuliaiset kätevästi matkan varrelta.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kaikille teille kommentoijille! Näyttää siltä, että Jaffa on hurmannut valtaosan lukijoista, ja ihanahan se onkin. Minusta siitä tulee aina väkisinkin hyvälle tuulelle!


    Vielä ehtii kommentoida ja ottaa osaa arvontaan. Arvonta suoritetaan huomenna klo 13.

    VastaaPoista
  8. Enpäs ole tiennytkään että entisten lipunmyyntitiskien paikalla on nykyään tuollainen liike, sen verran harvoin tulee rautatieasemalla käytyä. Täytyy ehdottomasti piipahtaa seuraavan kerran keskustareissulla, olen tykästynyt Brands Scandinavian juttuihin ja etenkin Eero Aarnion Pony kolahtaa - niitä toivoimme ja saimmekin häälahjaksi kolmisen vuotta sitten.

    Tuo muffinsireseptikin kuulosti hyvältä, menee kokeiluun! Alkukuusta tosin tuli leipomisvimmassa leivottua jos jonkinlaisia muffinseja pakkaseen, mutta eiköhän sinne vielä mahdu (tosin tuo kuorrutus ei kyllä kestäne pakastusta).

    VastaaPoista
  9. Oma suosikkini on Aarnion Ponit. Ruokavinkit Australiasta ovat herkullisia.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille kommenteistanne! Onnetar suosi ensimmäistä kommentoijaa, eli Tiinaa (Anonyymi). Laitathan Tiina minulle sähköpostiin (cilla@cillas.fi) osoitteesi, palkinnon postittamista varten!

    VastaaPoista