sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Varokaa vihreitä viiksiä

Tähän aikaan vuodesta kroppa kaipaa vitaaliaineita ja paras keino niiden hankkimiseksi on tankata vihreitä kasviksia ja hedelmiä. Aamiaiselle sopii hyvin superterveellinen vihersmoothie. Selleri ja pinaatti puhdistavat ja antavat voimia. Päärynän makeus antaa armoa makunystyröille ja vitamiini- ja hivenainepommi spirulina täydentää cocktailin. Spirulina sisältää valtavan määrän elimistölle tärkeitä mineraaleja kuten seleeniä, kalsiumia ja rikkiä. Spirulina myös puhdistaa elimistöä tehokkaasti ja suojaa sitä mm. monien B-ryhmän vitamiinien avulla.

Joskus myös tuntuu, että on tarvetta ihon sisäiselle hellimiselle ja silloin pyöräytän hedelmäpohjaisen kauneussmoothien. Papaija ja avokado kun sisältävät molemmat ihoa hoitavia ainesosia. Tulsin, eli pyhäbasilikan  sanotaan suojelevan stressiltä ja vahvistavan vastustuskykyä. Sillä uskotaan olevan myös ruoansulatukselle edullisia vaikutuksia.

Smoothieta on helppo muunnella omien mieltymysten mukaan. Minun mielestäni vihreisiin smootheihin sopii hyvin vihreät superfoodit, kuten spirulina ja tulsi-jauhe. Marjasmootieihin puolestaan sopii hyvin esim. acai-jauhe ja kaakaopohjaisiin kookosöljy ja maca-jauhe. Ohjeista voi hyvin jättää superfoodit pois ja lisätä hunajaa tai raakaruokosokeria makeutukseksi. Valkoista sokeria ei näihin terveyspommeihin kannata kuitenkaan laittaa.


Ostin eilen koerän Iittalan uusia Lempi-laseja. Niiden suunnittelusta vastaa tunnettu ruotsalainen muotoilija Matti Klenell. Lasi on puhalettu ja mukavan ohut yläreunastaan, mutta arkeen sopivan tukeva jalastaan. Lasit voi myös pinota.

Lempin pyöreä muoto poikkeaa melkoisesti minun suoraviivaisesta tyylistäni, mutta se sopii kuitenkin erinomaisesti  smoothielasiksi ja vaikka aamiaisen mehulasiksi. Voihan se olla, että suhteeni Lempiin syvenee niin, että siitä voisi joskus tarjoilla lasillisen viiniäkin, vaikka jonkun hyvän simppelin sopan kaverina. Pidätkö sinä Lempi-laseista?

Vitaalista alkavaa viikkoa!


Puhdistava vihersmoothie (want to fit into my skinny jeans again -smoothie)

1-2 varsisellerin vartta
Iso kourallinen babypinaattia
1 päärynä (kiivikin käy hyvin)
1 rkl spirulina merileväjauhetta
1/2 sitruunan mehu
1-2 dl vettä

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi smoothieksi.Hedelmäinen kauneusmoothie (want to look good tonight -smoothie)

1 annospussi Rainbow hedelmä smoothiehedelmiä, ananas, papaija, mango (pakastealtaasta)
1/2 - 1 avocado
Pieni kourallinen basilikan lehtiä
1 rkl tulsijauhetta
1,5 - 2 dl Oatly appelsiini mango kaurajuomaa

Sekoita ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi smoothieksi.


5 kommenttia:

 1. Hello, Cilla!
  I'm writing you from Portugal. I can not understand Finish but your mother is next to me translating.
  Your cupcakes look delicious!

  See you, Helena

  VastaaPoista
 2. Lempistä joisin mielelläni viiniä myös!

  VastaaPoista
 3. Hello Helena! Thank you for your comment about the cupcakes. I'm pleased to have readers from Portugal too :)Please give mom and dad a big hug! Take care!

  Hauskaa, mutta lempistä on parissa päivässä tullut ihan oikeasti minun lempilasini. Pitänee ostaa niitä pikkuhiljaa lisää ja juu ehdottomasti testata myös viinilasina! Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista
 4. Minäkin ihastuin viikonloppuna Lempiin, kun niitä komeili eri väreissä Hesarin kuukausiliitteen takakannessa. Kiva kuulla käyttökokemuksistasi :)

  Jaana naapurista

  VastaaPoista
 5. Jaana naapurista, se violetti Lempikin on kaunis :). Kiitos kommentistasi!

  VastaaPoista