torstai 18. lokakuuta 2012

Hirvipullia

Viime viikonloppu oli juuri tarpeeksi syksyinen ja viimainen hirvipullille. Maustoin hirvipullat melko metsäisillä mausteilla ja tarjosin niiden kanssa marjaketsuppia. Ketsupin idea on Glorian Ruoka&Viini -lehdestä. Tein sitä viime syksynä ensimmäisen kerran ja se sopii todella hyvin noiden hirvipyöryköiden kaveriksi.

Viime syksyn suosikkeihin kuului myös Avondale Jonty's Ducks viini. Se on Etelä-Afrikkalainen Paarlin alueen luomuviini. Nimi tulee tilalla käyskentelevistä ankoista, jotka pitävät viinitarhan etanakannan kurissa. Rypäleinä on käytetty Shiraz ja Cabernet Sauvignon (60/40) -rypäleitä. Alkon luonnehdinnan mukaan viini on täyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, karpalohilloinen, hennon tervainen ja mausteinen.

Minusta tuo kuvaus pitää aika hyvin paikkaansa ja juurikin tuo hapankirsikkaisuus ja pirteä tanniinisuus tekevät siitä hyvän parin marjaketsupille. Se kun väkisinkin hallitsee annoksen makumaailmaa, riistan makuisesta hirvenlihasta huolimatta. Hyvin tuntui toimivan Avondalen "ankkaviini" tänäkin syksynä.



Hirvipullat

700g hirvenjauhelihaa
300g porsaanjauhelihaa

1 iso punasipuli
1 valkosipulinkynsi
Tilkka rypsiöljyä
Pieni kourallinen kuivattuja sieniä, 
kuten mustatorvisieniä tai suppilovahveroita
1,5 tl hyvää merisuolaa
1 tl  mustapippuria
Pieni nippu timjamia
Pieni nippi persiljaa
2 kananmunaa

Rypsiöljyä ja voita paistamiseen.

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Leikkaa punasipuli ja valkosipulinkynsi pieniksi kuutioksi. Kuullota sipuleita tilkassa rypsiöljyä teflonpannulla muutaman minuutin ajan. Murenna kuivatut sienet sipulien joukkoon ja anna niiden turvota hetki kuumalla pannulla. Siirrä sipuli-sieniseos lautaselle jäähtymään.

Sekoita jauhelihat, suola, pippuri ja hienoksi leikatut yrtit keskenään sekaisin. Lisää hieman jäähtynyt (niin ettei sormet pala) sipuli-sieniseos ja kananmunat joukkoon. Sekoita huolellisesti sekaisin. Paista taikinasta pieni koepulla tarkastaaksesi suolan ja mausteiden määrän. Lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada vähän rypsiöljyä kädelle ja muotoile ronskeja, suurenkokoisia pullia. Ota pulliin väri pintaan pannulla, jossa on tilkka rypsiöljyä ja pieni nokare voita. Laita pullat loppukypsymään uunipellin päälle uuniin.

Marjaketsuppi

1dl pakaste mustikoita
1dl pakaste puolukoita
1dl Heinz luomuketsuppia

Anna marjojen sulaa hieman ja survo ne sauvasekoittimella soseeksi. Lisää ketsuppi ja sekoita ainekset keskenään sekaisin.


Kuluva viikko on vilahtanut vilkkaasti. Cilla's Feel Good Webshop aukesi eilen ja olen ihan onnesta ymmyrkäisenä seurannut sen saamaa vastaanottoa. Tuntuupa hyvältä kun useiden kuukausien urakka on vihdoin nähnyt päivänvalon ja saanunut paljon hyvää palautetta. Käyhän sinäkin kurkkaamassa: 


Cilla's

Käy myös Facebookissa Cilla's sivuilla kommentoimassa suosikkituotteitasi. Voit saada postikulut maksutta! Ihanaa perjantaita ja viikonlopun odotusta!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa herkulliselta tuo marjaketsuppi. Teen usein hirvenliharuokia ja täytyypä kokeilla tuota lisuketta!
    Onnea yritykseesi! Terveisin Eeviregina, Lisayn sisko Pohjanmaalta.

    VastaaPoista
  2. Suuret kiitokset Eeviregina ja tervetuloa Cilla's blogiin! Kivaa kuulla sinusta! :)

    VastaaPoista
  3. Upean näköisiä hirvipullia! Mmmm, varmasti hyviä!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Sara ja tervetuloa tänne Cillasiin mukaan! Kävin juuri ihailemassa sinun Leevi-lentokonettasi! :)

    VastaaPoista