keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uuden vuoden herkkukakku

Juhlimme vuodenvaihdetta eilen naapurissa. Minä lupasin hoitaa jälkiruoan ja tein lapsille Jamie Oliverin ideoiman, joulunpyhien left over -kakun. Aikuisille tein tyrni-valkosuklaamoussea suoraan House Doctorin kruunukannellisiin lasipurkkeihin. Purkit toimivat samalla tuliaislahjoina.

Joulupyhien left over -kakkuun voi upottaa joulupyhiltä ylijääneitä herkkuja. Aloitin kakun valmistuksen tekemällä satsin popcornia. Murustelin poppareiden sekaan loput joulupiparit, leikkasin toffee- ja hedelmäkarkit pieniksi kuutioiksi. Hienonsin sekaan myös sakasanpähkinäpussin lopun ja lisäsin keltaisia rusinoita. Jamie Oliver laittoi omaansa myös vaahtokarkkeja ja lakritsapaloja.


Vuorasin lasikulhon muovikelmulla. Sulatin kakkua varten 300g maitosuklaata ja 100g tummaa suklaata.  Sekoitin poppari- ja karkkiainekset hyvin sekaisin ja kaadoin kulhoon. Kaadoin sulaneen suklaan ainesten päälle tasaisesti niin, että suklaata oli joka paikassa. Pistin kulhon 1/2 tunniksi pakkaseen ja lopuksi jääkaappiin. 

Kakku kannattaa ottaa hyvissä ajoin jääkaapista huoneenlämpöön, jotta sitä on helpompi leikata. Sulatin vesihauteessa After Eight -konvehteja ja levitin tahnan kakun pintaan. Koristelin hopeanvärisillä nonparelleilla ja laitoin tähtisadetikut valmiiksi kakun pintaan. 

Toivottavasti tämä yltiömakea kakku lupaa herkullista uutta vuotta. Näissä makeissa tunnelmissa kiitän teitä kaikkia edeltäneestä vuodesta ja toivotan paljon iloisia ja onnellisia hetkiä alkaneelle, uudelle vuodelle 2014!

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea käyttää jouluherkkujen jämät uuden vuoden kakkuun. Meilläkin kaapit täynnä kaikenmaailman konvehteja ja pähkinöitä. Hyvää uutta vuotta sinulle! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sanna kommentistasi (oli jäänyt multa ihan huomaamatta, sori). Iloa ja innostusta sinunkin vuoteesi! :)

    VastaaPoista