tiistai 7. helmikuuta 2012

Rasvaista kalaa kahdesti viikossa

Tämän suosituksen toteuttaminen tuntuu minusta välillä haasteelliselta. Lohisoppaa ja lohimedaljonkeja tulee syötyä kyllästymiseen asti ja silakoiden ja muikkujen paistaminen on jäänyt arjen tuoksinassa tosi vähäiseksi.Kokeilin tillillä ja sitruunoilla täytettyä taimenta. Muksut antoivat ruoasta kiitosta ja se valmistui näppärästi Pikku Kakkosen aikana. Taimenen kanssa söimme peruna-kukkakaalimuusia, tillivoisulaa, höyrytettyä parsakaalia ja raikasta vihreää salaattia. Taimenia ei onnistu aina saamaan lähikaupasta, mutta reseptiä voi hyvin soveltaa myös muiden kalojen kanssa.


Tuijotuskisa!


Tarkkaavaisimmat varmasti huomaavat, että tuijotuskisassa mukana on kirjolohi, eikä taimen. En malttanut olla laittamatta kuvaa mukaan, vaikka se onkin kuvattu eri tilanteessa. Kuvan kirjolohi oli täytetty Jamie Oliver -henkisesti timjamilla ja sitruunoilla ja sen kanssa söimme lanttiperunoita.

Minkälaisia kalareseptejä teidän perheessä syödään, vai otatteko omegat suosiolla purkista?

Tsemppiä päivään!Uunissa kokonaisena kypsennetty taimen

1 taimen
1 sitruuna
1/2 ruukku tilliä
Mustapippuria
Hyvää merisuolaa
Rypsiöljyä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Huuhtele kala huolellisesti juoksevan, kylmän veden alla. Muista huuhdella myös sisäpuoli. Leikkaa sitruunat siivuiksi ja täytä kala sitruunansiivuilla ja tillinoksilla. Tee kalan pintaan viiltoja, jotta se kypsyy ja maustuu tasaisemmin. Hiero pintaan rypsiöljyä, merisuolaa ja mustapippuria.

Kypsennä kala uunissa, koosta riippuen 20 - 40 minuuttia.2 kommenttia:

  1. Kivoja kalareseptejä! Meilläkin tuo lohi on ehkä vähän liikaakin käytetty, mut niin helppoa ja hyvää. Yksi kalasuosikeistamme on pesto- ja juustotäytteiset silakkapihvit uunissa perunamuusin kera. Myös helppoa, nopeaa ja tytötkin tykkää:)

    Terkuin, Jaana

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jaana :). Kiva kuulla, että teillä tehdään lohiruokien lisäksi silakkapihvejä. Silakat tuntuu olevan turhan aliarvostettuja suomalaisessa ruokapöydässä. Kiitos muistutuksesta, pitääkin muistaa tehdän niitä joku päivä.

    VastaaPoista