torstai 28. helmikuuta 2013

Painitaanko äiti?

Kuopukseni on melkoisen rasavilli pojanvintiö ja kuulen otsikon kysymyksen päivittäin. Paljonhan meillä painitaankin, mutta liian usein tulee kieltäydyttyä kiireeseen vedoten. Vaikka eihän sen tärkeämpää tekemistä oikeasti ole olemassakaan.

Painivajetta pienentääkseni olen päättänyt pyhittää perheemme talvilomaviikon lasten kanssa peuhaamiselle. Vietämme lomaa ystäväperheen kanssa Rukalla Kuusamossa.


Painin ja lumipeuhujen lisäksi olemme harrastaneet talviliikuntalajeja ahkerasti. Mikään ei voita urheilusta ja raittiista ilmasta uupunutta olotilaa iltaisin. Tutussa porukassa ollaan mukavissa oloasuissa ja mieluiten maskarat sopivasti poskella.

Ruoka maistuu poikkeuksellisen hyvin kaikille. En ole halunnut tinkiä hyvistä raaka-aineista, vaikka vuokramökissä lomailemmekin. Toisaalta pidän tärkeänä sitä, että ruoka on lomailuun sopivan rentoa ja mutkatonta.

Toin kotoa mukanani luomuraaka-aineita, kuten oliiviöljyä, merisuolaa, hunajaa, sitruunoita, kahvia, raakasuklaata, viiniä ja siemenleipää. Mukaan tuli myös raclettegrilli ja chemex-kahvipannu. Snobistista hifistelyäkö? Minusta hyvistä ja terveellisistä raaka-aineista tinkinminen lomalla olisi sulaa hulluutta. Nyt jos koskaan on aikaa nauttia erinomaisesta kupista kahvia!
Racletesta ylijääneistä perunoista, juustosta ja muista herkuista syntyy helposti espanjalaistyyppistä perunamunakasta
Tänään illalla seurueen nuorisoikäset menevät kuuntelemaan Haloo Helsinkiä. Vanhemmat vielä kisaavat siitä, kuka pääsee huoltajaksi mukaan. Se Elli on vaan niin ihana!

Loistavaa loppuviikkoa kaikille Haloo Helsingin tahdissa: Vapaus käteen jää!

2 kommenttia:

  1. Ihania loma kuvia :)

    Mukavaa lomaa teille ihana perhe

    t.Sanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna-ihanainen. Teillä on muistaakseni talviloma vasta alkamassa. Ihanaa viikonloppua! :)

    VastaaPoista