sunnuntai 8. tammikuuta 2012

I don't wanna be anything other than what I've been tryin' to be lately





Meillä oli eilen serkkubileet! Serkuistani liian moni asuu ulkomailla ja silloin, kun joku heistä lomailee Suomessa on syytä pistää juhlat pystyyn! Nyt juhlistimme Uuden Seelannin serkkuani Outia, joka osoittautui erinomaiseksi sushikokiksi. Kiitos Outi tosi raikkaista ja maukkaista susheista!







Pääruoaksi söimme kokonaisena uunissa kypsennettyä härän sisäfileetä. Sushien makumaailmaa mukaillen tein härälle Farangin ja Gaijinin Tomin ohjeen mukaista Bulgogi-kastiketta. Ohje on kopioitu Tomin keittiössä ohjelman sivuilta.  


Bulgogi-dressing
0,5dl vähäsuolaista soijaa
0,5dl sokeria
0,5dl mirin riisiviinietikkaa
5rkl inkivääriä viipaloituna
5rkl valkosipulia viipaloituna
1rkl kevätsipulia
2rkl paahdettuja seesaminsiemeniä


Laita valkosipulit ja inkiväärit kattilaan. Lisää soija ja sokeri. Lämmitä. Lisää paahdetut seesaminsiemenet ja mirin. Keitä n. 5 min kunnes valkosipuli ja inkivääri kypsiä. Viipaloi kevätsipuli ja lisää joukkoon. Laita dressing tarjolle pieniin kulhoihin.




Härän kanssa söimme uunissa paahdettuja perunoita ja kasviksia. Laitoin isoon uunipakkiin ensimmäiseksi neljään osaan lohkotut ja pestyt perunat. Noin vartin kypsennyksen jälkeen lisäsin puolikkaita kelta- ja punasipuleita ja paprikanlohkoja. Vähän myöhemmin lisäsin vielä terttutomaatteja varsineen. Maustoin kasvikset ennen uuniin laittamista merisuolalla, chilihiutaleilla ja mustapippurilla ja lorautin oliiviöljyä päälle.


Päätimme aterian suklaakakusta ja suklaamoussesta rakennettuun jälkiruokaan. Laitan näistä oman postauksen vähän myöhemmin.

Puhuimme paljon musiikista ja saimme myös nauttia Suvin ja Jussin hienosta Gavin Degraw performansesta. Minulla onkin soinut tuo I don't wanna be anything other than... päässäni koko päivän. 108 kertaiset kiitokset ihanille serkkusille ja puolisoille!








  











4 kommenttia:

  1. Vihdoin täällä kurkkimassa! Hyvältä näyttää! Jään varmasti seuraasi tänne blogi-maailmaan.

    Anni

    p.s. On kuin unesta olisi herännyt lumen myötä - mahtavaa!!!

    VastaaPoista
  2. Serkut rules.Kiitos Cilla loistavista kemuista!

    Gavin jäi soimaan, mutta toisaalta vois olla huonompikin biisi jumittamassa pääkopassa :)
    Kaikki ruuat oli herkullisia, mutta Bulgogi-kastikkeen ohjeen kirjottelinkin omiin muistiinpanoihin. Nam!

    Keväämmällä uusia kemuja uusilla ruokateemoilla!

    Puss o kram,
    Suvi.

    VastaaPoista
  3. Iso Käsi täältäkin, Kiitokset makoisista antimista ja mainiosta seurasta! Otetaanpa uusiksi samoissa viitekehyksissä myöhemmin :) - Jussi

    VastaaPoista
  4. kiitos myös minulta! mahtavat kemut! odotan innolla jo Paavi-bileitä :)
    t. Ode x

    VastaaPoista