torstai 12. tammikuuta 2012

Nuts about nuts

Hehkutin edellisessä postauksessani Aitokaupan loistavaa pähkinävalikoimaa. Pähkinöistäni innostuneena päätin tehdä mysliä. Kauppojen hyllyt ovat pullollaan erilaisia myslejä, mutta mikään ei voita kotona tehdyn, tuoreen myslin makua ja tuoksua.

Meillä syödään myslejä perinteisesti maidon kanssa aamiaisella, mutta laitamme sitä myös luomuviilin tai -jugurtin päälle välipaloilla. Myslissäni on mukana myös hampunsiemeniä, jotka ovat loistavia proteiinin ja hyvien rasvahappojen lähteitä. Hampunsiemeniä voi ostaa lähes kaikista luontaistuotekaupoista ja suosittelen kuorittujen käyttämistä tässä ohjeessa.

Energistä päivää!





Home made mysli

5 dl suuria kaurahiutaleita
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä (voit hyvin jättää pois tai korvata vaikka ruishiutaleilla)
1 dl veitsellä rouhittuja hasselpähkinöitä
1 dl veitsellä rouhittuja parapähkinöitä
0,5 dl raaka ruokosokeria
1 dl vettä
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (rypsiöljykin käy)
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rusinoita

Sekoita hiutaleet, pähkinät, siemenet ja sokeri kulhossa. Yhdistä vesi ja kookosöljy ja sekoita muiden aineksien joukkoon. Levitä seos uunipellille, leivinpaperin päälle. Paahda seosta uunin keskitasolla, 200 asteessa, noin 20 - 30 minuuttia, tai kunnes se on saanut kauniin värin. Sekoittele mysliä paahtamisen aikana muutaman kerran. Anna myslin jäähtyä ja lisää marjat ja rusinat.

2 kommenttia:

  1. Heippa, Cilla,

    oli mukava löytää sinut täältä äitisi neuvon mukaan. Ihania ruokia, olet yhtä taitava kuin emosi, alanpa seurata blogiasi. Tunnistin sinut myös kuvasta, terkuin Taru

    VastaaPoista
  2. Kiitos Taru palautteestasi ja olen iloinen, jos saan sinut myös lukiakseni!

    VastaaPoista