tiistai 3. tammikuuta 2012

Uuden ajan alku!

Tästä se uusi aika alkaa! Olen jäänyt pois oravanpyörästä viime syksynä, löytääkseni väriä ja iloa uudelleen elämääni. Kiire oli nujertanut ilon tekemisistäni ja kokkauksestakin oli tullut pakollista puurtamista. Otan uuden vuoden vastaan uteliaana ja uskon, että ruokajuhlani ovat vasta alkamassa. 

Sain eilen vieraakseni ihanan työkaverini Tarun ja hänen aurinkoisen Sara-vauvansa. Olin jo usemman päivän (perinteisten jouluruokien jälkeen) himoinnut intialaisia makuja. Ystävättäreni visiitin kunniaksi tutkin Palak Paneerin ohjeita ja sovelsin niistä oman, hieman arkisemman version. Tätä tuli syötyä ennen vanhaan työlounaaksi, Kaisaniemen Namaskarissa toooosi useasti. Terveisiä myös kaikille muille työkamuille, joiden kanssa tuli lounastunneilla parannettua maailmaa intialaisten makujen siivittämänä!

Tarjoilin Palak Paneerin täysjyvä-basmatiriisin, naan leipien, mustien papujen (sattui olemaan kaapissa... vihreät linssit olisivat sopineet paremmin) ja pienen salaatin kanssa. Testasin reseptissä ensimmäistä kertaa luomu inkivääriä. Suosittelen!




Maku on onneksi paljon ulkonäköä parempi!

Palak Paneer
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
Tuoretta inkivääriä, n. 1,5 rkl raastettuna
1/2 punaista chiliä
1 sipuli
2 tl garam masala -mausteseosta
150 g (1 prk) creme fraichea
2 rasiaa baby pinaattia
1 suuri tomaatti
Tuoretta korianteria
 250 g (1 prk) ricottajuustoa
Hyvää merisuolaa
Paloittele sipuli, valkosipuli ja chili pieniksi. Raasta inkivääri. Kuullota nämä oliiviöljyssä paistinpannulla. Lisää garam masala ja anna mausteseoksen lämmetä kasvisten kanssa pannulla. Lisää creme fraiche ja sekoita. Lisää pesty ja valutettu pinaatti pieninä erinä pannulle repien. Anna pinaatin kypsyä pannulla n. 10 minuutin ajan. Ota pannu pois lämmöltä ja anna seoksen hieman jäähtyä.
Paloittele tomaatti ja laita se korianterin oksien kanssa tehosekoittimeen. Kaada pinaattiseos mukaan ja aja hienohkoksi, tasaiseksi seokseksi.
Laita ricottajuusto paistinpannulle ja lämmitä sitä hetki. Lisää pinaattiseos ja merisuolaa makusi mukaan. Lämmitä, maista ja pistä tarjolle. Taustalle sopii hyvin Bollywood-soundit!

4 kommenttia:

  1. Moi Cilla! Tulen seuraamaan blogiasi tarkkana ja saatan jopa tämän vuoden puolella kokeilla jotain reseptiäsi. Hieno alku uudelle vuodelle!

    VastaaPoista
  2. Hei ihania ihmeitä tapahtuu elämässä...on mahtava uskaltautua heittäytyä elämän syliin ja uskoa, että se kantaa! Onnea upealle rohkealle valinnalle sekä kokkauksillesi...nam, tuo Intialainen herautti veden kielelle...

    Toivon, että pääsemme maistelemaan ruokiasi pian! Tervehdys Pienestä Kyläkampaamosta, samanlaisen käännöksen elämääni tehneenä - Pirjo

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tea ja Birre kannustuksesta! Yksi blogini tavoite onkin saada Tea sinut koukutettua kokkaamiseen:). Pirjo, tulen pian katsastamaan ihanaa Pientä kyläkampaamoa!

    VastaaPoista
  4. Lämmöllä muistelen noita kaikkia Namaskar-lounaita :) Sari

    VastaaPoista