maanantai 22. lokakuuta 2012

Huushollin siivousohjelma ja ihanat aineet

Jos olette kuulleet lapsiperheistä, joissa tavarat ovat paikoillaan ja vaaleat pinnat loistavat tyhjyyttään, ette ole kuulleet meidän huushollistamme. Rojuläjiä pääsee pesiintymään todella helposti pöydille ja leluja vaeltelee asiaan kuulumattomissa paikoissa. Likatahroja syntyy pinnoille, vaikka kävelisi tauotta rätti kädessä huoneesta toiseen.

Naistenlehdissä on aina aika ajoin kivoja vinkkejä paremman järjestyksen ja puhtaustason ylläpitämiseksi. Minulle osuvin on tainnut olla ohje, jossa kehotetaan kasvattamaan sotkun sietokykyä. Huomaan usein aloittavani päivän toteamalla sarkastisesti: onneksi tänääkään ei ole tulossa Avotakka -lehti meille kuvaamaan.

Nyt tähän saa tulla muutos! Näin Pinterestissä kivan viikkosiivousohjelman ja päätin tehdä sellaisen myös meille. Määrittelin aamuisin (juu sängynpetaus ei ole meillä aina itsestäänselvyys) ja iltaisin tehtävät vakiojutut. Jaoin viikkosiivoushommia tasaisesti eri viikonpäiville ja listasin viikottain vaihtuvat lisätehtävät. Lista on nyt printattuna ja vastuuhenkilöillä täydennettynä jääkaapin ovessa.

Mitä lie yrittävät lapset ja mies vihjailla noilla magneettikirjoituksillaan?
Uusi siivousohjelma aloitetaan tietenkin siivouskaapin inventoinnilla. Vanhat ja väljähtyneet pullot roskiin ja uusia ihanuuksia tilalle. Tanskalaisen Isabella Smithin Maison Belle -pesuainesarjassa on korkeatasoisia, kauniita ja ekologisia pesuaineita. Ne ovat biohajoavia ja valmistettu kasvipohjaisista saippuoista. Tuoksuina käytetään eteerisiäöljyjä, eikä tuotteita ole testattu eläinkokeiden avulla. Maison Belle -pesuainesarjassa on myös taivaalliset pyykinpesunesteet. Toinen on silkki- ja villatekstiileille ja toinen värilliselle pyykille. Olen käyttänyt väripyykinpesuainetta nyt jo useamman kerran ja ollut todella tyytyväinen. Tuotteen hajusteena on käytetty mm. aitoa jasminia ja kanelia. Kanelin aromi tulee pyykissä esille ihanan lempeästi. Pesuaineessa ei ole käytetty fosfaatteja eikä optisia valkaisuaineita. Toinen suosikkini on kylpyhuoneen pesuaine, jossa tuoksuna on laventeli ja minttu. Aineen voi suihkuttaa suoraan esim. käsienpesualtaisiin, harjata puhtaaksi ja kuivata liinalla kuivaksi. Minä tosin tykkään perinteiseen tapaan huuhdella altaat ja ammeet puhdistuksen jälkeen. Kylpyhuoneesta ei tule pelkästään puhdas, vaan siellä myös tuoksuu todella raikkaalle. 

Sarjaan kuuluu monia muitakin kauniisti pakattuja pesu- ja puhdistusaineita. Seuraavaksi aion kokeilla greipin- ja bergamontintuoksuista keittiöpuhdistusainetta ja omenan- ja timjamintuoksuista tiskiainetta. Olenkohan minä ainoa, joka saa itsensä hanakammin siivoustoimiin, kun on kivoja ja kauniita aineita siivouskomerossa odottamassa? 
Tälläisen suunnittelu-urakan jälkeen on syytä palkita itsensä herkuilla. Cup caket ovat tällä kertaa täyttä suklaata. Sattuipa mukavasti sävy sävyyn noiden pesuaineherkkujen kanssa. ;)

Kuulisin mieluusti sinun kommenttejasi tähän asiaan liittyen. Entä onko sinulla hyviä vinkkejä järjestyksen ja siisteyden ylläpitämiseksi? Kommentoimalla tähän postaukseen voit voittaa itsellesi Maison Belle omenalle ja timjamille tuoksuvan tiskiaineen. Jätä kommenttisi 29.10. mennessä joko tänne blogiin tai Cilla'sin Facebook-sivuille.

Ihanaa ja energistä alkuviikkoa kaikille!

5 kommenttia:

 1. Tämä on loistava idea. Jotain vastaavaa olen itsekin pohdiskellut, mutta vielä en ole päässyt toteutuksen asteelle. Pitäisiköhän nyt aktivoitua tämän asian suhteen. Pyykinpesu, tiskaus ja tavaroiden kanniskelu paikoilleen kuuluvat luonnollisesti joka päivään. Eikä sänkyä pidäkään pedata ainakaan heti herättyä, pitäähän senkin antaa tuulettua;)

  VastaaPoista
 2. Mina kyllakin petaan eli suoristan nain kesalla vain pussilakanan sangylle heti herattyani.En muuten enaa ehtisi sita tehda.
  Mina en omista tiskikonetta(enka halaisikaan),joten valttaakseni isoja tiskivuoria,tiskaan kesken ruoanlaiton tai leipomisen aina muutaman astian ja lopuksi ei enaa olekaan kuin muutama astia jaljella...

  VastaaPoista
 3. Noin nättejä siivousainepulloja pitää mielellään esillä, joten niihin ehkä muistaa tarttua useammin?! ;-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne Hanna, Lisay ja Anonyymi! Kiva kuulla ajatuksianne aiheesta. Hanna, juu minäkin olen kuullut tuulettamisen tärkeydestä ja koetan tätä noudattaakin. Joskus sitten vaan unohtuu sänky "auki" ja ikkuna selälleen liian pitkäksi aikaa. Lisay, olen kuullut että välttyy reumatismilta kun huljuttelee lämpimässä vedessä käsiään päivittäin. :) Arvostan tiskikoneettomuuttasi myös ekologisista syistä! Anonyymi, ihanaa että joku muukin saa lisäpotkua siivoukseen kauniista pulloista. Turhamaistako - no ei varmasti! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania pesuaineita! Kotona tuoksuu niiin hyvälle näillä siivoamisen jälkeen. T:R

  VastaaPoista